Resultatrapportering

Jo, jag vet att jag ligger lågt på bloggarfronten just nu, men en liten rapportering över resultat från de två tävlingsdagar som har passerat sedan sist ska ni i alla fall få!
Dressyrtävlingen gick både bra och dåligt. Cosmo var spänd och släppte inte alls igenom i ryggen. Första klassen var värst, men förbättringen till klass nr 2 var marginell. Dock slutade vi trots det med ett resultat över 60 % i båda klasserna. LB:2 med drygt 61 % och placering nr 17. Detta gjorde ju ändå att jag måste erkänna att vi höjt oss en hel massa, när han belönades så bra efter en (enligt mig) ganska dålig ritt.
Nästa klass var alltså aningen bättre, men fortfarande väldigt spänd häst och inte särskilt nöjd ryttare. Känslan till trots landade vi på 64,55 %, vilket räckte till en sjundeplacering. Som summering av tävlingshelgen känner jag att vi verkligen jobbar åt rätt håll och att vi fortfarande håller oss till vår plan, så summan av kardemumman blir väl betyget godkänt.
Denna helg då, hoppning stod på schemat och jag var (tyvärr) inte helt peppad med tanke på sena jobbkvällar (-nätter) i samband med tävlingen. Men är det lagtävling så är det. Då är det bara att ställa upp! Vi började lite mjukt med en start i 0,90m Clear Round. Cosmo var inte alls hoppsugen och vi startade banan med handbromsen i. På hinder nummer fyra var det tredje vägran och uteslutning. Jag gasade på och valde att göra en omstart och då bestämde jag mig verkligen; Över eller igenom, det är det enda som gäller. Och det blev riktigt bra! Fyra fel blev resultatet på grund av att jag valde att lägga en volt när vi kom mot ett hinder i korsgalopp. Men vad gör väl det, felfritt på hinder! Till lagklassen var Cosmo i bättre hopp-läge på framhoppningen och känslan var bra, men lite trött. (från både ryttare och häst tror jag..) Vi hoppade hinder nr 1 och 2 och sen tog det bara tvärstopp. Det gick inte. Hur mycket jag än bönade, bad, tvingade eller tjatade på Cosmo, tyckte han att vi hoppat färdigt för idag. Jahapp. Inte mycket att göra. Surt, säger jag, men vi kan ju alltid skylla på att det inte är vår hemarena på hoppbanan... (kanske lite i alla fall??)
Nu vet ni hur det gått i alla fall. Får se hur mycket bloggande vi hinner med i veckan. På schemat står hovslagare, Svante, träning för Tina och tävling på söndag (Skånsta), så det finns att göra! ;)
Vi hörs!
/CC

Tävling imorgon!!

Och träning för Tina idag. Cosmo var finare än någonsin idag, red med en helt underbar känsla genom i princip hela passet. Takten och schwungen var super och jag hade ett jämnt och liksidigt stöd nästan hela tiden. Gäller bara att komma ihåg att jag inte får bli för stark och stum i vänsterhanden utan hela tuden erbjuda honom stöd på högerygeln och lätta lite i vänster. Min plan för tävlingen imorgon är att rida jämnt och bra, bibehålla lugnet själv och bara hitta ett bra flyt. Jag är laddad och det ska bli riktigt roligt!
Ni håller väl tummarna för oss?
Kram! /CC

Tävlingshöst

Hej!
Så här ser det ut i min tdb just nu, tävlingsplaneringen för hösten...
StarttidArrangörRyttareHäst
2011-09-11 Föreningen Högvre... Christin Friberg Cosmopolitan
2011-09-25 Skånsta Ryttare Christin Friberg Cosmopolitan
2011-10-02 Tyresö Ryttarföre... Christin Friberg Cosmopolitan
2011-10-09 Vallentuna Ridklubb Christin Friberg Cosmopolitan
2011-09-17 Roslagens Rid och... Christin Friberg Cosmopolitan
Observera att den 17 september blir det hoppning (Hjälp!!!) Galet, jag vet, men vad gör man inte för klubblaget!? Det är nämligen första omgången i div III i allsvenskan, så då blir det hoppa av!
Känns bra med en riktig tävlingshöst. Störta målet är att Cosmo ska sköta sig på tävlingsplatsen och på banan och i förlängningen att vi ska göra lite bra resultat i de här klasserna. Hoppmålet är dock bara att vi ska ha roligt!
Önska oss lycka till... ;)
/CC

RSS 2.0