På bättringsvägen!

Jodå, jag känner mig betydligt piggare och planerar i alla fall att åka till jobbet imorgon. Igår packade jag in mig i en himla massa kläder, knaprade ett par febernedsättande tabletter och tittade på när mamma tränade för Jennie. Trots att jag inte fick rida själv var det väldigt lärorikt och roligt att se Cosmo och mamma in action. De skötte sig bra och både häst, ryttare och tränare var nöjda. Jennie tyckte också Cosmo utvecklats ytterligare, bättre påskjut och inte lika "trotsig", roligt att höra!
Dock händer det alltid något när Cosmo är på resande fot. Han har haft sönder ett antal (dyra!) grimmor och igår lyckades han bryta av frambommen (hur lyckas man?!) så mellanväggen fick knytas fast med ett hundkoppel och resan gick väldigt långsamt hemåt. Tur (i oturen) att det var på hemvägen - Knashäst! Tur att snällaste pappan kan ta med bommen till smeden och få det ordnat!
Mamma får ta hand om Buskusen idag också så jag kan ägna all energi åt att blir frisk. Känner jag dem rätt blir det en sväng ut i skogen med Benso som sällskap. Nu ska jag sätta fart och bli ännu friskare också ska jag träffa nya styrelsen, spännande!
Vi hörs!
/CC

Ge tillbaka mitt immunförsvar, tack!

Vem har tagit det egentligen?!
Med världens bästa timing (som vanligt) har jag lyckats drabbas av någon slags "sjukt-ont-i-halsen-och-feber-sjuka" en dag innan det var dags för träning för Jennie. Åhh, jag är så sur! Hur kunde det bli såhär? Jag var hur pigg som helst under dagen igår, fixade i stallet, skottade fram transporten ordentligt och sen åkte ag och jobbade. Under kvällen kände jag att det kittlade till i halsen och sen gick det bara utför. Febern hade lossat lite i morse, men kom snart tillbaka då jag satte fart igen. Jag blir bara så less! Imorgon kommer nog mamma rida istället för mig och jag försöker packa in mig i en massa kläder och titta på i alla fall. Jag kan ju alltid drömma om någon slags återhämtnings-fe som kan strö glittrande pulver över mitt huvud och vaknar upp frisk imorgon, men jag har inga stora förhoppingar måste jag erkänna.


Nej, jag har bunkrat upp med en himla massa naturläkemedel som ska va bra mot förkylningar, allt sköljs ner med vatten i stora lass och en jumbostor kopp med te.



Vi hörs!
/CC

Oj - torsdag redan?!

Jahapp, då har ytterligare dagar gått och man har inte alls hängt med. I och för sig skönt att tiden går fort så det kan få bli vår nån gång! Jag älskar vintern, men nu längtar jag efter VÅR!!! Jag vill kunna rida utan långkalsonger, med tunna kläder och ges möjligheten att rida utomhus till sen kvällstimma utan att mörkret tvingar en därifrån. Så det kanske inte gör nåt att dagarna springer på lite just nu..?
Cosmo och Benso och sommaren!
Cosmo och jag har ägnat oss åt lite av varje de här dagarna. Igår blev det till exempel tömkörning. Cosmo var superfin och jobbade på riktigt bra! Stolta matten stod och höll tömmarna med ett brett leende och överöste Cosmo med beröm. Några sockerbitar fick han också naturligtvis ;)
Han känns fantastiskt fin just nu, så det ska bli jätteroligt att träna på lördag (Jennie) och se vad hon säger om honom och hur vi kan utvecklas vidare.
Nu måste jag springa vidare så jag hinner till stallet innan jobbet. Kanske tar en liten utesväng i solskenet? Den som lever får se!
/CC

Måndag - tid för tänk!

Hej på er!
Ja, idag är det ju måndag och som vanligt är det mamma som rider ikväll. Jag har fått något att tänka på. Elin var ju med på Jennie-träningen sist och lyckades få till lite bilder på mig och Cosmo. Stort tack för det! Oj, vad allting blir lättare när man får se precis vad tränaren ser. Oj, vad nyttigt det är!
Det här var första träningspasset och Cosmo var riktigt trotsig denna fradagskväll...
..Ingen lodrät sits här inte!
Men Cosmo sen? Till exempel undrar jag vad han gör på bilden (längst till vänster), frambenen är väl trav, men vad händer med bakbenen?
Trött var jag i alla fall efter det passet. Nästa helg är det dag igen, hoppas kunna visa nya bilder efter det!

Ja, att det är sitsen och handen som ska jobbas på behöver vi inte diskutera. Jobba, jobba, jobba på bara!
Igår väntade ni er kanske en träningsrapport eftersom det var planerad träning för Gustaf Svalling, men tyvärr hade han blivit sjuk så det blev inställt. Synd, för jag hade verkligen sett ram emot att se vad Gustaf hade att säga, men jag hoppas han kryar på sig så han kan komma tillbaka snart! Jag och Malin tog istället med oss Cosmo och Filippo på en kvällspromenad istället. Skönt i vinterkylan (faktiskt!)
Nu ska jag försöka ordna lite middag, så hörs vi igen senare!
/CC

Kylig lördag

Tjänare!
Hoppas ni har det bra denna kalla lördag (till och med jag börjar bli lite trött på kyla och snö nu..) Jag ska alldeles snart bege mig till stallet och motionera Cosmobusen. Kanske blir en kombinerad ridning idag med en skrittur ute och sen lite trimning i ridhuset. Blir ju träning för Gustaf Svalling imorgon. Ser verkligen fram emot det och det känns som att jag jobbat mycket på min sits och hand sen senaste träningen. Och trots att jag har en lång väg kvar är det alltid bra att stämma av att man är på rätt väg!
Igår blev det knappt 45 minuters ridning och Cosmo kändes jättefin. Har börjat värma upp mycket på serpentinbågar och det är ju en helt fantastisk övning! Min nya favorit helt klart, där man får öva på böjning/ställning och rakriktning på samma gång. Det går inte att fuska med halvhalterna och det är dessutom toppen att göra övergångar där man passerar medellinjen. Oavsett hur mycket eller lite plats man har så funkar det (brukar sitta och göra en massa bågar när hela ridhuset är ledigt (20*80 m)) dock svårt om det är en massa andra ekipage som trängs om utrymmet på liten bana, men håller man koll på varandra så ;)
Dags att sätta fart, men som alltid - Vi hörs!
/CC

USA - bilder

Har kikat igenom mitt lilla bildarkiv i min dator som jag fått hem ganska nyligen. Hittade en massa bilder från min USA-resa i juni 2008 och trots att jag var "hästlös" under den tiden klarade jag mig inte helt utan hästarna utan fick bland annat besöka ett hästmuseum, med galopp- och westernhistoria och lite allmän hästkunskap...
En väldigt snabb galoppör som fått en staty utanför museet.
Skapligt stark häst i den arbetsställningen!
Skulle vara läckert att få se det "på riktigt" när de är ute på ägorna och föser boskap.


Inne på museet fanns farbror hästdoktor och den här söta kusen som ställde frågor till veterinären om sin anatomi, vanliga sjukdomar och hur dennes hästkropp fungerar.




Ganska snyggt gjord, eller hur! (Mest i jämförelse med gose-djurs-hästen) ;)


Också fanns det ju naturligtvis lite leksaker också - till Christins stora förtjusning!


Senare begav vi oss till Clovis, New Mexico (helt ute på vischan, här fanns cowboys och... Cowboys!) Där besökte vi en rolig affär: Joe's Boot Shop.
Jag skojar inte, det här var en av kanske 15 rader fullproppade med boots.. Vilken färg vill du ha?
Och sen fanns det i alla fall tio likadana rader med boots för barn också...

...Sen hittade vi sadelavdelningen. Några riktigt svindyra exemplar fanns att se.
Bara att hoppa upp och provsitta, varsågod!
Försöker hitta den riktiga "cowboy-looken" (går sådär va!)
Härliga minnen!
Nu ska jag åka till stallet och trimma formen lite. Imorgon blir det eventuellt en uteritt med Elin och Madde.
Vi hörs!
/CC

Fysträning till häst

Jodå, ni läste rätt! I jeans, hoppsadel, uppsnurrade stigläder (ni vet sådär som man gjorde på ridskolehästarna när man hade för korta ben) och taskig energi för att jobba på mer än rent fysiskt fick det bli lite benträning för matte istället. Det var lätt sits i både trav och galopp med lite tempoväxlingar och annat skoj. Cosmo bara lufsade på lång och låg och verkade tycka det var ganska skönt ;)
Nu är det dags för sängen, vi hörs imorgon istället!
/CC

Kandarträning

Hej!
Jag bad mamma hänga på Cosmo kandaret på hennes träning i måndags. Jag har inte använt det på länge och tycker inte han har gått särskilt bra på det. Har inte tagit något direkt stöd utan bara fipplat med betten och blivit extremt tung och lång, trots olika inställningar och nya försök. Hann inte prata med mamma innan jag red igår, men jag tänkte att jag provar kandaret jag också. Och det gick så himla bra! Han var precis sådär fin som bara min fina Cosmo kan vara; Känslig för hjälperna, bra tryck bakifrån och jag, som verkligen jobbade på med min hand, fick en riktigt fin ridkänsla.
Fick höra på efterhand att han varit väldigt fin i måndags också, så kanske har vi utvecklats tillräckligt för att kunna gå över på kandaret så smått. ;)
Idag blir det lite snabbt pass för Cosmo. Ev longering på inspänning eller tömkörning. Har lite bråttom till jobbet sen, så det är väl egentligen dags att åka.
Bjuder på ett par bilder först!
Var bara tvungen att fota den här lilla... Musen! Den var tjock som ett liten tennisboll och precis klotrund och en liten, liten svans stack ut därbak. Den här sprang runt i ridskolans stohage och hade en snögrotta som den bodde i. Den sprang mellan hästarna och åt upp alla rester från deras lunch-hösilage, så den hade inte dåligt med mat i alla fall!
Snygg häst i snyggt kandar! (Fotat någon gång i höstas)

Finaste Cosmo i hagen i helgens vinterväder

Allt för nu, vi hörs!
/CC

Kortis.

Idag har jag inte mycket att säga till om. Har ägnat mig åt lite styrelseuppdrag under förmiddagen och nu är det dags att åka till stallet och sen blir det jobb All night long!
Läs en annan sjukt bra blogg vetja! Sjukt skön stil; Havrepappan!


Längtar ut på tävlingsbanorna igen!

Hade!
/CC

Ledig måndag

En fördel med att jobba helger är att man är ledig i veckorna. Idag spenderas dagen med städning och såhär på en måndag när man ändå inte har mycket annat att ägna dagen åt och sambon är på jobbet känns det helt okej. Måndagar är dessutom mamma-dag för Cosmo så jag har absolut inga måsten idag utan kan bara göra precis som jag vill. Det är faktiskt helskönt!
Helgen känns som att den bara flög förbi. Heldag i stallet i lördags som sagt och igår trodde jag att jag skulle vara färdig i stallet efter lunch, när vi haft dressyr programridning och efter att jag själv ridit, men icke. Det tog betydligt längre tid än så,med nästan 30 starter på programridningen blev det lite större arrangemang än jag tänkt mig. Men väldigt roligt med så många dressyrentusiaster! Jag var hemma till middagstid igår och sådär frusen inombords efter att ha spenderat väldigt många timmar utomhus sista dygnen. En god middag och en varm dusch senare kändes det bättre. Cosmo var dessutom jättefin att rida igår. Satt i ridhuset en stund och kände lite på honom och han var sådär lätt och mjuk i hela kroppen - härligt! Hade tänkt rida igenom något program, men fick inte riktigt tiden att räcka till för att plugga på programmet (det var ju ett tag sen man red program nu!) och med tanke på hur mycket starter det blev kände jag att jag behövdes på plats.
Lite att se fram emot närmsta veckorna:
  • 20 februari - Träning Gustaf Svalling, hemma
  • 26 februari - Träning Jennie Larsson, Torvalla (tävlingen som var inplanerad blev full..
Senare i vår:
  • Rida div II tillsammans med Angelica och Jill. Inga krav på resultat här.. Vi är glada om det går någotsånär helt enkelt! ;)
  • Tävlingar! (Måste nog gå ut och anmäla redan nu så det inte blir fullt.. Rackarns dressyrer!)
Nej, nu är det dags att bege sig ut i tvättstugan och fortsätta där. Vi hörs!
/CC

Hej mitt Vinterland!

 







- Behöver jag säga mer?

Härliga galopper i 40 centimeter orörd snö och strålande sol - hela världen bara gnistrade när vi for fram på vår förmiddagsritt. Christin & Cosmo!
Det var helt enkelt fantastiskt och leendet gick från öra till öra på mig. Glädjen som kändes i magen ligger kvar fortfarande och gör att inget känns jobbigt idag, trots att jag pulsat i lika hög snö för att fodra och släppa in/ut hästarna i stallet och inte har sovit ordentligt på länge. Vad gör väl det? Jag har världens härligaste häst!

Till och med lyckades vår härliga galoppsväng övervinna skammen när jag sett mig besegrad. Av en ponny. (Hade det här varit en annan dag när mitt humör varit sämre hade det här inlägget handlat om hur jobbigt allt var och hur fantastiskt värdelös jag kände mig, eller så hade det inte blivit något inlägg alls).

Idag kan jag istället berätta att jag ridit Madde. Madde är ingen vanlig ponny. Jag minns inte när jag red ponny sist i och för sig, men så mycket kan jag säga. När man som vuxen (läs; lite för stor) ryttare sätter sig på en liten ponny (Madde, kat C) tänker jag att det mesta ska komma gratis eftersom det är lätt att "komma åt" de där små. - Icke. Nej. Verkligen inte. 

Madde har tränat på att springa fort med huvudet rätt upp i taket idag. Med mig på ryggen. Jag säger inte mer än så helt enkelt. Eller jo: Elin, du är en fantastisk ryttare! ;) 

För övrigt kan jag meddela att Tove och Nadja är så duktiga som gissade rätt på prytteln i förra inlägget. Det är en krok som hängs på boxvägg /-dörr som man kan hänga en hink för vatten/krubba eller så på tävling eller på resande fot. "Ringen" (elle kaffekoppshållaren som Carro gissade på, Sjukt bra gissning btw, varför finns inte såna än?!) skyddar kroken från hästen och hästen från kroken. :)

Nu är det dags för stallet och kvällsfodring av alla djuren. Kram på er!
/CC
 


Solvalla: Rapporten

Hej på er!
Ja, nu har jag varit med på travkval och träningar också! Snacka om att travet har en lite annan värld trots att det fortfarande är hästsport vi pratar om. Utrustningen var kul att kolla in till exempel, mycket specialskydd som ska skydda mot slag och sammanslagningar på ställen där jag aldrig ens kunnat tänka mig att de ska kunna slå i, och mycket tänk på vikt för att få så bra förutsättningar som möjligt för just den hästens ska vara så snabb som möjligt. Det var riktigt roligt att vara med och jag lärde mig en himla massa!
Det var Lilla Lilo (Cour du Lijon) och Morris (Kommer inte ihåg hennes hela fina namn) som var med igår och Lilo skulle kvala efter en tid som konvalescent, Morris hade ett träningspass på banan framför sig, så hon fick börja och var väldigt duktig (Enligt tränare Uffe, eftersom jag inte har öga för att se om det gick bra eller inte!) Jag hjälpte Emma med groomandet (visst låter det proffsigt!) och gjorde i ordning Lilo under tiden. Lilla Lilo var helt klart sötaste på plats, för han var så liten! Mellan 150 och 155, bara, sötnosen! (referenspunkten för stort och litet har ändrats med Cosmos 176 centimetrar..)
Ni får ursäkta bristen på rotationsförmåga på första bilden..
1. & 2. Lilo taggar till i väntan på sin start. Värmningen var mycket lovande (återigen refererar jag till tränare Uffe!)
3. På väg till banan med kusken Torbjörn Jansson i sulkyn och Emma intill för eventuella sista korrigeringar av utrustningen.
Ja, det var en härlig dag och Lilo skötte sig mycket bra under loppet. Han lyckades med målet att sköta sig under hela loppet och klarade kvalet ;)
Jag tog ju med mig plånboken ja.. Det blev stora inköp vill jag lova!
Den här lilla prylen blev min för 45 riksdaler!
Någon som vågar sig på en gissning om vad detta är?

Idag sticker jag till...

Och kollar på trav tillsammans med min kollega Emma och hennes fina hästar! Ska bli kul att få vara med lite "back-stage" och se hur det går till. Jag har inte så mycket koll på travet, så det ska verkligen bli roligt och lärorikt. Dessutom har jag hört att det finns riktigt schysta hästgrejer där till bra priser, så plånboken är med ;)
Bilder från http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=165
Berättar mer när jag är tillbaka!
Ciao!
/CC

Stigbyglar - säkerhet/komfort/utseende

Hej!
Ja, jag har börjat fundera på det där med stigbyglar. Mamma upplever att hon har svårt att behålla fötterna i stigbyglarna eftersom de "dinglar" lite mycket. Jag har idag ett par ledade säkerhetsstigbyglar från Mark Todd:
Detta med anledning av att jag tycker de är de snyggaste och mest bekväma säkerhetsstigbyglarna (till min dressyrsadel alltså). Jag tycker att det är snyggast med ett par helt vanliga, men säkerhetsstigbygeln har varit ett måste för mig. Problemet är att den här stigbygeln är en lättviktsstigbygel designad för hoppning, där tanken är att ryttaren ska ha ett betydligt större tryck i stigbygeln än jag har när jag "dressyrar" och därav det omfattande "dinglet".
Då är ju frågan. Vad är viktigast - Säkerhet, funktion eller utseende? Finns det några säkerhetsstigbyglar med mer tyngd i (inte lättviktare) och som är designade för dressyr? Jag är inte direkt hemma på den här avdelningen, men i och med att utvecklingen har gått fort framåt för säkerhetsalternativ för hopp- och terrängryttare, borde det ju finnas något också för oss dressyrryttare som är rädda om livet - eller?
På min hoppsadel har jag nu ett par australiensiska stigbyglar:
Som jag tycker funkar helt okej vid uteritter och hoppning (de få tillfällen jag använder min hoppsadel alltså), men skulle aldrig komma på tanken att hänga på dessa på en dressyrsadel. Fåfängt, jag vet, men åtminstone ärligt ;) Därför har jag alltså valt de föregåeende, men har börjat fundera på vilka alternativ som finns. Jag letar helt enkelt efter en (snygg) säkerhetsstigbygel med mera tyngd i. Jag vill inte ha ett par vanliga utan säkerhetsutlösning efter vad jag varit med om, med tanke på den änglavakt jag haft under våra tillbud har jag blivit mer angelägen om att ha utrustning och hästhantering med säkerheten först.
Så, hjälp mig! Vad har ni för lösningar på era dressyrsadlar?
Tack på förhand och ta det försiktigt därute!
/CC

Lördag och jobb

Hej!
Idag är det mammadag för Cosmos del. Jag ska åka och jobba.. Nu.
Snart är det dags för träningar, programridning och första tävlingen!
Ciao!
/CC

Var tog veckan vägen?

Då var det visst fredag idag (?!) Vad hände? Det var ju just helg!
Den här veckan har gått helt otroligt fort för mig, har bara jobbat och varit i stallet och sen har jag väl sovit ett par timmar däremellan. Cosmo mår i alla fall väldigt bra. I tisdags var jag så trött att jag tänkte att han kunde få vila. När jag kom till stallet såg jag inte Cosmo (som är alldeles för stor för att ens försöka gömma sig) i boxen och tänkte; nu har hästen rymt! När jag gick ännu lite närmare såg jag ett par trötta öron sticka upp ovanför gallret - Han låg ju och sov lilla plutten!
Sötnosen, det passade helt enkelt väldigt bra med en dag utan ridning och väldigt mycket gos istället. Den kvällen var dessutom ett helt gäng i stallet för att ha styrelsemöte i våra lokaler. De fick en liten rundvandring och gick naturligtvis också på besök i stallet. Cosmo sa inte nej till att en massa personer stod och tittade på honom i flera minuter, utan växte istället ytterligare en decimeter och spände upp nacken ordentligt med öronen spetsade framåt. Inte ett enda försök till hugg ens! Kanske vore en idé för att komma åt problemet - att ha en himla massa folk stå och beundra honom medan jag borstar! Haha, han e för rolig min kuse!
Onsdag och torsdag blev det ridning, onsdagen, när jag egentligen var alldeles för trött och omotiverad för att orka göra något blev så himla bra. Vi satt och gjorde travökningar som blev riktigt bra och jag kände att jag koncentrerade mig på min sits och hand ordentligt och att jag faktiskt kom någonvart med det.
Idag kommer Cosmo återigen få lite vila och mamma ska ta hand om honom i helgen. Känner jag de rätt kommer de försöka rida ut så mycket som möjligt. Nu ska jag försöka fixa min licens så vi kan komma ut och tävla snart!
Kram
/CC
Längtar lite till grönt gräs och sol!

RSS 2.0