Trötter

Hej!
Intensiva dagar just nu, jag har stupat isäng redan eftersom ögonen går i kors av trötthet just nu! Men imorse var det andra bullar minsann! Var i stallet omkring halv sju och gjorde iordning Cosmo för ett träningspass. Klockan sju var jag, Cosmo och Tina redo att sätta igång i ridhuset. Jag var lite orolig att Cosmo skulle vara trött och stel så tidigt på morgonen (normalt sett kommer de ut vid åtta-tiden), men det var inga som helst problem. Han var riktigt fräsch faktiskt och vi hade ett jättebra pass. Enda detaljen var att jag upplevde honom aningen tung i handen, men han var fortfarande alert och positiv och jobbade på bra framåt hela tiden och Tina tyckte han var lite stadigare idag än sist.
Imorgon kommer Svante "Häst-kiropraktor" på besök. Jag ska försöka låta Cosmo jobba lite innan behandlingen, och det vore ju skönt om vädret och underlaget är bra så man kan rida ute, håll tummarna för solsken! Nu ska jag ta mig igenom helgens program i mina slumrande drömmar. Vi hörs!
Här har ni ett riktigt bra tips på massa bra hästbloggar! Hippson ;)
http://www.hippson.se/blogs/blogs.htm
/CC

SVT Play från Göteborg!

Eftersom jag jobbat i helgen har jag inte hunnit se något från Göteborg Horse Show. Men vad gör väl det när det finns fantastiska uppfinningar som SVT Play!? Har just nu gåshud efter att ha sett Patrik Kittels fina ritt. Det är ju så roligt att vi har så duktiga svenska ekipage i både hopping och dressyr. Det gör ju att man sträcker lite extra på dig som ryttare! Härligt också att se att flera ryttare väljer att tävla i hjälm i stället för hatt. Det gillar jag!

Heja Patrik!!

Söndag Kväll

Äntligen har startlistorna kommit ut inför tävlingen i Gävle nästa helg! Nu känns det riktigt nära och efter en riktigt bra träning idag med Tina, är jag än mer laddad för att dra igång tävlingssäsongen. Vill du kika på startlistor finns de här. 

Jag red igeom båda programmen idag och det kändes bra. Vi började med LB:1 som en uppvärmingsklass och jag hade inte ridit fram honom ordentligt utan jobbade honom ordentlig genom programmet och passade på att utnyttja alla böjda spår genom programmet (vilket ju är en hel del!) Han gick med god takt i ett fräscht tempo och Tina gav oss mycket väl godkänt betyg. Cosmo fick sen en kort skrittpaus och därefter gick vi in i lite skolor och skänkelvikningar innan vi körde på med LA:1. Eftersom vägarna kommer snabbt och det blir lite trångt för stora Cosmo fick jag samla en hel del och varken Cosmo eller jag orkade hålla uppe både tempo och samling, så vissa delar blev i lite undertempo. Men han utförde alla moment mycket väl och med tanke på att han gick så pass intensivt med två program direkt efter varandra lät vi det vara. Både jag, Cosmo och Tina var jättenöjda. Nu ska vi försöka få till ytterligare ett pass i veckan. Förhoppningsvis blir det morgonträning på onsdag innan jag börjar jobba. Planen för veckan ser annars ut som följer:

Måndag: Mamma rider lektion.
Tisdag: Lugnare joggingpass i låg form, helst ute om vädret tillåter
Onsdag: Förhoppnningsvis morgonträning för Tina
Torsdag: Joggingpass, lägre form. Svante kommer och behandlar.
Fredag: Lugnt pass barbacka, skritt.
Lördag: Checka formen med takt och tempo, variera låg och hög form.
Söndag: TÄVLING!!!!


/CC


Träning idag!

Hej!
Ja, idag vankas det träning för mig och Cosmo. Tina kommer och ska trimma oss lite på eftermiddagen. Ska bli riktigt roligt. Igår blev det uteritt med skritt och klättring. Jag hade glömt att ridhuset var upptaget för hoppträning, så det var bara att klä på sig ordentligt och bege sig ut i blåsten. Kallt som sjutton var det trots thermoridbyxor och rejält med tröjor och väst. Men vi fick röra lite på oss i alla fall och Cosmo var pigg och glad som vanligt.
Är på gång att köpa lite extra foder till Cosmo, i form av Dodson & Horrels "Build Up". Han är fint musklad över nacke och rumpa, men det är som att det saknas lite för ryggen. Med rekommendation från proffset Svante är att "boosta" lite med detta foder. Ska få leveranshjälp av syster då närmaste återförsäljare finns i Täby, men jag hoppas det kan komma till veckan åtminstone.
Vi hörs!
/CC

Vacker Vinter

Har gått igenom en massa bilder från mobilen och gjorde ett litet Vinterkollage till er. Nog för att det är kallt och jäkligt, men visst är väl vintern vacker ändå?! Färgerna kommer fram så fint mot det gnistrande vita. Och nu när det mest slaskar ute kan man behöva lite soliga bilder för att pigga upp sig.

Idag ska jag och Cosmo trimma och rida igenom programmen inför nästa helg. Passet igår bestod av mjuka, stora bågar och volter, låg form, god takt och rakriktning.

 

Cosmo förra Vintern

Visst är han vacker?
Mamma och Cosmo
Stallkatten Skorpan!
Cosmo efter en härlig tur
Vacker solnedgång i vår vackra matsal på Rånäs Slott
Ha nu en superfin dag!
/CC

Mental Träning

Hej på er!

Visst känns det lite som att våren är på väg när det är några plusgrader och det droppar från grenar och hustak? Jag och Cosmo tycker i alla fall att det känns som att våren är nära, vilket också innebär att tävlingspremiären är nära!!! Jag försöker koncentrera mig på att mentalt "rida" mina program så ofta jag kan och göra varje moment perfekt. På så sätt ska jag försöka vara så mentalt förberedd som möjligt inför uppgiften när det väl är dags.

På något sätt blir jag mer och mer medveten om träningsupplägg och arbete kring Cosmo för varje dag som går och jag blir också alltmer taggad på själva tävlingsmomentet hela tiden. Jag har fått lite av en extra nytändning efter ett par månader i slutet på förra året som var riktigt tunga. Kring november var jag verkligen nära att ge upp så därför fick Cosmo en period med ganska mycket vila i november och december. När det sen blev dags att komma igång igen hade musklerna byggts på över både rumpa, nacke och rygg och en häst som annars har varit väldigt besvärlig i all hantering, var helt plötsligt riktigt samarbetsvillig och go. Samtidigt hade jag fått tid på mig att fundera ut vad jag verkligen vill och insåg nog att jag inte kan kompromissa med viktiga detaljer om jag vill ta mig vidare framåt med Cosmo.

Oavsett vad som ligger till grund för det här, är jag jätteglad att det är så positivt som det är just nu och jag försöker bara njuta av varje stund som vi får må bra och fortsätta utvecklas åt rätt håll. Jag har verkligen en superfin häst och jag hoppas verkligen att jag kan ta med den här känslan in på tävlingsbanorna framöver. Det är ju så viktigt det där... Mental Träning var det visst...


http://www.riseofandre.se/category/mental-traning/

Ta hand om er gott folk, vi hörs!
/CC


Häst och ryttare i toppform!

Ja, vi är i riktigt bra form just nu faktiskt, laddade inför säsongens första tävling som går av stapeln i Gävle nästa helg. Den fjärde mars närmare bestämt. Vi kommer att rida LB:1 och LA:1 som en liten avstämning och för att se hur Mr. Cosmo och jag klarar tävlingsnerverna i år. Jag längtar, det ska verkligen bli jätteroligt!!

Idag har jag ridit ytterligare en häst, Pelle. Mamma var egentligen anlitad som hästvakt, men hon var upptagen ikväll så då passade jag på att rida lite extra. Därefter hade jag tänkt vara med och hoppa på Cosmo, något jag inte gjort på hela vintern på grund av ett ont knä. Det är värst med hoppsadel och korta stigläder, men nu har det kännts så bra ett tag att jag ville prova. Men efter första ridpasset idag kände jag av smärtan lite grann, så jag vågade inte chansa utan satsar hellre på en hel kropp och favoritgrenen. Jag övergav tanken på hopping, men fick rida tillsammans med hoppgruppen. Cosmo blev supertaggad när han kom in i ridhuset och det stod hinder framme och så fort vi passerade bredvid ett hinder var han mer i luften än någon annan stans och jag tyckte nästan synd om honom som inte fick hoppa. I vilket fall som helst blev den extra energin ett väldigt bra bidrag till tränigen och Cosmo gick så bra. Hade en superfin känsla så fort vi tog oss igenom den värsta överskottsenergin och ja, jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Det var bara så härligt!!! Lycka!!



Ni är ju fantastiska!

Härligt att det faktiskt finns några som flitigt besöker min blogg i hopp om att något nytt har hänt. Idag händer det, En liten, liten hoppets låga har tänts om att den här bloggen fortfarande kanske lever. Vi lever och frodas i alla fall, jag och Cosmo. Han är finare än någonsin just nu och jag är nog en bättre ryttare och hästmänniska sen sist. Vi har utvecklats massor under hösten och vintern och nu ser vi bara fram emot en härlig vår med tävlingar och bra träning.
I söndags fick vi finbesök av Gustaf Svalling. Så inspirerande och roligt med bra träning och programridning. Jag red igenom LA:3 och fick ett bra kvitto på att det är en lagom nivå för oss just nu. Och aldrig förr har jag väl blivit så lycklig över att få höra att "Du rider verkligen inte dåligt. Du rider faktiskt ganska bra." Jag har verkligen strålat sen dess!
Här är Cosmo i sitt nya träns (Äntligen!) efter en superhärlig tur i nyfallen snö och strålande solsken.
Kram på er och tack för att ni finns!

RSS 2.0