Transportbestyr

Hej! Jag är på jakt efter en transport som jag kan låna när jag ska åka och tävla nästa helg.. Alla mina transportutlånare verkar vara på väg att tävla samtidigt som jag, så jag får kanske ta och hyra en. En vinst på Lotto med ett tillskott i kassan skulle ju inte sitta fel! Då skulle det bli ett fint släp för Cosmo! Helst skulle jag vilja ha en liten hästbuss för B-kort så att Cosmo ska få åka ändå stadigare. Jaja, drömma går ju...

Mamma har ridit för Nonne idag och de båda var jättenöjda! De har säsongsavslutnig nästa vecka och ska rida A:1an då, så de hade ridit linjerna till den bland annat. Imorgon fm rider jag för Gustaf Svalling som kommer och håller lite träningar. Ska bli roligt att se vad han säger, såg att hans dotter också ska tävla i Uppsala samtidigt som oss, så då är det möjligt att han finns på plats.

Ska verkligen inspireras på Strömsholm i helgen och titta på massa duktiga ekipage. Ser verkligen, verkligen fram emot det!! Hoppas vi kan komma dit så vi hinner se terrängen också, det är ju så himla roligt!!!


Nej, nu är det sovdags så man orkar träna imorgon. Vi hörs!
/CC

Jobbig helg

Ja, då menar jag inte jobbig som negativt, utan att den innehåller mycket jobb. Igår fick ju mamma rida Cosmoliten och i skydd av regnet tog de ett pass i ridhuset. Mamma var supernöjd och sa att Cosmo gått riktigt bra "Till och med jag kan rida klockrena byten på honom nu!!!" -Kul! Idag har jag jobbat hela dagen och sen firade vi bästa mamman med middag (som hon lagat, oops!) Men jag bidrog i alla fall med en flaska vin och mamman fick en bukett med blommor att dekorera köksbordet med.
Mamma har tagit hand om Cosmo idag också när jag jobbade. De var ute och betade i nästan en timma i högt försommargräs. Vi har upptäckt att Cosmos absoluta favorit på ängarna är maskrosor. Gärna både blommorna och bladen!
Nu måste jag faktiskt gå och sova lite. Blev inte många timmar inatt efter jobb sent igår kväll och tidigt imorse och imorgonbitti börjar jag vid 06:00, så det börjar dra ihop sig..
I alla fall vill jag skicka STORA grattiskramen till Elin och övriga tjejerna i vårt lag div III dressyr som tog andraplats i dagens omgång. Nu blir det finaldags för er, GRATTIS!!
Sov gott, Vi hörs!
/CC

Avmaskning och mockning

Hej! Har precis kommit hem från stallet. Mamma ska rida senare idag, men jag mockade och gjorde iordning hans mat så att mamma bara kan rida sen. Dessutom har jag mockat ut HELA Cosmo och Knasens hage. Alla hästar avmaskades i torsdags av personalen, så nu var det dags att mocka ur alla hagar. Hjälp vad tungt det var! Och vi har en bit till vår hage, så när jag körde en överfylld skottkärra tillbaka till stallet kändes det som värsta gympasset! Att dessutom ha Tomas springandes bakom mig och tjata om att "det som inte dödar, det härdar!" gjorde mig sur, så då traskade jag på och struntade i hur ont det gjorde i armarna och axlarna och ryggen och klev på istället. Ja, det kanske är så att det härdar då ;)
Snart är det dags för jobb igen. Tyvärr jobbar jag imorgon också, annars hade jag jättegärna åkt med till Bogesund och coachat Elin och tittat på våra klubbekipage som rider ponnyallsvenskans dressyr div III. Men men, ibland får man jobba istället. Önskar er i alla fall ett jättestort LYCKA TILL!!! Jag håller alla mina tummar för er ;)
Laddar också inför nästa helgs äventyr på Strömsholmstävlingarna! Ska bli jätteroligt att åka iväg en helg och kolla in duktiga ekipage, shoppa lite bland mässtälten och umgås med trevliga vänner.
Men nu blir det duschen innan det är dags att åka till jobbet.
Vi hörs!
/CC

Trött en solig torsdag

Trött, trött trött är vad jag är idag! Ändå slutade jag inte alltför sent igår och sov ända tills någon väckte mig på ett underbart sätt:
Min ringklocka på dörren är verkligen inte att leka med, den har en volym som kan krossa glas och ljudet av den är helt öronbedövande. Det var just den jag vaknade av i morse... Eller morgon och morgon, klockan var nästan halv elva, men jag misstänkte att det var pappa som kom och ville ha lunchsällskap eller så. Jag menar, hur ofta får man annars spontanbesök så där? Jag drog täcket om mig och gick för att öppna i min snygga morgonfrisyr. Självklart är det inte pappa. Och inte någon annan jag känner heller. Där står en hantverkare (ganska snygg för att göra saken ännu jobbigare) och informerar om att vattnet kommer att stängas av. Tack, vilken guldstart på dagen! Undra vad han tänkte när jag, yrvaken och inlindad i ett tjockt duntäcke, nickar och mumlar något om att det är nog ok. Ja, vad säger man?

Resten av dagen har jag inte gjort någon nytta alls faktiskt. Hade tänkt att jag skulle hinna städa av lite här hemma, men jag har mest gått runt och gjort ingenting. Dock ställde jag mig och stekte pannkakor för en stund sen, för det kände jag mig sugen på, men i övrigt vet jag inte hur jag har fått tiden att gå. Känner mig lite utanför kroppen liksom och därför får Cosmo vila idag. Ska åka dit och mocka och fixa iordning hans mat snart i alla fall och sen blir det jobb ikväll. Blir säkert lite piggare när jag väl sätter fart med något. Så, jag får väl ta och göra det nu då...
/CC

Mycket billig bråkstake säljes!

Skämt åsido, men Herrejössenammen vilket humör Herr Cosmo hade idag! Det var verkligen inte att leka med och han satte sig verkligen på tvären från första steget. Sakerna kring banan (som ha funnits där sen banan byggdes, typ) var ibland helt okej och nästa gång helt sjuuukt farliga tyckte Cosmo. Något som i och för sig är bra, är att Cosmo faktiskt slutat backa och bromsa när kraven kommer. Dock har han nya saker för sig; Hans nya "jag-vill-inte-och-gör-så-här-istället" är att galoppera på stället, kasta in bakdelen typ en meter innanför spåret och galoppera i nån slags jätte-jätte-kort sidvärtsgalopp. Trevligt! Mitt tålamod räckte drygt en halvtimma, sen var jag så arg att det ångade om mig. När jag var som argast skrittade jag en stund för att lugna mig innan jag fortsatte (vilket jag alltså upprepade ungefär fyra gånger). Jag försökte rida förvända galoppen i jämn, bra rytm men det var tydligen jäääättesvårt i just den linjen som matte tyckte Cosmo skulle göra. Efter ungefär en och en halvtimmes strid gav Cosmo mig en bra linje. Då saktade jag av, berömde honom och avslutade passet. Cosmo fick gå ut i hagen sen och då var han nöjd. Knäpphäst, himla bra för honom att jag älskar den där hästen så mycket!!

Nej, han kanske är iite trött på morgonen, Cosmo? Personalen i stallet brukar säga att Cosmo är morgontrött och gärna ligger och sover lite extra på morgonarna och jag har ju inte ridit så mycket på förmiddagarna tidigare, så... Mycket möjligt att det är så, faktiskt. Men han är lite som en lite obstinat tonårspojke den där hästen, haha. 

Nej, nu ska jag vila mig lite innan det är dags för jobbet. Vi hörs!
/CC

Klart väder och en skön ridtur!

Ja, det fick bli så idag. Blev lite ont om tid så vi red ut en sväng, jag och Cosmo ;) Skönt med solen som faktiskt hittade fram mellan molnen ibland! Haan var taggad och gick på riktigt bra i alla gångarter. Här e han, förresten, sötnöten!
Nu är det dags för jobb, vi hörs!
/CC

Lyckat träningspass och nya tävlingar inbokade!

Hej!
Sitter och laddar inför en promenix med trevligt sällskap, sen går jag direkt till stallet och tar hand om Cosmo. Känns som ett sånt där väder när man inte riktigt vet om det kommer regna eller klarna upp, så jag tror vädret får bestämma vad vi ägnar oss åt idag. Cosmo var i alla fall jättefin på träningen igår! Det var himla roligt och han börjar bli så stark i sin form nu och börjar spänna sig och tagga till istället för att bara backa och bromsa som han gjort tidigare. Jag fick ett sånt där riktigt fint stöd i handen och han bara väntade på nästa drag. Nonne tyckte han var snygg som attan även när han blev lite väl hög i nacken och lite svår att påverka. Vi gjorde en massa roliga övningar och sista övningen gjorde vi diagonalslutor i trav halva diagonalen, volt och sen resten av diagonalen i mellantrav, därefter samlad trav på kortsidan och ökad trav på långsidan. Han svarade jättebra och fick verkligen till övergångarna fint. Vilken jäkla trav han har min häst!!!
Satt där med ett leende från öra till öra och bara njöt! Åh, vilket härlig känsla!!!
Jag har i alla fall anmält mig till nästa tävling också. Uppsala 13 juni, och jag kommer rida LA:1 och LA:4 och hoppas att han håller sig på fötterna! Tävlingen är utomhus och jag tror det passar Cosmo bättre, den som lever får se!
Nej, nu kommer promenadsällskapet snart. Vi hörs!
/CC

Dressyr ackompanjerat av regn

Okej att regnet behövs, men det är ju ganska tråkigt när man ska rida i regnrusket! I alla fall var det ganska svalt och skönt i ridhuset och eftersom Cosmo vilade igår var han taggad och sugen på jobb. Jag jobbade mycket med skänkelvikningar, började i skritt och gick sen över i trav och försökte hela tiden få honom att bibehåll takten och fortsätta ta för sig mark. Han är duktig på att bibehålla takten, men blir lätt lite väl kort i steget, men det blir bättre. Jag försöker tänka lite mellan- eller ökade gångarter när jag gör skänkelvikningarna och då går det lättare. Han blir starkare hela tiden och då orkar han kliva på bättre i sidvärtsrörelsen. I galopparbetet blev han lite väl taggad och hade svårt att ta stödet på ytter. Jag försökte göra lite slutor för att få honom att ta skänkeln ordentligt, men han blev alldeles för stressad av det idag och han galopperade mest på stället då, så istället gjorde vi en massa övergångar och serpentinbågar med byten och då fick han lite mer koll på alla fötter och han blev lydigare.

Imorgon är jag ledig och mamma kunde inte träna så jag rider istället för henne imorgon. Ska bli kul att träna för Nonne igen, det var ett tag sen sist! Dessutom ska Elin träna för mig innan mitt pass. Tänkte ta en powerwalk till stallet imorgonbitti och göra färdigt mockningen och hans mat för dagen, så jag bara kan ta ridnngen sen imorgon kväll. Resten av veckan jobbar jag kväll varje dag och kommer dessutom att jobba hela helgen. Ska försöka rida ut lite och träna en del däremellan. Förhoppningsvis är vädret med oss!

Nu blir det TV-tittande i soffan tills det är dags för sängen. Vi hörs!
/CC

Söndagsmoln

Hej på er! Hoppas allt är bra trots att solen gått och gömt sig och lämnat regnet åt oss. Här är det fint, jag och sambon håller på att göra oss i ordning för att åka och titta på ett hus här i närheten. Spännande!
Igår fick Cosmo vila lite, insåg att han inte fått sina vilodagar ordentligt senaste veckorna, så det var ett tag sedan han fick en hel vilodag. I och för sig skadar ju inte det, och Cosmo gillar inte sina vilodagar heller, men ibland får han stå ut med dem ändå ;) Fredagen bestod av hoppträning. Eftersom jag jobbade i onsdags kväll, fick jag vara med i en annan grupp på fredagen istället. Och Cosmo briljerade med sin nyfunna hoppglädje! Inte en enda tvekan, och när vi dessutom låg lite fel på en linje, redde han upp det när han fick lite drivning från mig. Duktiga häst! Nu känner jag mig riktigt laddad inför vår hoppdebut i sommar, när vi skräller med att ta med en dressyrstammad bjässe in på hoppbanan, haha! ..Sen kan det ju i och för sig gå precis hur det vill, men ändå!!
Igår blev det också klart för Cosmos sommarbete. Han kommer att få gå med sin favorit Knasen och sen kommer även tidigare hagkompisen Roxy åka med och tillsammans med dem blir det även två valacker till (Veronica: han kommer kanske gå med Prezident?) Jag tror i alla fall han kommer att gilla en semestermånad, han kommer att få röra på sig, men ta det lite lugnare är tanken. Sen får jag väl se hur det blir med min semester och så vidare. Skönt i alla fall att han får slippa de små hagarna ett tag och bara få gå runt och beta med sina kompisar.
Nej, nu är det dags att åka. Vi hörs!
/CC

En bloggares bekännelser

Ja, jag vet att jag varit en mycket dålig bloggare. Knappt värd att kallas bloggare faktiskt. Förlåt förlåt förlåt mina kära läsare! Det har bara varit lite mycket som snurrat runt i skallen senaste veckan med jobbyte och annat som tagit upp min tid och energi. Men jag tänker på er, kära läsare, det gör jag verkligen och jag ska verkligen försöka bättra mig!
Senaste dagarna har varit varma, svettiga och ganska intensiva. Cosmo är jätteirriterad på alla flygfän som sommarvärmen tagit med sig, men annars verkar han trivas ganska bra med värmen. Han blir dock väldigt svettig så fort han jobbar lite, men till skillnad från många andra hästar som blir lite matta och sega när värmen kommer,blir Cosmo istället pigg och laddad (Nämn i och för sig något tillfälle när den där hästen blir matt och seg?!) Han har ju fått upp en rätt bra kondis nu, och jag börjar lära känna honom tillräckligt bra att jag märker vad små förändringar i vardagen gör för hans temperament, på gott och ont. Igår förmiddag tog jag med Cosmo ut i skogen, det var helt underbart med sval skogsluft och en liten bris som kom från sjön när vi närmade oss den, tanken var att vi skulle klättra lite, men backarna var inte lika långa och branta som jag kom ihåg, men det gjorde inget! Det var flera år sen jag red i det området sist, men det lär bli oftare nu för det var riktigt härligt i skogen!
I tisdags var jag förresten på Hästshopen i Norrtälje och shoppade en flughuva till Cosmo för att han skulle slippa lite av flugorna i hagen, då passade jag också på att införskaffa ett par nya boots från Eskadron, då de andra av någon anledning gått sönder. De här var i alla fall himla bra och jag hade invigning på vår sköna skogstur!
Ikväll var jag riktigt omotiverad och trött när jag kom till stallet. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på med Cosmo, men jag skrittade en liten tur och sen blev det trimning på banan. Cosmo var lång, tung och rädd för allt så fort jag började jag kräva lite av honom. Suck! Efter mycket om och men och en hel del arbete med diagonalslutor i galopp lossnade han faktiskt och jobbade på riktigt bra. Han är lite så Cosmo, när han inte funkar måste man ge honom lite svårare uppgifter, för då får han tillbaka lusten att jobba igen. Slutorna blev riktigt bra efter en stund och då satt traven också mycket bättre. Jag börjar bli riktigt sugen på tävling igen också, måste kolla igenom arbetsschema och tävlingskalender nu, så jag har ett litet mål att jobba mot!!
Förresten har jag bestämt vår hoppdebut! Roslagscupen första helgen i juli tror jag blir en bra start ;) Återstår att se, men det känns i alla fall lättare att göra bort sig på hoppbanan än innanför ett dressyrstaket!! Vad sägs??
Nej, nu är det dags för sängen, vi hörs!
/CC

Avklarad tävlingshelg, Check!

Ja, nu har vi avverkat ytterligare en tävlingshelg som arrangörer. Vi har lite att tänka på och hur många tävlingar man än klarat av, lär man sig alltid nya saker vid varje ny tävling. Det finns alltid något man kan förbättra och tänka på. Vi hade ju inte alls mycket starter denna helg, så när vi var klara tog jag, Elin och syster Fia en lång uteritt. Fia lånade en av ridskolans hästar och vi hade en jätteskön tur på nästan en och en halv timma. Men eftersom att det blev mycket skritt ledsnade snart Cosmo och tyckte vi skulle bus-galopp-hopp-bock-skutts-trava när det väl blev dags för lite trav igen. Och när vi kom tillbaka till stallplanen var han fortfarande helt knäpp och ville helst bara springa fort, så jag red tio minuter på banan också bara för att få honom att lyssna - KnäppCosmo, han har rätt bra kondis den hästen! ;)
Idag är jag ledig och ska träffa syster och Mira på eftermiddagen. Sen blir det träning för Elin ikväll och mamma tränar, som vanligt på måndagarna, för Nonne. Känns helt underbart att få vara ledig en helt vanlig måndag i alla fall. Håller på att tvätta och pysslar lite här hemma, så man kanske får ordning på stället igen! Nej, nu är det dags att gå. Vi hörs!
/CC

Snabbrapport av himla bra dagar!

Hej! Ledsen att det inte blivit mycket bloggande på sista tiden. Dock har jag haft fullt upp med annat! I onsdags var min sista dag på jobbet i Stockholm och sen hopptränade jag med hopp(!)hästen Cosmo (Vi hoppade en bana där nästan alla hinder var på 1 meter, wiiie!!) och han var så duktig! Han bjöd verkligen och låg på inför varje hinder, kul!
Torsdagen inleddes med utsläpp av alla hästar och sen styrde jag kosan mot UpplandsBro RF, där Elin och Madde skulle tävla. De hade precis börjat värma upp när jag kom. Madde såg fin ut och Elin var sådär lagom laddad. Programmet (LC:1) red de jättefint och utan några direkta missar. Madde var fin i formen och jobbade på riktigt bra, ryttare Elin, Mamma Eva, Pappa Rolf och jag var alla jättenöjda med deras ritt. När vi sen fick se resultatet kom det verkligen som en välkommen överraskning! De red på drygt 68 % och låg på delad förstaplats!!! Senare blev de slagna av en ryttare (typiskt!), men det var ett mycket snyggt och stolt ekipage som red ärevarv med blå rosett där i Bro! Titta vad fint!!
Stolt coach när man får se Elin och Madde på prispallen!!!

Resten av helgen är och har varit fylld av aktiviteter och jobb. Igår, fredag tränade jag för Gustaf Svalling. Jag har ju inte dressyrat på länge nu eftersom Cosmo inte varit helt fräsch, så jag kände att jag inte var helt på topp, men jag fick verkligen ut massor av de 20 minuter Gustaf ägnade åt oss. Han tyckte Cosmo var en snygg, rejäl häst med bra gång och av "internationell typ". -Det känns som ett riktigt gott betyg med hans mått mätt, Jag menar, han sitter ändå och bedömer världseliten!! Jag ska jobba på att bli stadigare i handen och få honom att ta bättre stöd på ytter. Något vi fick till riktigt bra mot slutet igår, när poletten en väl trillade ner ;)
Lördag, söndag har vi regionala hopptävlingar här hemma, så dagen har spenderats i ridhusets domartorn, där jag varit domarsekreterare. Cosmo får vila idag och han hade det så skönt i hagen när jag var där och klappade på honom, så det går verkligen ingen nöd på kraken. Nej, nu är det duschen som gäller, Jobbet väntar!
Vi hörs!
/CC



Jahapp, och sen då?

Hej! Solen skiner och himlen är blå, vad säger man? det är ju bara för underbart eller hur?! Jag har precis kommit hem från min sista dag på jobbet. Många kramar har det blivit, vilka blandade känslor det är. Såklart jättespännande, men det känns så konstigt att man inte längre ska göra det man haft som vardag i två års tid. Men men, nya utmaningar väntar ju och det ser jag fram emot!
Dessutom håller jag och några vänner på att planera en resa till Strömsholm under Strömsholmstävlingen! Eller, om jag ska vara ärlig, så är det de som planerar. Jag hejar mest på och berättar hur roligt vi kommer ha det ;) -Man ska ju göra det man är bäst på.. I vilket fall som helst ska det bli skönt att få åka iväg ett par dagar och titta på duktiga ekipage och umgås med fina vänner. Förhoppningsvis träffar man på lite gamla klasskompisar och lärare också, och det gör det ju ännu trevligare!  Ina ska förresten försöka fotografera lite på träningen på fredag för Gustaf Svalling. Det kan ju bara bli hur bra som helst!!
Nu är det dags att byta om och sen ska jag åka till stallet. Förhoppningsvis ska jag vara med på hoppträningen ikväll så Cosmo får skutta av sig lite av överskottsenergin!
Vi hörs!
/CC

Bild bild bild!!!

Cosmo är helt ren och fick därför ridas av mamma igår. De red för Anna Fagrell och jag stod på läktaren och hejade på. Hade haft träning med Elin strax innan och de var verkligen jätteduktiga! Elins häst Madde börjar verkligen jobba på bakifrån och överlinjen stärks mer och mer för varje gång. De har inte alltid haft det särskilt lätt, de där två, men nu är det som att de bara vaknat upp och "aha, är det så man gör?!" Jättehäftigt att se när det bara klaffar för både häst och ryttare! Jag ska åka med dem på tävling på torsdag och coacha lite. Så himla roligt att få ett sånt förtroende och få en liten del med i deras utveckling! Hon red igenom båda programmen igår och det var det absolut bästa jag sett dem göra. Hoppas verkligen det går bra för dem på torsdag också!

När jag och Elin var klara tog jag med mig mina stövlar och satte mig i ridhuset för att titta på när mamma red. Jag köpte nämligen ett nytt skoputs i söndags när jag och Tomas var på vår lilla shoppingrunda. Kiwi har jag alltid kört på, men nu hittade jag en ny sort som hette "Parade Gloss", visst låter det bra?! Dock är ju mina dressyrstövlar fortfarande på lagning (ska hämta dem idag tror jag), men de andra behövde också fräschas upp lite. Och ja, Parade gloss glänste nog en aning mer än den jag haft tidigare!


Hade ju dessutom lovat er lite bilder från helgen. Jag har till exempel samlat tillräckligt mycket mod för att visa upp mitt ihopplockade kandar. Visst matchar nosgrimman bra?



Här är mamma och Cosmo gosig ;)

Och Cosmo som alltid vill vara med överallt: När jag ställt honom på gången för att mocka häromdagen; Han ville liksom vara med, men eftersom huvudet satt fast i fram fick han sticka in rumpan till sin matte istället. Sötnöten!


Nej, det blir nog allt för nu. Vi hörs senare!
/CC

Och vips så var det måndag igen!

Helgerna år verkligen för fort, det är bara att konstatera! Men men, nu är det bara måndag, tisdag och halvdag på onsdag, sen blir det inget mer pendlande för min del. Då slutar jag på mitt nuvarande jobb och kommer sen att börja på Rånäs Slott på torsdag. Känns bra, men lite konstigt. Ni vet så där att man har haft något framför sig väldigt länge och bara gått och väntat på att just den där dagen ska komma. Och så, när dagen väl kommer blir det alltid lite konstigt.

Imorgon ska jag i alla fall hämta mina stövlar som är på lagning hos en härlig snubbe på Sankt Eriksgatan. Han verkar pyssla med lite av varje; skomakeri, lagar hockeyutrustning, båtkapell och det mesta däremellan. Det ser ut som att någon släppt en bomb i butiken när man kommer in, men vad gör det när han är så duktig som han är! Det är inte alla skomakare som rekommenderas av Stenbergs Läder!

Igår tog jag i alla fall med Cosmo på en liten utetur. Tog dressyrsadeln så jag i alla fall fick känna liiiite på hur det var att sitta ordentligt igen. Satte dessutom på Cosmo kandaret, dels för att han ska få känna på det lite, men också för att jag inte visste hur galen han skulle vara nu när han gått på lite sparlåga sista tiden. Han var lite galen och han var ganska pigg! Många saker längs vägen var extremt läskiga, tyckte Cosmo, ända tills han blev rädd på riktigt för ett par änder som plaskade upp ur diket precis bredvid honom. Jag vet inte om han insåg att jag inte skulle gå på hans låtsasrädla längre då, men han blev bättre efter det i alla fall. Haha, söthästen! Jag tog lite bilder också, men eftersom min laptop inte längre vill ta emot bilder från mobilen får jag lägga upp dem åt er senare.

När vi kom tillbaka till stallet var det dags för sårvård. Jag kan nog kalla mig sår- och bandageexpert snart efter att träning jag fått med Cosmo senaste veckorna. Bakbenet är i alla fall mycket bättre. Den mesta svullnaden har lagt sig och såret ser fint ut. Det "gamla" såret däremot, på frambenet, vill ju aldrig läka ihop ordentligt! Igår började det blöda jättemycket efter att Cosmo kliat sig. Det är väl i och för sig ett tecken på läkning att det kliar, men oj vad det blödde! Stackars Cosmo, jag ska fortsätta mitt försök i att bli stamkund på apoteket i eftermiddag. Tror ni man kan få klippkort på bandagematerial om man handlar tillräckligt mycket? Då borde jag redan fått ett i och för sig...

/CC

Söndagstankar

Mulet väder och söndag. Jag och Tomas har varit i Gränby Centrum, Uppsala och shoppat lite. Det var himla längesen jag unnade mig något som inte var hästrelaterat. Jättehärligt att få ta en dag med sambon och bara gå och kika i affärer, ta en fika och prata en massa. En ny kjol, byxor, tröja och skor fick följa med hem. Känns bra!

Nu sitter jag med ett par hårda mackor i soffan och laddar inför att åka och ta hand om min kära Cosmo. Tänkte rida en stund och känna lite på hur han känns i kroppen. Blir förmodligen en uteritt. Igår hade han sprungit en massa i hagen innan han kom in, så svullnaden hade lagt sig jättemycket och han kändes riktigt fräsch och såret såg fint ut. Vi skrittade ut en dryg halvtimma, vilket vi båda tyckte var jätteskönt.

Skulle ha tränat för Sus idag egentligen, men det blir såklart inget eftersom Cosmo inte är rikgit ok i benet. Men jag hoppas han är fräsch på fredag för då har jag planerat vara med på träning för Gustaf Svalling som kommer till anläggningen. Är så sjukt träningssugen just nu!! Jag vill verkligen ha ett ordentligt träninsgpass och rida, rida på riktigt!! Inspireras lite extra av att läsa Bo Tibblins Ridlära med duktiga Mads Hendeliowitz i sadeln. Kolla in på hemsidan för Segersta och Cosmos snygga halvbror Weihenstephaner! Åh, man vill bara träna!!!

Nej, nu är det dags att byta om och åka. Vi hörs!
/CC

Lördag

Hej! Hoppas allt är bra med er? Själv mår jag ganska bra, gick upp i morse och åkte till stallet för att släppa ut Cosmo i hans nya hage som pappa gjorde i ordning till honom. Igår kväll när jag var och tittade till honom, var han ännu mer stel och svullen i muskeln och han gick ganska knackigt. Mera tvätt av såret och mer penicillinsalva på. Fingers crossed! I morse tycker jag han var lite mindre svullen och jag tror han blir bättre av att få komma ut och röra lite på sig för att få igång cirkulationen ordentligt. När han kommit in ska jag åka dit och promenera med honom en stund också, så han inte stelnar till alltför mycket.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till farmor som har födelsedag idag. Sen ska jag träffa lite vänner när Cosmo är omhändertagen ordentligt. Förresten kollade jag på Avatar igår. Var lite skeptisk eftersom jag inte brukar gilla science fiktion, men Oj vad jag fick göra undantag för Avatar! Jättefint gjord och en riktigt tänkvärd berättelse som innehöll det mesta. Jag satt som klistrad vid TVn och kände mig alldeles tagen efter nästan tre timmars tittande. Rekmmenderas om du ännu inte sett den!!

Nej nu är det dags att åka. Vi ses!
/CC


http://fredrikedin.files.wordpress.com/2010/01/avatar_poster1.jpg





Lårkaka

Ja, jag hoppas verkligen det "bara" är en lårkaka som drabbat stackars Cosmo. Han är jätteöm, men så duktig när jag och mamma hjälptes åt att undersöka och tvätta rent såret ordentligt. Man märkte verkligen hur ont han tyckte att det gjorde, men försökte vara snäll och uthärda smärtan så gott det gick. När såret väl var rent tog jag en promenad med honom och han var väldigt stel och öm i muskeln även då, men det blev bättre och bättre ju mer cirkulationen kom igång och svullnaden gick ner. Hoppet står just nu åt penicillinsalva eftersom det är omöjligt att bandagera så högt upp på benet. Så snälla, snälla, låt det inte bli någon infektion i såret!!!

Hans andra "gamla" sår på frambenet läker sakta men säkert, med betoning på s a k t a. Låt min häst bli frisk!!! Världens bästa pappa spenderar i alla fall dagen med att ordna fram en ny hage åt Cosmo. Den är plan och fin och det har till och med vuxit upp lite gräs. Han kommer att få gå ensam där tills det är dags för bete, men han har alla kompisar omkring sig som tur är.

Nu ska jag ta en lunch med käraste kollegan och sörja att jag snart ska sluta (eller hur Carro?!) Bara mån-ons nästa vecka, sen är det Rånäs Slott som gäller!

På återseende!
/CC



En hårfin gräns..

..Mellan lycka och misär, inte sant?

Igår hade jag avtackning på jobbet. Vi skulle ut och äta och ha det trevligt med närmaste kollegorna och eftersom mamma också hade fullt upp skulle familjen Mannerfeldt ta hand om Cosmo. (Tack snälla för att ni ställer upp!!) Strax efter 15 igår eftermiddag ringer telefonen. Det är från stallet och jag börjar såklart tänka på vad det är som är fel med min stackars häst den här gången. I tisdags ringde de ju också och meddelade att han verkade ha ett ordentligt kolikanfall på gång, vilket som tur var gick över när han fått i sig lite betfor.

Igår var det inte kolik och det "gamla" såret var det heller inget fel på; Han hade istället fått ett nytt sår. En klockren spark precis vid bakknät, så han var ordentligt öm i muskeln och blödde en del från såret. Personalen tog hand om honom och tvättade ur såret ordentligt och sen åkte mamma förbi och spolade ur senare i går kväll. Själv har jag inte sett det ännu, men jag är så oerhört glad att jag har kunniga människor som kan ställa upp när man själv inte har möjlighet. Stort tack för det!

Idag går Cosmo i liten hage alldeles själv. Får börja fundera på hur han ska ha det i hagen. När han gick ensam hade jag en häst som inte var skadad, men som var helt galet spattig och skickade av mig och vidare till Karolinska med helikopterambulans = inte bra. När han går i hage med sina komipisar är han lugnare att rida och jag behöver inte göra min familj oroliga för mitt liv varje gång jag rider, men då är det Cosmo som är skadad istället = Inte heller bra.

Så vad gör man? Jag vet verkligen inte och jag bli helt deppig för att han inte mår bra, min Cosmolit. Dessutom var mamma och pappas hund hos veterinären igår och domen var inte allför bra med röntgenplåtar som visade på kraftig artros i höfterna. Varför ska allt jämt hända samtidigt och varför kan man inte bara få vara lite nöjd och lycklig för en stund?

Nu ska jag i alla fall lämna in mina ridstövlar för klacklagning. Och det är ju en himla tur att solen skiner åtminstone!

Kram till er alla! /CC

Bild lånad från camillatoll.se


Finaste fuxen!

Tänk om man alltid kunde få ha en sån där helt underbar känsla för sin häst. Nästa gång en träning har gått dåligt och jag är trött på Cosmos dåliga uppförande ska jag tänka på den här dagen. Cosmo och jag har gosat, borstat, ridit ut, gosat lite till och haft jättemysigt ihop. Han är så fin min häst, så när jag tänker på honom växer leendet på mina läppar och går snart från öra till öra över hela ansiktet - Härligt!
Hans sår är däremot inte lika uppiggande, tyvärr. Det går fram och tillbaka hela tiden så bandaget med spritomslag är på igen. Läker gör det, men det går långsamt eftersom det är så mycket ny hud som måste till. Jag hoppas bara det blir helt bra snart, börjar bli ganska trött på att linda bandage och tvätta sår plus att det är ganska dyrt med allt som behövs för att hålla såret rent och med ett bra bandage som sitter ordentligt. De pengarna skulle man ju kunna lägga på något betydligt roligare! Jag är dessutom på ordentligt shoppinghumör på hästfronten just nu. Spanar in lite nya snygga lindor, med "säsongens färger" (jättenödvändigt, verkligen!) nya ridbyxor, en vårjacka till stallet och såklart.. Ett kandar! Var på väg att beställa ett idag från HdR, brunt med vitt foder. Det är förvisso inte rundsytt som jag helst vill ha (Hubertus har ett jättefint i bra brun färg, men nästan dubbla prislappen) men det skulle fortfarande göra Cosmo ordentlig rättvisa!
Cosmo börjar bli så himla fin nu när sommarpälsen letar sig fram mer och mer. Han blir tjusigt apelkastad och varierar färgen över hela kroppen. Roligt eftersom jag inte vet hur han brukar ser ut på sommaren. Det som gör honom allra snyggast just nu är att han börjar formas till en riktigt ståtlig dressyrhäst! Han har naturligtvis alltid varit snygg med sina långa ädla ben och vackra huvud, men nu ser han stor ut på ett sätt som han inte gjort förut. Nacken växer fram mer och mer och ryggen och rumpan börjar bli riktigt muskulösa. Stoltaste matten bara njuter och Cosmo älskar uppmärksamheten när han lyckas dra några blickar till sig.
Ja, det märks kanske att vi haft en riktigt bra dag ihop jag och Cosmo. Mamma red för Nonne igår och jag tittade på efter att jag haft lite träning med Elin. Det var då jag konstaterade att det hänt en del med Cosmo sista tiden. Han var så duktig och så himla snygg. Det är så härligt när man älskar sin häst på det sättet, för för mig är han verkligen den bästa. Då kan man bara konstatera, att jag har nog världens vackraste häst! och för det är jag nog lyckligast i hela världen!

Varm kärlek en kall februarikväll

Sötnosen Cosmo!

Cosmo och Jag i februari, min fina, fina häst!

Äntligen tillbaka i sadeln!

Cosmos sår har börjat läka riktigt bra nu. Äntligen!! Det blev dock ingen tävling idag, men jag har i alla fall ridit i helgen och Cosmo har fått komma ut med sina kompisar i vanliga hagen igen. Det är himla skönt att han börjat göra av med all överskottsenergi!! I fredags släppte jag honom på banan en stund och han var helt galen och gjorde alla luftkonster han kunde komma på - samtidigt. Han är verkligen inte rolig när han inte får jobba och när han dessutom gått ute i liten sjukhage är han inte rolig att ha och göra med. Men när han var nöjd med caprioller och bocksprång kom han snällt och lät sig fångas in igen. Igår vågade jag sitta upp i sadeln igen och joggade honom på ridbanan, red mycket i lätt sits och gjorde massor av övergångar för att få honom att lyssna och koncentrera sig på mig. Han jobbade bra i lång och låg form och var riktigt avslappnad och fin, trots att det var längesen han fick jobba av sig.

Idag jobbade jag honom också på banan, men höjde kraven lite. Han kändes så himla fin, så jag trimmade lite på bytena, något som Cosmo verkade tycka var en toppenidé ;) Han gjorde jättefina byten och tillslut provade jag fler byten på diagonalen. Vi klarade 5 stycken!!! Jag satt och red med ett leende från öra till öra och var supernöjd med fina hästen.

Imorgon ska mamma träna lite och jag ska ner till stallet och hjälpa Elin som ska rida för mig en stund. Nu blir det duschen och sen söndagsmys!

/CC

RSS 2.0