Hästig söndag!

God kväll!
Idag har den intensiva hästhelgen fortsatt. Var i stallet strax efter nio i morse och förberedde för hoppclear round. Jag var domare och speaker och jag kände mig verkligen som en dressyrnörd där bland alla hopperyttare. Jag hade liksom ingen riktig koll som jag har haft förut. Kände liksom att jag inte var riktigt up to date, så att säga. Men men, efter en stund var jag snart inne i det igen och tävlingen flöt på bra.
När det var klart tog jag, mamma och Elin med oss Filippo, Cosmo och Madde på en härlig skrittur i det fina vintervädret. Vi var ute i ungefär 45 minuter och det var verkligen mysigt med snälla hästar och trevligt sällskap. Skönt också att solen värmde, så det inte var sådär hysteriskt kallt!
Imorgon ska mamma träna igen. Hon ska rida lite på kandaret och känna lite på honom med det. Får se hur det går då!
Efter helgens träningar har jag verkligen bestämt mig att fokusera på min ridning och framförallt på följande:
  1. Handen - Ska det vara så svårt egentligen? Jag får inte (!) dra i innertygeln och höja/dra bak handen! Jobba vidare med ledande tygeltag och verkligen koncentrera mig på att få ner och ihop handen till rätt position. Hela tiden.
  2. Sitsen - Räta upp mig och framförallt höja blicken!
  3. Min egen ridlärare! - Jag måste bli bättre på att rannsaka mig själv och checka av min kropp, framförallt eftersom Cosmo är så känslig för vikthjälperna. Jag måste alltså lära känna min kropp bättre och lära mig känna efter om jag viker mig i sidan, höjer en hand eller tittar ner - och naturligtvis göra något åt det!
  4. Timingen - Måste bli snabbare i min hjälpgivning, helt enkelt!
Ja, det ska väl inte vara så svårt! Eller? Jo, det är det, men jag ska verkligen göra mitt bästa åt det här och försöka bli bättre. Nästa inplanerade träning är för Gustaf Svalling i början av februari, därefter kommer det förhoppningsvis bli fler träningar för Jennie om en sådär fyra veckor. Härligt!
För att underlätta arbetet på hästryggen borde jag jobba på med min egen kropp även när jag inte sitter på hästryggen. Ska försöka köpa ett gummiband som naprapaten tipsade om eftersom man har svårt att få tid att gå till gymmet när man har många jobbtimmar i veckan och resten av dygnets vakna timmar spenderas i stallet.
Japp, nu är det i alla fall dags för sängen. Är sjukt trött redan!
Sov gott!
/CC

Intensiv hästhelg!

Hej!
Träningarna har gått så himla bra!!! Har tränat för Jennie Larsson fredag och lördag och herrejössenamen, imorgon är det nog mest träningsvärk som gäller för både mig och Cosmo. Igår verkade Cosmo trött och seg innan vi kom iväg, väl där visade han sin tjuriga sida och slog mot skänkeln vid ett par tillfällen. Idag var han laddad som få - och gick så himla bra! Det är bara (som alltid) jag som måste skärpa till mig. Han blev så himla fin när jag skötte mig med sits och hand.
Oaaah, jag blir verkligen galen på mig själv! Hem och jobba på med läxan!
Idag blev det ytterligare ett ridpass när vi var tillbaka i stallet. Fina Filippo som jag är hästvakt åt i helgen skulle ha ett skrittpass i ridhuset. Härligt att få rida en sån välutbildad häst! Jag försökte fortsätta träna på vad Jennie sagt åt mig under träningspassen och Filippo verkade fatta direkt vad jag behövde bättra på; Så fort jag "fuskade" kunde jag knappt styra honom, så då var det bara att rannsaka sig själv och göra ordentligt - då gick allt som en dans helt plötsligt. Bra häst! ;)
Mer utförlig rapport och (förhoppningsvis) bilder kommer så snart som möjligt. Kram så länge!
/CC

En skrittur i solnedgång

Vad härligt det har varit ute idag! Hög och klar luft och när jag och Cosmo begav oss ut på en skrittur var solen precis på väg ned. Vi tog en kort sväng i skritt förbi kyrkan och tillbaka, precis lagom efter en dag som igår och utan att köra slut på honom inför träningarna fredag och lördag. Idag var det som att både Cosmo och jag ville försonas efter gårdagen, så vi har gosat och busat och myst hela tiden. Det var en sån här riktigt härlig dag, helt enkelt.

Imorgon ska vi försöka trimma lite inför träningen på fredag, så jag hoppas att det goda humöret håller i sig ;)

Nu ska jag fika med kaffe och en smarrig äppelpaj:

Jodå, jag har tillochmed gjort den själv! Mums ;)

/CC

Vilken dag var det egentligen igår?

Jag lyckades spendera fyra timmar i stallet igår och ändå kändes det som att jag inte hunnit med någonting när jag väl åkte därifrån. Suck, ibland har man dåliga dagar helt enkelt. Cosmo var grinig på gången och tjurade som bara den. Det här beteendet är dock ganska vanligt, men brukar bli bättre så fort man tagit sig ut i ridhuset och börjar jobba bort lite energi.
- En sån dag var det inte igår.

Jag som var taggad och skulle inviga min fina nya hjälm (som förövrigt sitter som en smäck!) fick istället bråka med Cosmo som tyckte att "farliga hörnet" var hundrafemtioelva gånger farligare än någonsin förut. I det läget när han kastar sig, sparkar och reser sig, och sen vågar ta Ett litet pyttesteg framåt, är det ett lååååååångt tålamod som krävs för att klappa om den fantastiskt duktige och modige Cosmo(!) som faktiskt vågar gå nära det där fruktansvärda hörnet.
Ibland har man bara en liten förpackning tålamod och då är man rökt.
- En sån dag var det igår!

Trevligt att hjälmen passade i alla fall!
Nej nej, jag är inte bitter... se själva!

Jätteglad person!

Haha, man måste faktiskt skratta åt det såhär i efterhand. Vi hörs!
/CC

Äntligen!

Nu är hjälmen här! Mamma ringde precis och berättade, så imorgon blir det invigning och fotografering! Fick ju hjälmen i födelsedagspresent förra fredagen, men storleken var fel. Men nu är den bytt och har alltså precis landat hos mamma och pappa. Wiiie! (hoppas bara storleken är rätt den här gången!!!) ;)





Cosmo har hoppat och visat känslor!

Idag har Frida hoppat Cosmo som planerat och det gick riktigt bra. Det var himla roligt att se Cosmo ridas av någon helt annan och han är så himla fin nu! Frida rider dessutom så fint; mjukt och följsamt. Men när någon annan rider ens häst, ser man tydligt saker som man själv kanske inte upplever och det kan hästkraken tydligen utnyttja.. Till exempel visade sig Cosmos extremt känslig och lydig idag, lite väl lydig till och med: Rent krasst är det ju så att Cosmo är van vid mina hjälper och jag är van vid hans reaktioner, så vi lär oss att samarbeta och tyda varandras signaler. Men när Frida red och pratade ett lite annorlunda språk än vad Cosmo är van vid, verkade han ta tillfället i akt och tolka signalerna lite som han ville. Tyckte han det var tråkigt att trava, tolkade han precis allt som att det skulle galopperas istället. Han hade nog ganska roligt såg det ut som och Frida och publiken (=jag och mamma) skrattade gott åt honom, det blev lite skuttiga byten åt både höger och vänster och galoppinslag i traven, halter i halvhalterna och så vidare, men snart hade Cosmo lekt av sig och började lyssna lite bättre.

När de började hoppa gick det väldigt bra och Frida gillade Cosmos positiva inställning och hur väl han taxerade och löste eventuella problem. Vi hade ett enkelhinder (oxer) och en "femonhalva" (enkelt att säga, men hur skriver man det? Hoppas ni förstår vad jag menar i alla fall!) med ett litet enkelhinder och en oxer. När vi höjde upp blev avståndet lite kort mellan hindren och Cosmo tvingades ta i ordentligt och då blev han sur när det blev jobbigt - Tog ett par sura skutt över en oxer på ca 1,30 m, men sen var det stopp. Cosmos rejäla surlåsning visade sig och då ville han inte hoppa alls på de hindren längre. Men som tur är har man lärt känna honom och lärt sig knep för att komma undan problemen; ett skutt över den andra oxern och lite justering av avståndet och säkning till dryga metern på B-hindret, så gick det alldeles utmärkt att hoppa femonhalvan igen sen. Han sög verkligen tag i hindret och gjorde riktigt fina språng, så då fick det räcka för idag.

Frida var nöjd, jag och mamma var nöjda och Cosmo var supernöjd. Härligt att se!
/CC
Jag försökte faktiskt fota, men min kamera var inte så bra på att ta rörliga bilder, tyvärr...Ciao!

Cosmo ska hoppa!

Ja, nu händer det grejer! Cosmo ska hoppa idag, märk då att jag inte ska hoppa. Det är Frida som ska få hoppa Cosmo idag. Ska verkligen bli jätteroligt att se! Har ju aldrig sett honom hoppa överhuvudtaget och eftersom Frida är en duktig hoppryttare tror jag det kommer gå jättebra! Stackars Cosmo slipper ha mig vid spakarna som bara bromsar och "dressyrgaloppar" mot hindren, han kommer säkert tycka det är jätteskönt att slippa mig! ;)

Kanske rider jag Fridas fina Jet-Set under tiden. Får se hur det blir!


SnyggCosmo efter vårt korta pass i ridhuset igår.

På återseende!
/CC


Stalldags!

Ombytt och klar och redo att åka till stallet. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Cosmobusen idag, men det blir säkert en sväng i ridhuset. Kanske är det lugnt i ridhuset idag och då kanske man ska passa på att tömköra lite. Det var ett tag sen sist, men Cosmo brukar vara så duktig och tycka det är roligt!

Bild:http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Arbete-fran-marken/

I stallet har vi förresten pratat om att ha en "hästbytardag", när vi rider varandras hästar. Roligt, eller hur! Jag har inte ridit någon annan häst på sjuuukt länge, så det vore jätteroligt. Dessutom är det fantastiskt nyttigt att rida lite olika typer av hästar, så jag hoppas verkligen det blir av! För Cosmos del skulle det också bli väldigt intressant att se någon annan rida Cosmo. Han har ju bara ridits av mig och mamma sen jag köpte honom, så det skulle vara jätteroligt att se hur han beter sig med nya ryttare!

Nej, dags att åka. Men som alltid - Vi hörs!
/CC

Träns!

Hmm.. Jag har börjat inse attjag behöver ett nytt träns. (Tar den jäkla inköpslistan aldrig slut!?)
Har börjat rida Cosmo lite med Remontnosgrimma och tycker nog att det känns lite bättre, men det jag har är slitet och inte alls i samma bruna färg som min sadel, dessutom saknar jag tyglar till det så jag har ett par tyglar som inte alls stämmer överens med tränsets färg. Det ser inte särskilt snyggt ut med andra ord. När jag kikat lite efter ett snyggt remontträns tycker jag inte att jag lyckas hitta något. Däremot hittar jag en hel del snygga aachenträns med breda, snygga nosgrimmor. Med en bred nosgrimma och aachenrem kanske jag får samma positiva resultat som med remontgrimman? Jag försöker komma undan lite här känner jag! Men jag ska i alla fall sälja det träns jag har, det är fel färg och jag tycker Cosmo är finare i andra träns.


Ser lite "plastigt" ut i den här färgen, men modellen är fin! (Rundsytt!!), kanske kan oljas så det blir lite mörkare?
Hööks 749 kr


Har du ett träns att sälja, eller har du tips på snygga träns?
Antingen remont eller aachen med bred nosgrimma. I färgen brunt, gärna samma nyans som min sadel:

Helst den där riktigt fint rödbruna som är på bakvalvet där!

Nu är det jobbet som kallar. Vi hörs!
/CC

Fredag!

Ja, det är väl skönt att det är fredag igen. Dock jobbar ag både ikväll och imorgon, men det är ändå skönt med fredagar, eller hur? Cosmo har vilodag idag precis som vanligt och mamma skulle åka till honom och mocka och fixa iordning till honom. Jag vet att det finns en hel del morötter och äpplen i mitt skåp, och jag misstänker att det kommer gå åt en del i eftermiddag. Mamma älskar att skämma bort Cosmo med en massa godsaker och gos!

I onsdags var vi ju med på hoppningen och Cosmo är så söt när det kommer upp lite hinder i ridhuset. Han taggar verkligen till och man ser på honom hur roligt han tycker att det är! I onsdags var vi väldigt många på träningen och det blev därför rätt långa stunder mellan hoppningarna. Det brukar vi ha lite problem med. När vi ska hoppa en bana till exempel, måste vi lixom ha "hoppat upp oss" lite först. Men det gick i alla fall bra och banan vi avslutade med låg väl på mellan 0,80 och dryga metern och den hoppade utan några som helst problem. Eller; Problemet ligger i att jag vill hoppa i min kontrollerade dressyrgalopp... Cosmo säger låt mig galoppera fortare! och Sara säger samma sak, men ändå har jag så svårt att släppa taget. Det är väl bara att träna på helt enkelt! Kul ändå att Cosmo är så duktig på att hoppa!

Storhoppare i Augusti-10 på lokal hemmatävling. ;)

Förresten har jag nog bestämt första tävlingen för året och säsongen - i slutet av februari har Täby Ridsällskap en kvällstävling (LB:3) som jag hoppas kunna åka på. Är verkligen taggad inför tävlingssäsongen! Nästa helg skulle jag ha åkt till Täby för en y träing för Camilla Toll, men det blev tyvärr inställt för att de hade smitta på anläggingen. Tråkigt, men som tur i oturen kom mamma med en ny lösning! Samma helg skulle en tränare som hon hade kontakt med genom en kollega ha träningar i närheten, så vips! Vi bokade in det istället. Det blir åtminstone ridning på lördagen, får vi plats blir det även ett pass på fredagen. Kul!

I klubben har vi pratat om att ta in lite olika tränare och köra helgträningar under våren. På så vis kanske vi kan hitta någon som många gillar och som vi kan ta in lite kontinuerligt, men våren blir en liten testperiod. Vi har ju fantastiske Gutaf som kommer emellanåt, men i och med att han har så mycket uppdrag runtom är det svårt att få till det med bra kontinuitet. Har ni några tips på bra tränare? Eller kanske önsketränare?

Den jag allra helst skulle träna för just nu är Mads Hendeleowitz, men jag får nog träna på lite basics först... Men han rider ju så sjukt snyggt! Också har han ju fina Weihenstephaner som ju har samma fina pappa som Cosmo! (Warsteiner 946)

Snyggt!!! Kolla in kraften i den där hästen och Mads fantastiska sits!
Verkligen en inspirationsbild!
Bild:
http://segersta.se/horses/weihenstephaner/

Well, det ska i alla fall bli en väldigt spännande vår, jag är extremt laddad!
/CC



Hemkommen efter en härlig uteritt!

Hej!

Ja, idag har jag och Cosmo varit ute på en lång, härlig tur tillsammans med Birgitta och Iwaja. Vi red runt Näset och faktiskt var stigen helt okej. Som lite skare på snön, men inte halt och tillräckligt hårt för att de inte skulle trampa igenom för varje steg. Vi var ute i knappt en timma och hade det härligt.


Nu måste jag pysa en stund. Återkommer senare och berättar om vår roliga hoppträning igår!
Kram!
/CC

Tisdag och Bloppis (ser man på?!)

Godkväll såhär i handbollstider!
Sitter i soffan med laptopen i knät. På så sätt kan man ha bra koll på matchen och ändå göra lite nytta ;)

Idag har jag och Cosmo trimmat formen. Jag har verkligen tänkt på vad Gustaf sa till mig i söndags och det kändes riktigt, riktigt bra! Cosmo var lätt och fin i formen, lyhörd och verkligen villig till arbete. Inga dumheter i "läskiga hörnan", utan han jobbade på riktigt bra hela passet! Jag tycker nog jag var ganska duktig med min sits och hand också, så jag var supernöjd när vi begav oss tillbaka från ridhuset!

Vi trimmade lite på rakriktning idag, något vi måste jobba mycket på. Jag önskar bara att vi får upp speglar i ridhuset så man kan se att det verkligen är rakt. Red lite i trav på kvartslinjen och gjorde lite övergångar på långsidan. Sen jobbade vi lite i galopp och mycket förvänd. Det gick så himla bra! Jag var mjuk och följsam i kroppen och då förstod Cosmo precis vad jag ville och galopperade på fantastiskt i både form och takt. Som sista uppgift gjorde jag enkla byten vid A,C,B och E. Red så att jag fattade rättvänd vid A/C och förvänd från E/B. Gick himla bra det också!

Nu över till något annat. Har lite grejer jag behöver sälja, så jag tänkte att jag börjar idag med en "bloppis!" (Visst är det så det heter? nu känner jag mig gammal igen!!) Har du något du vill sälja kan jag lägga ut det också. Jag börjar i alla fall med ett ländtäcke som tyvärr är lite för litet för Cosmos stora rumpa.

Svart regntätt ländtäcke (Thermomaster) med rödrutigt foder storlek ca 135, passar stor ponny/mindre häst. Pris 75 kr


Är du intresserad maila mig på [email protected]
SÅLD!

Har vi tur kanske jag och Cosmo kan vara med och hoppa imorgon! Jag håller tummarna ;)

Vi hörs!
/CC



Sitsträning - Check!

Ja, att Cosmo är i fin form och att jag tappat sitsen under vintervilan är helt min åsikt och den delades av Gustaf Svalling under träningen igår. Så därför ägnade vi oss åt ren sitsträning igår. Yeah, vad bra det gick!! Fick inte så mycket "skäll" som jag väntat mig utan fick beröm för delar av min sits, nämligen att jag har bra djup i sitsen och bra bäcken och underdel. Dock blir överkroppen som en gummigrej som lever sitt eget liv, tar med sig händerna och går framoch tillbaka och stör Cosmos känsliga mun. Har liksom inte tänkt på att jag rör händer och armar, men de "hänger" liksom med resten av kroppen fram och tillbaka utan att jag är medveten om det. I alla fall upplyste Gustaf mig om detta och då var det ju sjävklart; Ja, Naturligtvis måste jag ju bära min egen hand! All världens problem löste sig och det gick så himla bra. Det kändes lite som att jag satt som en riktig världsryttare och leendet spred sig över mina läppar - Härlig känsla!! Fick mycket beröm för hur snabbt jag tog instruktionerna till mig och verkligen ansträngde mig för att göra rätt. Cosmo är fantastisk på så sätt att man får betalt direkt om man gör rätt på honom. Kvittot för igår blev en väldigt avspänd häst som rörde sig fantastiskt och med stora och lätta rörelser och mycket schwung. Underbart. Mamma stog på läktaren och bara njöt hon också. Har ni inte sett Cosmo på ett tag så tycker jag ni ska ta er titt. Han har verkligen utvecklats och byggt på sig riktigt fint. Hoppas bara han kan hålla sig på backen under tävlingarna som snart väntar!


Knappt ett år sedan på tävling på Ekerö. Min sits (?!?), Cosmos form och han "sitter liksom inte ihop", det är ett stort huvud, en lång, tunn hals, en kort kropp och en stor rumpa långt därbak... Ändå kommer jag ihåg att han kändes fantastiskt fin på framridningen till den här tävlingen. Knopparna ser ganska snygga ut i alla fall!


Ett par månader sen på träning för Camilla Toll. Jag vet att bilden är kass, men visst ser man hur han utvecklats i kroppen!? Och ser ni vilken helt annan sits och hållning jag har? Lite impad själv över vad som kan hända på knappt ett år! ;)

Ska försöka fixa lite schyssta bilder och visa en bättre jämförelse.. Men lite i alla fall! ;)
Det är väldigt inspirerande för att fortsätta utvecklingen!

Ikväll har precis suttit och knåpat ihop lite inför för allsvenskeomgångarna till våren, och jag hoppas verkligen att jag och Cosmo får en bra vårsäsong i år. Målet är att ta sig ut på så många tävlingar som möjligt och att ta lite placeringar i LB-LA. Ska försöka välja lång bana i den mån det går eftersom Cosmo är så stor. Vi behöver liksom platsen och inte klämma ihop oss på en liten bana. Vi får se hur det blir helt enkelt. Ska jag komma ut mycket måste jag ju sätta fart med studierna för BE-körkortet, för känner jag min far rätt kommer han inte vilja skjutsa runt mig alltför mycket...

Nej, dags att plugga lite då... Så fort isen och halkan är borta ska jag ut och backträna ;)


Kram!
/CC

Laddar inför årets första träning!

Hej på er!

Ja, imorgon är det dags för årets första träningspass. Gustaf Svalling kommer till vår anläggning och då ska jag och Cosmo trimma formen lite. Har lite delade känslor inför det, det är naturligtvis sjukt behövligt med en ordentlig träning, men samtidigt har jag tappat så mycket när jag inte ridit för fullt på länge, så jag vet inte om vi "vågar" visa oss ännu. Jag har fortfarande svårt att sitta på Cosmo och ändå få honom att jobba på med bra tryck i fötterna. Då blir han lite ovillig framåt och när jag inte har full balans är det himlans svårt att få till det! Tänk att det går så himla fort att tappa den där sitsen. Tar lång tid att bygga upp och få stadig, men går på ett ögonblick att tappa. Så lite träning sitter nog inte helt fel imorgon ändå ;)

Nu sitter jag och väntar på lite nytt sällskap efter att familjen varit här på lite födelsedagsfika. Ikväll blir det vännerna som kommer, så då hinner jag blogga lite emellan!  Jag blev ju hela 23 år igår, och fick äntligen min efterängtade ridhjälm! Precis en sån jag önskat mig, men tyvärr fel storlek... Men det går ju att byta, så snart så! Cosmo förärade födelsedagen med att låta mig rida lite barbacka och det gick faktiskt ganska bra. Mycket bra sitsträning för matte också ;)

Idag har vi trimmat lite i ridhuset. Svårt med bjudningen och min sits (hänger ju ihop återigen - inga genvägar här inte!) fortfarande, men det är bara att jobba på. Tänkte mycket på det som Camilla Toll påpekade när jag tränade för henne i november; att tänka lite ökning i hörnpasseringarna så han inte blir loj där utan "samlar" på sig lite tryck istället. Stundtals blev det bra, men emellanåt vet jag inte vad som hände när Cosmo inte alls ville vara med på noterna. Bara att trimma vidare och jobba på så blir det nog stadigare.


Skulle verkligen behöva frisera Cosmokattens lurviga rufsman nu. (Bild från tidigare tillfälle, önskar det såg ut så här nu, men icke...) Den är alldeles för lång och när han går med halstäcke på sig om dagarna gör det att den står åt alla håll... Förhoppningsvis hinner jag med det innan träningen imorgon, så han ser lite respektabel ut! ;)

Nu ska jag ladda vidare inför kvällen och morgondagen. Vi hörs gott folk!
/CC

Cosmo i fin form!

Hej!

Idag har Svante varit på besök igen, denne fanktastiska man som gör underverk med alla hästar. Han tyckte Cosmo var jättefin i kroppen och att han verkar må så himla bra. Jag bara sög in allt positivt han sa och kände att jag nog jobbar på åt rätt håll med min fina Cosmobuse. Härligt!
Nu blev jag sådär taggad igen och bara längtar tills det är dags för vårens första tävling!

Jag och Cosmo har jobbat på duktigt i dagarna. I måndags red mamma ett träningspass precis som vanligt och det var en entusiastisk och uppspelt mor som rapporterade; De hade tränat lite byten (vilket är Cosmos absoluta favorit!) så både han och mamma var nöjda och glada. Bytena börjar bli riktigt befästa nu och han byter klockrent och med mycket luft. Nu jobbar vi vidare på att få dem rakare och ännu stadigare och träna i serier. Roligt!

Igår hade jag tokbråttom i stallet för att hinna till Ikea innan de skulle stänga. Så från jobbet och till stallet i flygande fläng lyckades jag med något helt osannolikt! Mocka, fixa maten, rida En & en halv timma!!! Riktigt impad själv faktiskt! ;) Cosmo började lite stappligt under ridingen (förmodligen för att jag råkade stressa på honom...Dumt!) men blev riktigt fin mot slutet (alltså, ungefär efter en halvtimma med tanke på det korta ridpasset) Vi tränade en hel del förvänd galopp, vänster går riktigt bra, men högern måste befästas mer... Jobba jobba jobba! (Detaljen om att jag efter all denna stress får veta att det jag skulle köpa på Ikea inte fanns i lager och att det inte var någon idé att åka dit behöver jag väl inte berätta...?)

Idag tog vi en ridtur innan träffen med Svante och han var riktigt tjurig. Tänkte först skriva att han var väldigt duktig, för jag har visst förträngt hur strulig han var idag. Konstigt det där, jag har fått så mycket positivt av Svante, så det kanske var därför jag glömde bort hur det egentligen var ;) Cosmo hade i alla fall mycket hyss för sig idag. Kortsidan och ena hörnet var fruktansvärt läskig ungefär vart femte varv... Suck! Detta innebär alltså att Cosmo kan gå i en fin galoppsluta längs långsidan, men när hörnet sen kommer kastar han sig mot mitten, slänger upp huvudet och skuttar iväg i någon slags sidoskutt och sen tillbaka i fin och stadig form igen när det är dags för nästa långsida. Ja, han är ju i alla fall personlig... Haha!? Tur att jag tycker så mycket om den där hästen!! ;)

Imorgon ska mamma ta en lugn promenad med lillplutten, så han får ta det lite lugnt efter behandlingen idag. (jag ska göra ett nytt försök på Ikea!) Svante tyckte inte han behövde behandla honom nästa gång han kommer eftersom han är så fin i kroppen nu. Härligt att höra!

Uppfylld av denna poritiva energi ska jag gå och sova lite. Hörs snart igen!
/CC

Bushäst!

Innan Cosmo flyttade in i nya boxen igår fick han rejsa runt lite i ridhuset. Något som uppskattades mycket! Men söthästen är fortfarande så himla lydig. Säger jag åt honom att trava, galopper eller sakta av gör han det utan protester. Trots att han i galoppen mest bockade och sparkade bakut. Emellanåt fick han för sig att rulla sig och skrapade ivrigt i ridhusspånet, men istället för att lägga sig reste han sig rätt upp på bakbenen och jössenamen vilken stor häst det blir när han ställer sig sådär! När han sen var nöjd kommer han snällt och låter sig fångas. För säkerhets skull avslutade vi med ett par varv med lydnadsövningar Att han ska följa mig och gå på kommandon. Han var jätteduktig, så då fick han flytta in i nya boxen och äta kvällsmat.

Nu ska jag åka till stallet och göra rent gamla boxen. Pappa har hjälp till under förmiddagen och flyttat stamtavlan och gjort en liten upphängningsanordning så Cosmo kan ha hönätet även i nya boxen.


Här är uppladdning innan vår första tävling förra året. Kanske kommer en liten "årskrönika" senare ;)

Ciao!
/CC

Nyinflyttad kuse!

Hej!

Ja, nu har faktiskt Cosmokatten fått flytta - flera meter! Vi upptäckte nämligen att en av de lediga boxarna i stallet var 20 cm bredare än de övriga boxarna, och eftersom Cosmo är störst i stallet och världens värsta att mocka åt, fick han flytta till den här lite större boxen istället. Jag tror han kommer trivas bra och förhoppningsvis kommer det bli lite lättare att mocka och hålla rent åt honom. I förra boxen fanns ett fönster ut mot stallplanen och Cosmo sprang fram och tillbaka mellan boxdörren och fönstret hela tiden för att kunna hålla koll på allt som hände runt omkring honom. Detta har ju naturligtvis gjort att boxen blir ännu grisigare... Nu har han två fönster i boxen, ett mot baksidan där banvallen går och ett mot foderkammaren, alltså inte lika mycket action att hålla koll på, så jag hoppas verkligen att han ska kunna slappna av lite mer i nya lyan!

Och efter mycket om och men..

..Här ser ni de nya ridbrallorna som Tomten så snällt kom med! Snygga va? ;)

/CC

Ja jag vet, jag borde skämmas!

Eller hur?! Det är inte okej att att låta bli att blogga på det här sättet! Men gjort är gjort och jag hoppas bara på lite överseende!

Hur är det med er? Hoppas ni och kusarna har fått en bra början på det nya året! Jag och Cosmo är snart igång på riktigt allvar igen. Fast himlans vad dåligt det går när man ska försöka rida igen efter ett uppehåll! Allvarligt talat, jag kan inte sitta på min stackars häst längre!! Känner att jag bara skumpar runt hlt utan balans och har ingen kontroll på någonting känns det som. Och stackars Cosmo försöker så gott det går lista ut vad matte kan tänkas begära och vara duktig, men det kan ju inte vara lätt för stackars Cosmo när jag inte riktigt vet vad jag gör! Men men, snart är jag nog fit for fight igen (man kan ju alltid hoppas!;) )

Igår blev det en liten oplanerad hoppträning -Något som Cosmo (och jag också!) tyckte var fantastiskt roligt! Han var mer i luften än på backen och skuttade runt och taggade till som bara den. Sötnosen! Dock märks det att kondisen inte är på topp för han blev ganska trött efter lite gymnastikövningar. Men så duktig och hoppade allt med stor entusiasm, till och med de lite större hindren skuttades över som ingenting (okej, kanske ska berätta då att stort för oss (läs mig) är i princip allt över 1 meter... Tänk på att jag är dressyrryttare, haha!)

I övrigt jobbar vi vidare mycket med övergångarna och jag försöker också jobba Cosmo ganska mycket i skritten. Jag känner att jag måste bli bättre på att rida i skritten och inte bara skritta fram och skritta av, utan faktiskt arbeta honom där och kunna påverka även den gångarten. Vi har också smygkikat lite på stundande tävlingssäsongen och jag känner mig riktigt taggad! Vi har haft ett litet "uppstarts-tävlings-möte" i klubben och det satte igång inspirationen ytterligare. Ska försöka skutta lite på någon hopptävling också kanske.

Om ni längtar efter bilderna jag pratade om sist är jag ledsen att göra er besvikna, men jag sitter just nu några mil hemifrån utan tillgång till bilderna.. Men de kommer, de kommer!

Nästa vecka kommer Svante igen och ska få gå igenom Cosmo och till nästa helg har vi Gustaf Svalling på besök så då ska jag eller mamma (vi har inte riktigt kommit fram till vem ännu) träna för honom. Känns kul att ha lite grejer på gång - mycket att se fram emot!

Vi hörs!
/CC


RSS 2.0