Transportägare - Check!

Japp, då var det klart. Nu står det en glänsande vit och guldlackad grej och skiner på stallplanen. Härligt! Jag hade ju lovat bilder, detta eftersom jag vägrar inse att det blivit mörkare och inte går att fotografera när det är kolsvart ute.. Det var helt enkelt mörkt. Alldeles för mörkt. Men imorgon kanske? Körde hem den i kväll och den ligger verkligen bra på vägen och är "lättkörd". Skönt också att ha sitt eget och slippa vara beroende av andra så fort man måste ta sig iväg. StorCosmo är dessutom lite svårkörd på grund av sin storlek, eftersom många släp idag är nedtypade för att passa B-körkortet och drar då ned den mesta lastvikten också. Men nu har alla de bekymren skrotats och det känns såå bra!

För övrigt var säljaren sugen på att bli av med en massa hästgrejor som bara låg och samlade damm, så bakluckan är full av saker som de skänkt till ridskolan. Allt från täcken till reflexer, stigläder och bett. Stort tack för det!

För Cosmos del var det vila som stod på dagsplaneringen. Jag låter honom promenera och bara lufsa i hagen veckan ut, och håller lite koll på var hältan tar vägen. Förhoppingsvis långt långt bort och stannar där för evigt! Cosmo tycker naturligtvis att livet under vila är fruktansvärt tråkigt och hittar på allt annat än att bara vara lugn och snäll. Idag när jag skulle mocka hade han petat lite i eftermiddagshösilaget och tyckte att det fanns lite roligare saker att göra än att äta. Till skillnad mot de flesta andra hästar, som äter och får ut maten i annan form för utmockning, gör Cosmo istället så att han springer runt i maten så att det hamnar en massa strö på den och blir äcklig, och någon tar ut den..

Kärlek har han i alla fall fått gott om idag. Jag och en pappa till en stalltjej stod länge och pratade och ägnade Cosmo all uppmärksamhet han behövde och ville ha. Åh, man ser verkligen hur han njuter när man pratar om honom och klappar och gosar med honom. Så fort man tar ett steg bakåt och pratar om något annat så kommer huggtänderna fram på Cosmo och han står och hugger i luften - Tills det att man börjar ägna honom all uppmärksamhet igen. Sötaste djuret!

Nej, nu är det faktiskt dags att sova. Vi hörs!
/CC

HaltCosmo och nyinvesteringar

Ja, tyvärr har Cosmo lyckats bli halt, nu när jag var så motiverad! Mamma kände att han inte kändes helt okej i högervarv igår och tränare Anna bekräftade att han inte var helt fräsch på höger fram. Idag tog jag en promenad med honom och longerade sen på banan i båda varv för att se hur han såg ut. Han markerade inte i vänstervarv, men på böjt spår i höger markerade han lite i traven. Ser ut som att det sitter högt upp i bogen på honom. Förhppningsvis är det bara en sträckning eller så, (hagarna är leriga och Cosmo har busat en del i hagen när det har varit vägarbeten och annat i veckan) men jag ska ha lite uppsikt över honom och låta honom vila lite från ridningen närmaste dagarna för att se hur det utvecklas.

För att ägna energin åt något roligare kan jag meddela att jag igår tog med mig pappa och Roffe för att åka och titta på en trailer som legat ute i lokaltidningen ett par dagar. Ett superfint släp i rktigt toppskick, så imorgon ska jag åka dit och skriva papper, betala och ta med mig min nyinvestering hem till stallet. Härligt! Ett vitt Bojsläp är det med guldstripes på sidorna. Härligt att äntligen få sitt eget släp och slippa låna och måtta vikter åt höger och vänster. Nu måste jag bara skynda mig att ta mitt BE-körkort, så jag kan typa upp släpet och då få lasta på lite mer än jag får idag. Imorgon ska jag fota när jag hämtt det i alla fall, så får ni se!


Nog med det. Jag har tagit lite bilder idag också! Vet ju till exempel att Carro gärna vill skymta lite av nya täcket och Cosmo ville verkligen posa idag, se själva! Dessutom har jag flätat ned hans man idag så att den ska ligga lite tjusigt på en och samma sida och inte flyga över åt alla håll och kanter!







Carro får även en lite äldre bild med ett rutigt bomullstäcke som införskaffades från Börjes i somras.
Förresten får ni alla se grimman jag fick av mamma i somras när Cosmokatten hade slitit sönder sin förra.. ;)

Nej, nu är det VM på Eurosport som gäller. Edward Gal och hans fantastiska Totilas har precis avslutat en fantastisk kür... Härligt!

Önskelistan som bara växer

Ja, vi alla som vet vilka kostnader det innebär att ha häst, vet att det inte blir många kronor kvar i plånboken varje månad. Men trots detta är man så sugen på lite nya grejer till stallgarderoben eller för att ens häst ska få lite nya, frächa tillbehör. Det är ju riktigt härligt med ett nytt schabrak, en ny ridjacka eller bara en ny färg på benlindorna! Jag har ju, som ni vet, köpt ett par nya täcken till Cosmo alldeles nyligen och jag tror och hoppas att han har täcken så det räcker för vintern nu! Dock finns det ju annat som man gärna vill titta lite extra på. Just nu håller jag på spana på ny ridhjälm (och med tanke på vad jag varit med om i min nuvarande ridhjälm borde jag faktiskt byta den..), men jag försöker få mamma och pappa att kanske köpa den till mig i julklapp! Smart eller hur?! Så här är den då, erkänn att den här är snygg, en riktig dressyrkask. Jag har dessutom redan kollat in vilken storlek jag ska ha och den sitter som en smäck!

Champion De Lux
http://www.hastbiten.se/ridhjalm-champion-de-lux-p-832-c-208.aspx

Dessutom skulle jag behöva ett par nya ridbyxor. Mina har nämligen blivit alldeles för stora (!) Det känns att man springer en hel del på jobbet nu, så kläderna blir för stora och sitter dåligt. Saknar lite ett par av mina gamla ridbyxor som var så himla sköna och supersnygga. Men de gick tillslut sönder plus att jag dessutom klippte upp ena benet i ett ilsket utbrott (vi kan ta det en annan gång, va? ;) )

Jag har också spanat in en jacka från Pikeur som är grymt snygg. Frågan är bara hur länge den skulle hålla sig snygg i stallet? Jag är nämligen väldigt duktig på att smutsa ner mig när jag är i stallet. Hur gör man när man ska se sådär toppsnygg och ren ut i stallet hela tiden?! Hjälp mig om du vet!!! ;)

Nej, bäst att spara ihop sin pengar, så kanske man kan köpa sig något nytt framöver. Vad står på er önskelista just nu?!
/CC

Teknikstrul!

Ja, faktiskt. Jag har verkligen försökt blogga när jag inte varit hemma och inte haft datorn med mig. Men jag har inte lyckats. Ska försöka ordna inställningar för mobilblogg, men när jag (och min extremt tekniska sida) försökte blogga, gick det inte att få till texterna och när jag försökte lägga in en bild så gick inte det heller. Men men, nu är jag i alla fall hemma igen och har datorn i min hand, så här kommer då ett litet inlägg ;)

Cosmo mår bra och har gått bra senaste veckan. Igår hade vi regionala tävlingar på hemmaplan (Msv B:2 och Mvs A:1) och jag var speaker under dagens tills jag var tvungen att åka och jobba. (Jag skulle egentligen vara ledig hela helgen, men har man ingen personal, så finns det så fiffiga funktioner för arbetsgivarna inom restaurangfacket att man kan ta in folk med kort varsel.) Surt sa räven, som gärna hade suttit och fortsatt att titta på duktiga ekipage hela kvällen. Men jag fick i alla fall se en hel del fina ritter i Msv B:2 och vi hade framgångar med hemmaekipage på fjärdeplats och en jätteduktig junior som står uppstallad hos oss på andraplats. Hon kom dessutom på placering i Msv A:1 där de startade för första gången sedan de kvalat. Jätteroligt och vad taggad man blir när man ser en massa duktiga ritter! Jag vill också! Förhoppningsvis blir det i alla fall träning på torsdag för en ny tränare och det ska verkligen bli spännande! Jag har så mycket jag vill utveckla och kännner mig verkligen taggad för att fortsätta vår utveckling. En tävlingsdag som igår gör en otroligt motiverad att jobba ännu hårdare för att nå sina mål. Om bara Cosmo lär sig hålla sig i skinnet även på tävlingsbanan, hoppas jag kunna starta medelsvår inom ett år. Vi måste jobba mycket på övergångar och att få honom rakare och mer liksidig. Apropå liksidig kommer Svante igen om ett par veckor. Det ska bli skönt att få en ordentlig genomgång och att han får lossa på Cosmos höger bäcken. Känner att det sitter fast där igen.

Nej det var nog allt för nu. Skickar in lite bilder också, som tyvärr är felroterade i bloggen. Fråga mig inte varför de ändrats och inte går att korrigera (det är min icke tekniska sida med mycket dåligt tålamod som visar sig igen!)

Här är i alla fall mina fina grabbar Tomas & Cosmo!




Vi hörs igen imorgon!
/CC



Hatkärlek. Älskade häst!

Åh, hur kan ett djur som man älskar så mycket reta så sjukt mycket gallfeber på en?! Veckan har bjudit på mycket jobb och trötta stunder. Energin har inte riktigkt räckt till och därför har det blivit lite mer vila för Cosmo än vanligt och bloggen har också fått lite vila. Men veckan har också bjudit på mycket kärlek. Häromdagen kom jag till stallet och mötte Cosmo vilandes i sin box. Jag kröp in till honom och satt och klappade honom på huvudet och öronen, något som både han och jag tyckte var supermysigt. Det märks att han accepterar mig bättre och kan visa att han verkligen tycker om en också. Fint stund som ligger väldigt varmt om hjärtat!

Så var det då också det där med att reta gallfeber på sin matte. Lika underbar som Cosmo är i de flesta fall, lika mycket kan han irritera en. Igår, söndag, var det programridning hemma. Jag skulle rida igenom LA:1 och se hur det gick efter en lugnare vecka. Sagt och gjort. Han kändes fin på framridningen (som är utomhus). När jag kom in i ridhuset och red en stund innan det blev min tur kände jag att han taggade till otroligt och gjorde något backutsprång i protest mot att göra som matte ville. Så kastade jag mitt ridspö och gick in på tävlingsbanan. Då bröt helvetet lös. De bedömningspunter han gjorde utan backutsparkar, tvärnitar och sidoskutt hade vi mestadels sjuor på, men det var naturligtvis bara ett fåtal. I övrigt var protokollets kommentarer "olydig" "ovilligt" och "hopp och skutt" och treor eller fyror i betyget. Slutkommentaren var kort och väl sammanfattad: "Kämpa på!"
- Åh, kämpa, kämpa, kämpa. Man ka ha ett jäkla tålamod som Cosmotämjare. Tur att han är underbar den mesta övriga tiden. Men jag vill ju liksom visa upp hur fin han kan vara när det verkligen gäller. Åh, jag var så arg när jag var klar med programmet att mamma fick ta hand om Cosmo. Jag själv försökte få luft. Jag var så arg att jag i princip hyperventilerade och bara stod och skakade, men efter lite återhämtning hade jag snart glömt hur arg jag varit. Skönt! Jag har gjort en otrolig självutveckling sen jag skaffade Cosmo. Ni som känner mig sen tidigare vet att långsint i princip är mitt mellannamn och att min stubin brunnit upp för länge sen så fort något går mot mig. Men med Cosmo får man helt enkelt lära sig att stå ut med vissa saker. Man får liksom inte 700 kg häst (eller någon häst med annan vikt heller för den delen) att göra som man vill genom att bli sur på vad han inte gör. Det är ju bara att skärpa sig själv och berömma när de gör som de ska.

Ja, visst är det utvecklande det här med hästar. De är ju helt fantastiska djur!
/CC

Men Neej!

Igår, tisdag, blev det mycket nej. Nej till träning med Elin eftersom man missat utlysa att hela ridhuset var bokat för hoppträning. Och Nej till min träning på torsdag för att det blev för sent för tränaren eftersom jag inte kunde komma förrän efter jobbet. Surt! Men men, jag ska inte deppa för det. Det är väl bara att gilla läget och hitta nya tillfällen. Jag red i alla fall Cosmo innan alla dessa tråkiga besked kom och han var jätteduktig. Mamma upplevde honom som lite trött och knackig i måndags. Förmodligen lite träningsvärk efter söndagens hoppning, men Cosmo behöver träffa Svante också. Jag tror hans låsning i bäckenet är tillbaka och behöver knackas till lite. Han kommer igen i mitten av oktober, så vi får klara oss tills dess. Med tanke på detta tog jag hoppsadeln och planen var att låta honom luffa på lång och låg och jag själv anstränga mig med lite sitsträning. Regnet hängde i luften och det blåste en massa, så min planerade uteritt fick bli framflyttad. Jag började jobba Cosmo i skritten och när han var ordentligt skrittarbetad fattade jag galopp och lät honom galoppera på medan jag stod i lätt sits i båda varv. Efter en stund började jag med lite övergångar och varierade två- och trepunktssits. Och oj vad fin han blev! Jag fick nästan tjata på honom att bibehålla lång och låg form och inte gå upp för högt. Han klev under sig ordentligt och kändes superfin. När vi var färdiga var han jättesvettig och var sådär mysig och ville bara gosa och vara tillags. GulleCosmo!

Nej, nu ska jag snart åka till stalletigen och rida lite. Om regnet bara låter bli att stänka på mig en stund skulle det sitta fint med en tur ut i skogen. Vi får väl se hur det blir. Skogen kanske håller regnet borta från mig.

Vill du förresten ha en tid för Svante 13 oktober? Hör av dig till mig senast torsdag så bokar jag på en tid till dig också!

Vi hörs!
/CC

Måndag är lika med mammaridning

Ja, eftersom det åter blivit måndag, betyder också det att mamma sköter ridningen idag. Jag passerade stallet på väg hem från jobbet och stannade för att klappa lite på gosedjuret. Han hade varit ute i regnet och njutit av en terapibehandling i leran. Då var det ganska skönt att det inte var jag som behövde borsta hästen som var grå på hela halsen och på huvudet. Väntar bara på att mamma ska ringa nu och avge rapport för hur det gått för dem. De har gjort stora framsteg varje vecka nu, så jag hoppas det fortsätter så även idag!

Veckan bjuder i alla fall på en hel del härligheter! Planen har en hel del lösa punkter beroende på väder och vind, men kommer se ut ungefär så här:

Tisdag: Uteritt under förutsättning att regnet inte öser ned. Lite konditionsjobb i lång/låg form. Därefter kör vi ett träningspass med Elin & Madde.
Onsdag: Tyvärr blir den planerade hoppträningen inställd pga att jag jobbar kväll, så förmiddagen spenderas nog i ridhuset för lite trimning inför torsdagens träningspass.
Torsdag: Äntligen!! Dags för träning! Ska träna för en ny tränare och se hur det känns. Ska bli jättespännande och jag längtar verkligen!
Fredag: Cosmos vanliga vilodag. Inga undantag denna fredag. Skulle nog må bra av en promenad efter torsdagens träningspass också.
Lördag: Blir nog lite lugn ridning, förhoppnningsvis en uteritt. Håller en tumme för att vädret ska vara bra!
Söndag: Förhoppningsvis träningstävling dressyr. Ska rida LA:1 och ett program till som jag ännu inte har bestämt. Vill rida något på lång bana, men har inga jag kan helt ännu, så jag ska plugga lite i veckan..

Ja, och därefter blir det ju måndag igen! Hur ser er veckoplanering ut?
Kram på er!
/CC

Hoppig häst och svåra hinder

Ja, idag har vi ju varit med på träningstävling. Jag insåg ca två minuter innan min start att jag inte ens sett banan. Vilken bra idé, Christin! Icke. Snälla mamman fick därför gå in och titta igenom banan och snabbt köra en genomgång med mig precis innan det var dags. Som tur var var banan inte särskilt svår - med ett hinder som undantag. En maxad oxer som kom direkt ur sväng från sargen och som blev ett vänligt tokigt avstånd för en stor häst. Inget jag hunnit reflektera över innan och något som mitt under ritten blev en mycket svårknäckt nöt. Cosmo var jätteduktig, men stannade på detta hinder i båda klasserna (0,90 och 1,00 meter). Men eftersom det var så klurigt placerat och dessutom så pass stort att det inte gick om man kom på fel distans till det var det helt enkelt svårt. Men att Cosmo kan hoppa är det ju faktiskt inget snack om. Och han tycker dessutom att det är väldigt roligt!
Nej, nya tag och bättre koncentration från början var läxan från idag.
Ciao!
/CC

Stallfest, fin häst och hoppedags!

God kväll!

Ja, nu har jag och Tomas kommit hem från stallet där vi haft lite stallfest med brännboll och middag. Hur mysigt som helst och roligt att få spela lite brännboll! Det var ett par år sedan man testade lyckan med ett slagträ i handen. Men mitt lag vann, så det kanske inte var så dumt ändå! ;) Roligt var det hur som helst!

Innan brännbollen tog jag ut Cosmo på banan en stund. Det blev bara en kortis, men han blev väldigt fin efter lite uppvärmning, precis då det var dags att sluta eftersom ridbanan då skulle omvandlas till brännbollsplan. Väl i stallet fck jag också frågor från många om jag skulle vara med och hoppa på vår clear round imorgon. Jag hade glömt bort att den var imorgon och inte haft en tanke på att vara med, men det lät ju ganska roligt att hoppa ett par klasser, så jag ska nog efteranmäla mig och skutta lite med CosmoKatt. Det ska bli roligt!

Nej, får räcka med ett kortinlägg ikväll så hörs vi senare!
Kul förresten att ni gillade skylten!
/CC

Tillbaka i sadeln!

Hej!

Ja, nu äntligen är jag tillbaka i sadeln på riktigt. Igår var jag rikigt, riktigt, ridsugen efter jobbet! Vi tog ett pass på ridbanan i eftermiddagssolen. Började med arbete i skritten med bakdelsvändningar och skänkelvkningar och därefter fortsatte jag med skänkelvikningar och mycket övergångar i traven. Galopparbetet bestod mest av arbete med övergångar på en stor volt och han var så fin hela tiden! Det var verkligen en härlig känsla och jag hade ett jämnt och fint stöd i handen och han svarade fint framåt hela tiden. Var känslig och fin för hjälperna och väntade på mina instruktioner hela tiden. Han var sådär att han verkligen ville göra rätt hela tiden och när matte på ryggen då föll lite ur balans fattade han galopp eller flyttade sig åt sidan och väntade på en klapp - Sötnosen. Matte hade det lite jobbigt där uppe eftersom man inte ridit så mycket på ett par veckor. Men vad härligt det är när man har världens leende när man kliver av hästen. Igår blev det inget långt pass, för matte orkade inte så mycket mer än så... ;)

Idag har jag och Cosmo ridit ut tillsammans med nya stallkompisarna Filippo och hans matte Malin. Det var trevligt och hästarna tuffade på fint hela vägen. Cosmo brukar vara lite knölig att ha först när man rider ut med sällskap, Ibland bara tvärstannar han och vägrar gå förrän den andra hästen tar täten. Men idag ville Cosmo nog visa sig som stora pojken för Filippo som egentligen är mycket äldre och visare än LillCosmo och gick först hela turen, dock med lite små sidohopp och småskutt. Jag menar, man måste ju vara lite busig också. Tydligen.

Försöker få in bilderna på Cosmos namnskylt som jag lovade tidigare.. Har suttit ett par minuter nu och försökt, men det är inte helt lätt med ny telefon, mycket nytt att lära och nya program och annat som ska installeras och fixas.. Jaojao, vi får se hur det går..

Titta! Det funkade, Tack Tomas!



Ja men visst! Skylten sitter precis bredvid Cosmos favoritplats i boxen; hans fönster!

Nej, nu är det dags för sömn. Vi hörs och ses!
/CC

Sol i september!

Ja, visst är det skönt att veckan bjuder på sol igen! Ska snart bege mig till stallet och ta mig en tur på Cosmokatten. Tänkte rida ut en sväng idag när det är så fint väder. Mamma tränade igår kväll och var supernöjd med honom. Jag är så sjukt sugen på ett träningspass nu, så ni anar inte! Problemet är bara att jag inte vet för vem jag ska träna och hur det ska ordnas rent praktiskt. Jag har en tränare på gång, men det drar ut på tiden innan hon kan komma och innan jag har ett eget släp är det svårt att ta sig väg och träna på andra ställen. Men snart, snart hoppas jag kunna komma iväg! Man tappar ju liksom motivationen lite när man inte tränar.

Nej nu ska jag åka. Ska hämta nya mobilen och åka förbi trafikskolan och göra ett syntest för körkortet. Önska mig lycka till så jag snart är klar och kan skaffa mig ett släp också! ;)
/CC

Säkerheten först

Idag har jag varit på brandutbildning på jobbet. Intressant och väldigt lärorikt. Är så glad att vi får mycket sådan utbildning på jobbet. Då har man det med sig om man skulle komma först till en olycka eller om något händer en närstående. Även att man aldrig kan veta hur man kommer att reagera då situationen uppstår, tycker jag det är en trygghet att ha kunskapen i ryggen. När man dessutom sysslar med våra älskade hästar, som väger tio gånger vår egen vikt och kan reagera på ett för oss helt oväntat sätt. Vi alla har säkert ramlat av och skakat av oss smärtan tillsamans med ridbanans underlag innan vi direkt hoppat upp i sadeln igen. Efter min rejäla avåkning för snart ett år sedan, var jag i princip beredd på att göra detsamma, tills jag insåg att jag faktiskt inte kunde röra mig. Jag insåg någonstans djupt inom mig, att det inte stod helt rätt till. Men erkände det inte för mig själv förrän ambulanspersonalen kom och bestämde sig för att möta upp ambulanshelikopter för att ta mig till Karolinska Sjukhuset. De ansåg att risken för bäckenfraktur och ryggmärgsskador var för stor för att de skulle kunna ta hand om mig på Norrtälje sjukhus, som annars är närmast. Efter detta har jag också lärt mig fantastiskt mycket om mig själv och hur jag reagerar, vad som händer och hur ologisk man ofta är i en akut situation.

När jag kom hem idag så jag kikade jag in på Emelie Brolins blogg. Läste att hennes vän, och den som sålde Cosmotill mig, GP-ryttaren Camilla Toll ramlat av och skadat sig allvarligt. Jag skickar därför mina tankar till henne idag och vill påminna mig själv och er andra om att vi sysslar med stora djur och vi måste ha säkerheten i åtanke i varje moment tillsammans med dem.

För Cosmos del idag är det mamma som tränar ikväll. Åkte förbi honom en snabbis efter jobbet och kramades lite med honom, nya gosCosmo gillar ju det! Men jag har ridit i helgen i alla fall. En uteritt i soligt höstväder var inte helt fel. Dock var hästen på nålar och som en tickande bomb. som sagt; Vi sysslar med stora och kraftfulla djur.

Ta hand om er där ute!
/CC


Fredagstrött!

God kväll mina vänner!

Jag fick såna trevliga nyheter idag när jag insåg att täckena jag beställde igår, fanns att hämta ut redan idag! Är det inte underbart!? Så nu är båda täckena provade och det tunnare Shamrock Power är invigt och används från och med för bara någon timma sen. Det jag verkligen gillar med Bucas täcken är att de har sån bra passform. De ligger verkligen där de ska. Skönt! Mina täcken köpte jag från Filippas Ridsport, klicka här för att kika på deras hemsida. Jag ringde först för att kolla upp lite kampanjpriser och annat, och tjejen jag pratade med var supertrevlig. Ett ställe jag absolut kan tänka mig att beställa ifrån igen. De hade dessutom bra priser, så jag kan varmt rekommendera er att beställa det ni behöver/vill ha därifrån. Synd att Falköping inte ligger lite närmare, men gå in och kika vetja!

Ikväll har jag haft kvällfodringen i stallet. Cosmo fick vila eftersom jag fortfarande har otroligt jobbiga hostattacker och vill inget annat än att bli frisk just nu. Sköter dock stallet hela helgen, så det där med att ta det lugnt känns lite svårt! Vi får väl se hur det går. Tänkte ta en ridtur i skogen mellan morgon- och lunchfodring imorgon, vilket känns lite lagom krävande.

Just nu är det i alla fall sömn som står på schemat. God natt!
/CC

Jag har ridit - Men höll på att dö på kuppen!

Ja, äntligen har jag sutiit upp på Cosmo igen, Som jag har längtat! ;)Dock verkade mamma ha stulit med sig mina ridbyxr från stallet, så med bara ett par jeans på och feberkänslan kvar i kroppen fick det bli en barbackaritt i ridhuset. Tog kandaret på Cosmoliten också för att fortsätta introducera det för honom. Det var så härligt att få komma upp igen och trots att Cosmo bråkade en del och stundtals inte alls ville gå framåt, så gjorde det ingenting alls. Efter en kvart ungefär blev han bättre och jag jobbade honom lite i galoppen. Han var fin och lyhörd och vi gjorde ett par byten som satt fint. Han börjar acceptera kandaret betydligt mer och det känns bra inför fortsättningen av hans utbildning. Efter knappa tio minuters arbete av mjukare häst, var jag tvungen att sakta av. Benen var som gelé och luften gjorde extremt ont i lungorna. Man ska väl ta det lugnt när man ännu inte är frisk, men man måste ju få rida lite. I alla fall lite!

Förresten har jag (när jag ändå var igång med täckena) klickat hem en ny mobiltelefon också, en med rejält bra kamera så jag hoppas kunna lägga upp lite nya bilder snart! Cosmo har ju fått upp sin namnskylt på boxväggen och fått lite nya grejer som jag ännu inte hunnit visa er. Men håll ut som sagt! Bara jag lyckas klä in den nya nallen i tjock bomull och vaddering så jag kan kasta runt den som jag brukar lyckas göra med mina kära mobiltelefoner :)

Nu ska jag sova, känner mig alldeles lycklig i kroppen efter mina korta minuter på Cosmoryggen.. Härligt!
/CC

Så har man fått en beridare- från sjukstugan!

Hej på er!

Ja, nu sitter jag här igen, i soffan och försöker stå ut mellan hostatacker och feberfrossa. Mamma är numer min beridare och tar hand om min kära Cosmo på bästa tänkbara sätt. I går bokade hon av sina planerade kvällsaktiviteter för att vara med på hoppträningen med Cosmo (ja, ni läste faktiskt rätt!) Jag är så stolt över mamman min! Sist hon hoppade Cosmo var när jag precis kommit hem från Karolinska sjukhuset, dit jag flögs med helikopter efter ett galet stort bocksprång utfört av Mr Cosmo. Cosmo var inte på sitt bästa humör just då och gjorde allt för att mamma skulle falla av så han fick dra ett par repor i det stora ridhuset och få utlopp för sin extremenergi. Ja, så att mamma inte varit så glad i att hoppa med honom kan jag faktiskt förstå. Hon är ju ändå 55 år (ung), min kära mamma!

Det var i alla fall väldigt trevlig att se Cosmo och mamma skutta över hinder av alla de slag och det var en glad mamma som mötte oss i stallet när passet var avslutat.

Innan mammas träning instruerade jag Elin och Madde en stund på banan. Trots att jag knappt hade någon röst var det supperroligt att se hur de har utvecklats under sommaren och det är fantastiskt roligt att instruera Elin som är så lyhörd och verkligen lyssnar. Man får sån otroligt bra respons som kommer direkt och resulterar i ett jättefint ekipage! Det ger en kickar utöver det vanliga!

Idag har jag i alla fall klickat hem ett par nya täcken till Cosmo. Jag skulle egentligen bara köpa ett, men det råkade följa med ett till.. Ooops! Dessa två är i alla fall på väg hem till mig nu:



Bilder: www.bucas.com

Det första är ett Celtic stable medium med 150 grams fyllning och det andra är ett Shamrock Power att använda vid transporter och som ett svalare stalltäcke. Tänkte att det skulle vara bra att börja med nu när kvällrna blir kyligare. Båda täckena är fodrade med Bucas antibakteriella Stay-Dry fleece för att hålla hästen torr och transportera bort fukt och svett. Lite dyrare, men jag trivs bra med Bucas täcken och de ligger alltid bra på alla hästar jag haft, inklusive Cosmo. Så nu väntar jag bara på att dessa godingar ska komma hem!

Vi hörs!
/CC

RSS 2.0