Sommarstädning

Hej!
Hoppas allt är bra med er idag. Jag sitter och förbereder mig för jobbkväll efter en heldag i stallet. Jag började med en träning för Elin i förmiddags. De hade värmt upp en stund när jag kom och när jag frågade hur hennes ponny (Madde) kändes, svarade hon att hon var ganska lång och lite seg... Hon tog tyglarna och vips, så var den där långa sega formen borta! Och jag såg inte skymten av det hon pratat om under hela passet. Madde var super i formen och jobbade riktigt bra bakifrån. Kul!!!
Efter Elins ridning blev det en sallad och lunchpaus och sen bar det tillbaka till stallet igen. Trots att det varit lite svalare idag hänger det åska i luften och flugorna var helt hemska mitt på dagen, så jag tog ut Cosmo en stund barbacka och jobbade ungefär en halvtimma på banan. Huh vad jobbigt det är att rida barbacka! Man måste verkligen kämpa hela tiden och sitta mitt i balans. Svårt, men väääldigt nödvändigt! Speciellt när man inte ridit så mycket på ett tag. Känner att jag skulle behöva något som triggar mig lite nu, så jag pressar mig lite mer varje gång.. Men men, det är ju sommar och efter söndagens hopptävling kommer Cosmo åka till sommarbetet, så han ska nog få lite lugn och ro ett par veckor.
Förresten hann jag med något annat mycket nödvändigt idag också! Nämligen att städa mitt skåp! Tyvärr har vi väldigt små och svårmöblerade skåp, så man får göra det bästa av situationen, framförallt om man som jag har två sadlar att klämma in. Men jag hade fyndat lite nya förvaringslådor för att få lite mer ordning och reda. Se vad bra det blev! Var sak på sin plats ;)
Dock finns det lite kvar att göra i överskåpet...
..Men man ska väl ha något att sysselsätta sig med under semestern också!? Bara tre dagar kvar nu och sen är det två veckors ledigt! ;)
Vi hörs!
/CC

HippHopp

God kväll!

Idag har jag och Cosmo hoppat. Vi tog mamma till hjälp fran backen och byggde en kombination och ett enkelt räcke. Han kändes fin och framåt, lite busig men verkade tycka det var roligt i alla fall. Mamma, som inte sett honom hoppa på jag vet inte hur länge, har bara hört om våra framgångar på hoppbanan, men hon var riktigt imponerad över vilken förvandling Cosmo gjort när det gäller hoppning. Från sur och grinig häst som helst backade sig egenom en bana utan att ens titta åt ett hinder, till att glatt skutta över alla möjliga sorters hinder, både småskutt och höga oxrar. Han har verkligen börjat tycka det är himla roligt att hoppa och liksom suger tag i hindren vid anridningen. Han gick rätt bra idag och hoppade med fin bjudning. Dock slarvade han lite med bakbenen på räcket - han har lite svårt med enkelhinder på lång anridning. Men det blir säkert bättre det också snart! Roligt var det i alla fall och snart är det dags för hopptävling! Det var liksom ett tag sedan sist... ;)




Här är jag och min förra fining Fenita (-92 E Feliciano - Robin Z) på vår första, och tyvärr också vår sista hopptävling, innan hon jättetråkigt nog blev utdömd pga en skada.

Efter ridningen var jag och Cosmo dyngsura av svett. Jag har alltid säkerhetsväst på när jag hoppar, men oj vad varmt det blir därunder!!! När jag satt av droppade det svett av Cosmo och när han skakade på sig fick jag mig ett rejält stänk av hästsvett. Varmt varmt varmt! Cosmo fick en välförtjänt dusch när han kom in och han är så söt när man badar honom. Han leker med vattnet och fångar strålen med munnen och skakar runt, så det blir vatten i hela spolspiltan. Matte kommer såklart inte undan hon heller, så allt runtomkring Cosmo är dyngsurt när man går därifrån! Å andra sidan gör det ju ingenting när man får sig en sval dusch efter ett varmt ridpass! Efter duschen gick vi ut en sväng och Cosmo fick beta en stund och vi gosade och hade det trevligt i kvällssolen. Han är så underbar min fina häst. Skulle fota hur snygg han var när han stod och visade upp sig, men dessvärre hade jag ju glömt mobilen hemma, så det blev inga bilder idag...

Imorgon ska mamma rida. De är ett gäng som har ridläger i stallet i veckan och i morgon ville mamma också vara med, för då skulle det bli pizza och vin efter ridpasset. Såklart att hon väljer att vara med då!! ;) Jag ska bara njuta av sol och värme imorgon tänkte jag innan jag börjar jobba i morgon eftermiddag.

Ha det fint mina vänner, så hörs vi!
/CC

Värmebölja!

Hej på er denna härliga sommarkväll! Jag har precis kommit ur duschen och sitter nu i soffan och ska titta på film innan det är dags för sängen. Dagen har varit varm, lång och härlig. Som vår plan var tog vi ett varv på golfbanan idag. Mina tidigare erfarenheter är endast att jag tagit mig igenom ett par minigolfbanor i mitt liv, men idag blev det alltså golf "på riktigt". Vi spelade nio hål och jag hade verkligen inte ett godkänt resultat, men några riktigt bra träffar fick jag faktiskt till! ;)

Ridningen fick ske nu på kvällen när det i alla fall var ett par grader svalare. Jag tog ut Cosmo i ridhuset en stund och kände på honom. I början var han lång, seg och knackig, men svarade i alla fall fint framåt och hade faktiskt lite tryck i sina sega små fötter, så efter en stunds arbete blev han faktiskt riktigt fin. Men eftersom matte inte ridit på ett tag och värmen fortfarande var påtaglig, så var orken snart slut. Men han hade jobbat på fint och vi tränade lite i galoppen och red på en liten fyrkant med kvartspiruetter i hörnorna. Han var riktigt fin som sagt och alldeles dyngsur av svett när vi var klara, så då fick han en välförtjänt dusch och lite massage och stretch.

Nu blir det filmkoll. Vi hörs!
/CC

Förlåt mig, kära läsare!

Man blir liksom lite deppig när man inte kan rida och bara har ont. Då blir det också svårt att blogga om sitt hästliv, trots att jag borde det för er skull. Förlåt, som sagt, jag ska ta och skärpa mig! De sista dagarna har jag i och för sig mått mycket bättre och bandaget är mycket mindre nu, så jag har till och med fått på mig mina ridstövlar (i alla fall de med dragkedja, de andra har jag inte vågat prova än) så jag har ridit lite sista dagarna. I veckan har jag dessutom jobbat och det känns skönt att vara tillbaka på fötter ordentligt. Eftersom sommaren gjort sin entré denna vecka har Cosmo och jag ridit ut de dagar jag ridit, varken han eller jag orkade sitta och trimma på en varm och dammig ridbana eller i ett extremvarmt ridhus. Så i torsdags tog vi en riktig långtur på ungefär en mil i ganska högt tempo med mycket trav och galopp. Red förbi det stall som vi hyrde tidigare när vi hade fler hästar tillsammans med mamma och systern och tog en tur längs de gamla ridvägarna. Det var riktigt härligt och Cosmo tyckte det var riktigt skönt att få sträcka ut i härliga galopper längs banvallen. Matte, som då inte ridit på nästan två veckor, satt i sadeln med ett brett leende och bara njöt. Åh, vad härligt det var!!!

Igår, midsommarafton, blev det en skrittur i skogen på 45 miuter. Det var riktigt skönt, vi tog turen kring Näs, där halva turen går precis i sjökanten. Jag stannade till en stund och bara log, vad underbart man har det som hästtjej egentligen, man får helt fantastiska naturupplevelser helt på köpet liksom! Haha, märks det att jag inte ridit på länge eller? Men det är så underbart att få komma upp i sadeln igen när man inte kunant rida på länge. Ni förstår säkert vad jag menar ;)

Framöver försöker jag ladda inför vår hoppdebut 4 juli. Det är på hemmaplan, så jag vill mest se hur han fungerar på en hopptävling, och eftersom han både är duktig på att hoppa och tycker det är roligt, så kan vi ju i alla fall prova på. Det känns ju lite mindre pinsamt att göra bort sig på en hoppbana än en dressyrbana, i alla fall är man har en dressyrhäst ;) Haha, nej, det går säkert bra.

Nu ska jag sova lite. Imorgon ska jag förhoppningsvis ta min första tur på en golfbana! Spännande tycker jag, så jag hoppas verkligen vi kommer iväg och att vädret blir bra. Vi hörs!
/CC

Världens bästa Cosmopolitan!

Stallvakt

Goder kväll!

Jag sitter i stallet och vaktar ett gäng glada ungdomar som inte alls verkar intresserade av att sova... Hur gör man då? De ska leka "Anden i glaset", fnittra, skoja, busa, äta godis, fnittra ännu mer.. Jag är inte riktigt van vid det här känner jag! Först ettårskalas för Mira på eftermiddagen och sen detta. Herrejössenamen, jag lär somna fortast av alla ikväll!! Cosmo fick mest en liten visitation och en klapp ikväll. Jag har inte riktigt hunnit med honom och har ju fortfarande ingen möjlighet att rida, jätetråkigt, men så är det tyvärr ibland. Jag finns ju i alla fall här, så han får lite omvård imorgon. Mamma skulle försöka rida imorgon också, så jag hoppas han blir väl ompysslad då.

Nu ska jag försöka få ihop allting till kväll och få lite sömn.

Vi hörs!
/CC

Förmiddag i stallet

Hej på er! Vad har ni för er denna fredag? Jag började dagen med ett besök till stallet tillsammans med mamma och Benso i morse (förmiddag för vanliga, arbetande människor). Jag mockade och mamma skötte Cosmo och sen red hon i ridhuset medan jag glatt såg på från läktarplats. Och Cosmo gick så himla bra idag! Vi bestämde att mamma skulle rida mycket övergångar framåt redan från början och, som vanligt, blev han jättefin utav det och kom igång riktigt bra med baken redan från början. Det blir så'n otrolig skillnad i hans rörelser när han kommer igång lite mer! Nog för att det är tråkigt att inte kunna rida, men man lär sig väldigt mycket av att se sin häst under ryttare också!

I veckan är det övernattningsläger för fem hästtjejer i stallet, så det är full rulle från tidig morgon till sen kväll. Jätteroligt med så mycket aktivitet! I helgen börjar dessutom ett tvådagars hoppläger och jag har lovat att sova kvar hos dem lördag till söndag. Det blir som att jag också får åka på ridläger ju! ;)

Jag fotade förresten mammas snygga väst som hon invigde idag, men jag måste bara få över bilderna till datorn hemma så kommer de upp på bloggen sen! Nu ska jag fika lite mer på resterna av min supergoda tårta som jag bakade igår ;)

Vi hörs!
/CC 


Wiiiieeeh! Jag har RIDIT igen!!!

Haha, tänk att man kan bli så lycklig av tio minuter på hästryggen igen!! Jag lurade med syrran till stallet och tänkte att hon skulle få motionera Cosmo lite. Sagt å gjort! Efter att jag tränat lite med Elin och hennes ponny Madde (som var superduktiga idag!), kom syster Fia med dottern Mira och Madde som barnvakt. På med alla grejer och sen gick vi ut i ridhuset. Fia har ju inte ridit sen hon blev gravid i princip (Mira blir ett år nu, så det är ett bra tag sen!) så hon var lite ringrostig, men tyckte det var himla roligt och stort på storCosmo. När jag satt där blev jag så himla ridsugen så det nästan gjorde ont, så när Sofia tyckte att det räckte, tog vi av Cosmo sadeln och så satt jag upp barbacka en stund i helt fel byxor, en gympasko och en strumpa om storfoten. En härlig syn må jag säga, men Oj vad lycklig jag var när jag fått rida lite igen!!
Inget skolexempel att rida i bandagerad fot och strumpa, men vad gör man inte?!
Lycklig tjej tillbaka på hästryggen!!

Lite smärta får man tåla när man ska upp i sadeln igen! Lycka!

Aaa, det var härligt! Ikväll har vi firat mamma som fyller år idag, Grattis bästa mamman! Jag slog på stort på förmiddagen och bakade prinsesstårta. Närmaste familjen blev livrädda eftersom de vet hur fruktansvärt dåligt det brukar gå för mig när jag ska baka, men efter lite provsmakning fick jag väl godkänt! (Dock fick jag göra om både fyllningen och bottnarna och höll på att sätta eld på köket.. Men tillslut blev det bra!) Mamma fick dessutom en supersnygg väst från Cavallo med brodyr på ryggen. Hon måste ju se lite snygg ut när hon rider runt på SnyggCosmo ;) Ska försöka fota imorgon när vi ska till stallet så får ni se!
Förresten måste jag återigen säga, jag vet att jag kanske tjatar lite, att jag är helt fascinerad över denna Svante. Han har magi i fingrarna den mannen!! Igår fick Prezident sig en omgång och det är så roligt att vara med och se. Man lär sig sjuuukt mycket varenda gång!
Vill också passa på att skicka en STOR kram till Veronica, som efter tre timmars slit med att få in *#%€* Prezident i transporten tvingades gå hem med honom kl 00:35 i natt! Jag vet inte hur långt det är, men det är inte kort promenadavstånd direkt.. Stackars, stackars stackars!! Kunde jag hjälpa hade jag gjort det!!
Nu är det i alla fall dags för sängen. Ciao!
/CC

Mockning i sjukhusstrumpa!

Idag har jag mockat! Det var trevligt faktiskt, men skorna är ju fortfarande alldeles för små för min stora bandagerade fot, så jag fick mocka i min superchica blå sjukhussocka! Haha, det såg helt galet ut och är helt galet, jag vet. Men att mocka lite, ja menar, det får man väl ta ;) Jag haltade runt och gjorde i ordning boxen och hans mat. Är dock väldigt försiktig kring hästarna, nu när jag hoppar runt på ett ben och inte har något skydd alls mot en trampande hästhov, så det var tur att hästarna var ute i hagen när jag var där. Mamma har ridit en snabbis nu på kvällen. Hon hade lite bråttom men hann med ett snabbt varv runt galoppbacken i alla fall. Cosmobusen äter mindre kraftfoder, men ändå är han som en krutdurk när han inte får gå fullt ut. Han hade kostat på sig ett rejält bocksprång och massa sidohopp med mamma idag...

Nu ska jag besöka stallet och Svante, som ska behandla Veronicas Prezident. Vi hörs!
/CC

Man är väl aldrig så ridsugen...

..Som när man inte kan/får rida! Suck, sitter och surfar runt bland hästbloggar, tävlingar, klubbsidor och annat. Jag vill så gärna rida, träna, tävla! Idag hinner inte mamma rida, men hon träffade en av personalen i stallet i morse, så eventuellt skulle hon ta ut Cosmo lite i veckan. Vore skönt om han fick gå lite för han blir inte rolig att ha och göra med för någon när han inte får gå ordentligt. Dessutom har han fått byta hage tills det är dags för sommarbete i början på juli. Detta eftersom ponnysarna i tidigare hagen vill ha sina ute lite längre om dagarna och då ta in dem själva. Det hade säkert Cosmo också uppskattat, men han har varit helknäpp vid intag, fått rejäla kyssar av elstaketen och strulat när personalen ska ta in honom, så då är det bättre om han får gå ute själv och bli insläppt av personalen som vanligt. Men det ger tyvärr ännu större anledning för att stimulera Cosmo dagligen. Inte en helt lätt uppgift när man har ett bandage om tån som ger en skostorlek 43, typ... Jag hoppas verkligen kunna slippa värsta smärtan snart och vara tillbaka i ridningen närmaste dagarna. Man får väl låna ihop lite stora skor av männen i familjen kanske, så borde det ju funka, eller hur?!

Nu är det dags för lite shopping, inte allt så flashigt som det låter. Jag ska bara till ICA, men.. Förhoppningsvis låter Tomas mig åka förbi Cosmo och säga hej också... ;)
/CC


Ett ögonblick - Så är allt förändrat...

Vilken dag det var igår! Jag var i stallet vid niotiden och knoppade och gjorde iordning allt vi skulle ha med oss. Vi planerade att åka vid elva, min klass skulle starta tidigast kvart över 11 och A4an skulle inte börja förrän tidigast halv sex på kvällen. Min plan var att stryka mig från den och kanske rida B:3an istället. Mamma kom ner och hjälpte mig att packa in det sista i transporten medan jag promenerade lite med Cosmo på stallplanen. Så kom mamma med transportskydden och vi var redo för avfärd. Jag satte på det första framskyddet och Cosmo stod så lugn och stilla att mamma säger "Vad duktig du är, Cosmo!" En tiondels sekund senare tar Cosmo ett steg framåt, sätter framdelen på skon rätt över min stortå och trampar till.. - Jag kastade ifrån mig longerlinan och hoppade runt stallplanen på ett ben, skrikandes fruktansvärda ramsor med alla fula ord jag kunde. Efter viss stund (jag har ingen aning om hur länge) tittar jag ner på strumpan och konstaterar att det inte ser bra ut. Själv vågade jag inte ta av strumpan, men som tur var fanns min räddande ängel och sjuksköterska Jill på plats. Hon tog försiktigt av strumpan och konstaterade med lugn stämma att nageln var borta och att vi bör åka in till akuten för att röntga min trasiga tå.

Ja, tänk då så fort allt kan gå. Jag som oftast har ordentliga jodphur med stålhätta på mig, hade dagen till ära ett par mjuka joggingskor. Tänk att man får lära så mycket den hårda vägen och har så svårt att ta till sig något förrän man råkar i trubbel. Jag blev i alla fall ompysslad av Jill som la kompress och lite tryckbandage, sen fick jag två alvedon och packades in i bilen. Mamma körde och aldrig har väl min kära gamla Volvo fått gå så fort. Själv tyckte jag i och för sig allt gick fruktansvärt långsamt och hade helt galet ont.

Väl på sjukhuset blev jag snart istoppad en del morfin för att slippa smärtan - Sköönt! Sen blev det röntgen, vilket gick bra och visade inte på några frakturer- ännu skönare! Då var det bara dags at lägga om såret och sen skulle jag få åka hem. Men när såret skulle läggas om upptäckte sköterskan lite smuts, så hon ville lägga lokalbedövning för att kunna göra rent och lägga om ordentligt. Sagt och gjort, läkaren kommer in och lägger två sprutor i tåleden, inte helt skönt, men helt okej i jämförelse med tidigare smärta. Läkaren lämnar rummet och jag inser att jag snart kommer att svimma. Lyckas kravla mig uppåt för att nå larmknappen, sen vet jag inget mer. Tre sköterskor och en läkare står nu omkring min säng och försöker få mig att vakna. Illamående och omtäcknad ligger jag sen i typ fem timmar. Man försöker få mig att äta och dricka, få i mig energi i form av druvsocker och diverse juicer. Men inget går, jag mår bara illa och får inte behålla något, jag bara ligger och mår allmänt dåligt. Vid sjutiden på kvällen bestämmer de sig för att ge mig lite näringsdropp så jag ska orka ta mig hemåt. Herrejössenamen, vad en liten tånagel kan ställa till med! Efter en riktig heldag lyckades jag ta mig hemåt, direkt ner i sängen och sov till sen förmiddag idag. Idag mår jag i alla fall mycket bättre. Ont gör det ju såklart, men det går ganska bra i alla fall. Men vi får väl se hur lång tid det tar innan jag är tillbaka på hästryggen igen.

Ja ni det är ju sån't som tyvärr händer när man håller på med vår härliga sport. Man får helt enkelt bara lära sig av misstagen och försöka förebygga så gott det går. Olyckan kan alltid vara framme, men det man kan förebygga ska man verkligen försöka att undvika. Det är enorma krafter som finns i en häst, även i den minsta lilla shetlandsponny, så var försiktiga när ni hanterar hästarna. Man kan faktiskt ha roligare saker för sig än att ligga på en sjukhusbrits en hel dag, Fråga mig, Jag vet! ;) Vi hörs!
/CC

Laddar inför morgondagens (dagens!) tävlingar!

Ja, jobba fram till nu är väl kanske inte världens bästa uppladdning inför tävling, men har man ett jobb så har man! ;) Jag behöver inte åka så himla tidigt imorgon heller, så det ska nog gå bra.
Stort tack till Catta för uthyrning av transporten!
Tränade som ni vet för Sus idag. Jag känner verkligen att jag inte tränat för henne på ett tag och jag kände mig liksom helt ur fas själv. Cosmo var däremot jättefräsch och fin, men matte på ryggen hade svårt att få kroppen med sig, speciellt högersidan där jag är alldeles låst. Var hos världens bästa naprapat i veckan och hon suckade och skakade på huvuden när hon såg hur stor skillnaden var på längden på mina ben... Låsningar i bäckenet är ingen bra grej helt enkelt och efter min rejäla flygtur av Cosmo i höstas har det tyvärr blivit lite värre än tidigare. Men nu ska jag verkligen bli bättre på att besöka henne oftare. Hon finns dessutom på jobbet med jämna mellanrum, vilket också förenklar en hel del! Egentligen borde jag gå till gymmet en par-tre gånger i veckan för att stärka bålen ytterligare. Men när ska man ha tid till det då?! Jaja, vi får väl se hur det blir...
Nu ska jag i alla fall ta mig tid till sömn och drömma om mina program inför imorgon. Och såklart sista-minuten-tipsen från Sus:
  • Tänk hela tiden på att ha hästen framför dig.
  • Kom ihåg programmet!
  • Le och se glad ut!
Ja, det ska väl inte va' så svårt?! Kram på er och sov så gott!
/CC

Hemkommen från jobbkväll

Hej på er, ja som sagt är jag fortfarande ledsen att uppdateringen är lite seg emellanåt... Men här kommer lite bilder från min senaste Cosmo-tillbehörs-shopping!
Sötnöt i mössa!
Gladaste fotomodellen i sta'n!?

Var lite tveksam till färgen till en början. Hade egentligen kollat in en marinblå, men när jag väl skulle slå till var den och alla andra marinblå eller svarta såklart slutsålda... Helst skulle jag vilja ha Schockemöhles, eftersom det schabraket är så snyggt på Cosmo. Men det kanske kommer. Han tycker i alla fall det är jätteskönt att ha mössan på när man är ute och alla dessa flugfän yr runt i luften. Tror att jag snart är tvungen att införskaffa ett flugtäcke också. Pengar är det ju verkligen inte svårt att göra av med när man har häst! (I och för sig inte annars heller..!)
Bara för det har jag även införskaffat ett par benskydd från Catago idag. Ett riktigt bra pris faktiskt, så då var jag tvungen att slå till eftersom jag dessutom inte har några dressyrskydd alls och att linda med padd och fleece känns lite väl varmt såhär i sommarvärmen. Så här ser de nyinhandlade skydden ut i alla fall ;)
Snygga spiror, inte sant?!

Nej nu måste jag ta en nattmacka och sen är det sängen som gäller. I morgon blir det en lång dag med träning, Cosmobad, puts av all utrustning och packning inför söndagen. Jag red i alla fall igenom båda programmen idag och det gick faktiskt riktigt bra. Skönt, för det var ett tag sen jag hade den där riktigt bra känslan!
Vi hörs!
/CC



Slottsnatt

Hej på er! Ledsen att jag inte tagit upp bloggandet nu när jag är på hemmaplan igen, men jag har varit på slottet och sov även där i natt. Lyxigt när man kan bo på jobbet när man har kort tid mellan passen. eller hur?! När jag kom hem möttes jag av Häst & Ryttare i brevlådan. Det är en himla trevlig tidning tycker jag! Eller vad säger ni? Kul med en tidning som riktar sig till en bred publik och som tar upp olika discipliner. För det finns inte många hästsportstidningar som kan läsas av både barn och vuxna med helt olika typer av hästintresse, men det lyckas faktiskt Ridsportförbundet mycket bra med tycker jag!
För Cosmos del blir det jobb senare ikväll. Igår red vi ut drygt en halvtimma och när vi kom tillbaka red jag igenom söndagens program på banan. Cosmo trodde att jag var heltokig som skulle tvinga ut honom på banan "när han var klar för dagen" och gjorde allt för att komma undan mattes instruktioner så länge det var möjligt. Detta gick bra genom ungefär hela LA:1an. Därefter lossnade han lite och slappnade av när jag red igenom nästa program. Det gick i alla fall okej och sista uppridningen var klockren. Med början i trav till en bra halt, ryggning 6 steg och därefter fram i vänster galopp som var spikrak och till en ny, jättefin halt som avslutning. Med en massa klappar och en leende stolt matte var Cosmokatten och matte mycket nöjda ;)
Förresten kommer Sus på lördag och trimmar igenom lite inför söndagen. Ska bli jätteroligt att rida för henne igen. Både hon och jag har haft fullt upp sista tiden, så vi har inte hunnit med riktigt, men nu så!
Vi hörs!
/CC

Åter hemma, fulladdad med inspiration!

Hej! Nu är jag tillbaka till vardagen i Rimbo igen. Helgen har varit härlig med mycket bra ekipage att titta på och inspireras av, inom både hoppning och dressyr. Dessutom himla skönt att bara få åka iväg en helg sådär. Man får lite ny energi av att byta miljö en stund. Lite småshopping är det enda jag lyckats med. Trodde jag skulle behöva tygla mig ordentligt för att inte shoppa loss alltför mycket, men det har gått bra faktiskt! Jag har köpt en flugmössa till Cosmo som han kan ha när vi är ute och rider, för stackarn blir jätteirriterad på alla flugor som surrar runt huvudet på honom. Sen blev det en söt ljusrosa tröja i lammull också, bara för att den var på rea, så'nt gillar jag!! Och sen blev det i och för sig en sak till, men det måste jag hålla hemligt ett tag eftersom det är en _______ till _____. Tids nog får ni se ;)
Cosmo och mamma har i alla fall bara tagit det lugnt i helgen. De har varit ute på lugna skogsturer där Cosmo har fått ta sig fram över stock och sten, efter en stund hittade han alla sina fyra fötter och klev på riktigt bra. Ikväll har mamma terminsavslutning med Nonneträning. De ska rida igenom LA:1 och jag skulle verkligen vilja se hur det går för dem, men jag måste åka och jobba, så det blir tyvärr inget av med det. I övrigt består veckan av trimning inför söndagens tävling. Känner mig ordentligt laddad, trots att jag dragit på mig någon slags försommarförkylning i helgen. Suck! Men det hinner förhoppningsvis gå över till helgen. Ska försöka rida igenom programmen ordentligt i veckan så att de sitter riktigt ordentligt. När jag inte rider, kör jag på min vanliga taktik att titta på youtubeklipp med dressyrprogrammen, det funkar toppen för mig!
Hur gör ni när ni ska plugga in dressyrprogram?
Ja, nu är det i alla fall dags att sätta lite fart på dagen, har ännu inte gjort det nämligen. Ibland får man vara lite seg under förmiddagen, eller hur? Ska förbi och säga hel till Cosmo också innan jobbet. Man saknar ju sin lilla plutt när man är borta!
Vi hörs!
/CC

Soligaste solen, grönaste ängen och bästa sällskapet!

Hade Benso med mig till stallet idag och i det fina sommarvädret tog jag med honom och Cosmo ut på en av ängarna vid stallet för att beta. Till Cosmos enorma förtjusning såklart! Det var riktigt skönt i solen och vi hade det riktigt härligt ihop, vi tre! Kolla in själva vetja'!
Busgrabbarna i höga gräset!

Det blir allt för nu! Vi hörs!
/CC

Premiär för utomhushoppning

I det fina försommarvädret var det premiärhoppning på utebanan för Cosmo och mig. Och Cosmo tyckte det var himla roligt! I början var det så roligt att han till och med försökte bocka och kasta sin matte ur sadeln för att kunna busa vidare efter hindren. Men matte höll sig fast, ingen fel på det knäslutet inte!! I övrigt kötte sig Cosmo fint. Han stannade en gång på ett räcke med lite lådor under, men vid andra försöket hoppade han och sen har det gått fint under hela träningen. Avslutade med en bana på ungefär 1 meter. Han blev lite kort på vissa av hindren och liksom "klättrade" över dem, men efter lite gas och lite mer övertygelse från matte i sadeln så gick det jättebra.
Jag är jättenöjd och han var verkligen fin!

Imorgon är jag ledig och har en uteritt på planeringen. Hoppas bara vädret vill vara fint och låta solen lysa lite på oss! Cosmo har gått många ganska hårda pass nu senaste dagarna, så han behöver lite skogsluft. I helgen blir mamma hästvakt och då kommer de förmodligen också ta sig ut en sväng i skogen.

Nu är det duschen som gäller för mig. Det blir lite svettigt när man rider på Storcosmo i varma solen! Hörs imorgon!
/CC

Stalljobb

Hej på er! Hoppas ni njuter i solen idag, det är verkligen underbart med skönt sommarväder! Jag har spenderat hela dagen och förmiddagen i stallet. Började vd åttatiden med utsläpp av alla hästarna och sen har dagen fortlöpt med mockning, påfyllning av foder, lunchfodring, städning av toaletter och så vidare. Slutade strax efter lunchtid då ordinarie personal fanns på plats igen. Nu tar jag igen mig ett par timmar innan jag ska tillbaka och ha liten träning med Elin. Därefter ska jag ta hand om Cosmo och hoppträna lite med honom. SKa bli kul att hoppa lite igen, speciellt när vi har vårt mål om Roslagscupen att satsa på. Vi ska ju debutera på hoppbaan då, Jag och Cosmo ;)

Nej, jag återkommer senare och berättar hur träningen gick. Ciao!
/CC

På väg vidare

Har avslutat en jättebra träning för Gustaf Svalling. Snacka om att man får jobba. Så fort det inte är helt bra, är det bara att jobba på och sen blir det beröm när det är bra, men inte slappna av!! Nej nej, fortsätt jobba, jobba jobba!! Jag var helt svettig när jag var klar med passet. Cosmo var lite seg under framridningen och jag tyckte nog det var lite bekvämt och gjorde tyvärr inte mer än nödvändigt. (Suck, vad trött man blir på sig själv så häri efterhand!) Men med lite nytt tänk från Gustaf fick jag honom jättefräsch och fin! Roligt, roligt roligt! Det tog ett antal övergångar innan de satt och jag vet inte hur många volter innan de blev riktigt bra. Men sen blev de verkligen riktigt bra!

Nu står jobb på schemat för resten av eftermiddagen och kvällen. Blev lite konstig vecka jobbmässigt och inte riktigt som planerat, men nu är jag ledig imorgon och torsdag. Imorgon ska jag förresten hjälpa till lite i stallet under förmiddagen, då en av personalen ska ta med sin pålle till klinik. Ha det gott så länge!
/CC

RSS 2.0