Snöig söndag

Godkväll! Kul att se att ni är fler och fler som följer med mig och Cosmo här på bloggen, och superroligt att ni kommenterar också, det tackar vi säskilt för! ;)

Idag blev det äntligen lite ridning i sadel igen! Jag ska träna mer på det där med barbackaridning, jag livar, men jag måste ha honom lite välmotionerad först!! Sprängladdningen Cosmo var ytterligare laddad idag och jag fick mamma att följa med på en uteritt på nya ridskolehästen Leo, som vi fick låna. För att hinna ut innan mökret kom lovade jag att göra iordning båda hästarna, men efter bara några minuter fick Cosmo gå in i sin box igen tills mamma kom. Det var verkligen ingen idé att ha honom stående på gången, han höll på att krypa ur skinnet och var helt galet jobbig. Blev säkerhetsväst och halsrem och ett stort knippe mod innan jag satt upp. Som tur var är det ju mycket snö nu, så min förhoppning var att han skulle tycka det var för jobbigt att göra några stora bussprång ;) Efter en stunds lugn skritt började Cosmo bli otålig så vi började trava, eller åtminstone försökte trava.. Leo gick först och travade på fint, men Cosmo var mer intresserad av att sparka bakut och studsa fram som en annan galning. Till slut gick han på framåt och travade på riktigt bra i den djupa snön - Härligt!!

Blev sedan mycket skritt och han var riktigt trevlig utan några dumheter. Så jäkla kallt bara, inte kul när man inte hade thermobyxorna på, vågade inte riktigt rida i dem när jag misstänkte hur han skulle vara. Kul i alla fall att vara ute i snön en stund!

Nu blir det sovdags för mig, ska ju tillbaka till jobbet imorgon så det kan behövas ett par timmars sömn nu ;) Godnatt!

Som en tickande bomb...

Känns det som att Cosmo är just nu!! Han har verkligen ett stort behov av att göra av med sin energi, så skritt fyra dagar gör honom hopplös! Inte räcker det med att är ute och busar med hagkompisen Knasen hela dagarna, inte. Det märks framförallt när man håller på med honom, är mycket mer på hugget och försöker med sina tjuvnyp hela tiden. Promenerade med honom igårkväll tillsammans med Benso, eftersom jag var hundvakt åt m o p. Idag var jag tvungen att longera honom en stund så han fick bralla av sig lite. Han utnyttjade läget till fullo och busade en massa. Sen tog vi en kort promenad också, men usch så kallt det är igen! nästan 20 grader är lite väl kyligt tycker jag. Jag gillar i och för sig vintern, men det räcker med 5-7 minusgrader, så det behåller sig vitt och fint! Om vädret är med oss imorgon ska jag försöka leka av Cosmo lite på lina och sen rida ut en stund. Vore skönt att galoppera lite i snön!!

Jag är i alla fall lite piggare nu, vilket är himla skönt. Förhoppningsvis ska det väl fortsätta åt rätt håll så jag blir helt frisk nån gång! Lördagskvällen spenderas i TV-soffan, blev Tacos till middag och lite godis så här efteråt, perfekt!

För övrigt fick jag hem tränset jag beställde igår, superfint! Provade idag och... Det är för litet!! Jag blev helt förstörd, men tänkte att det finns säkert i X-full?! Gick ut på hemsidan, men icke. Så nu måste jag börja om igen och hitta ett nytt träns! Helt hopplöst jag som hittat ett så fint! Blev verkligen jättebesviken. Men men, sånt är väl livet ibland. Förresten ska jag försöka få till lite bättre design på bloggen så det blir lite snyggare. Håll ut så länge så ska vi se vad jag lyckas åstadkomma! ;) Hej så länge!

Hatade förkylning!

Ja, just så är det! ligger nerbäddad i soffan och föröker kurera mig. Kan man inte bara utrota de här jäkla förkylningarna med täppta näsor, halsont och hosta? Jag förstår inte hur jag lyckas drabbas av dem om och om igen? Sjukt tråkigt när man inte orka göra något. Kravlade mig ur sängen igår eftermiddag i alla fall och fick med mig Tomas till hjälp för att testa vad Cosmo tyckte om barbackaridning. Lite överreaskande verkade han helt oberörd av att jag satt upp, det var nog mer jag som var ovan. Har inte ridit barbacka sen, ja jag kommer knappt ihåg! Men det var lite roligt och definitivt något jag borde träna mer på. Igår blev det lite skrittjobb som passade en nybehandlad häst och förkyld matte alldeles lagom ;) Ikväll blir det mamma som får ta hand om Cosmo, misstänker att de tar en promenad tillsammans med Benso, mamma och pappas Border Collie. Beror väl lite på hur vädret är i och för sig, har kommit en massa snö och varit blåsigt, men det verkar ha lugnat sig nu tack och lov.

Köpte förövrigt Magnesium till Cosmo igår, på Svantes inrådan. Ska bli intressant att se om vi får någon effekt av det. Återstår att se het enkelt ;) Nu ska jag försöka bryta ned förkylningen ytterligare. Vi hörs!

Tisdag

Hej! Idag har Cosmo fått behandling av Svante, som är Equiterapeut/kiropraktor/massör. Fick ingen riktig titel, men han har klämt och känt och stretchat och knackat och ja, lite av varje helt enkelt! Fick honom rekommenderad av många i omgivningen som varit jättenöjda med honom. Blev med lite kort varsel, men han kunde komma idag, så då blev det så! Kände att jag var tvungen att kolla upp Cosmo med tanke på att tjurar till i ridningen rätt ofta och jag upplever honom som lite oliksidig. I och för sig är det väl få hästar som verkligen är liksidiga, men det är ju fortfarande målet att få dem så liksidiga som möjligt och sitter de då fast någonstans i kroppen, tycker jag det är bättre att kolla upp ordentligt, så de inte går omkring och har ont någonstans.

Trots att Cosmo rör sig fritt och jag inte tror att han har direkt ont, blir man alltid lite nervös när man ska få en "dom" sådär. Han rids ju nästan bara av mig och jag lägger upp hans träningsplanering själv, plus att det är jag som ska märka om han reagerar annorlunda, ömmar eller annat, så skulle det komma fram ordentliga låsningar eller liknande, så har ju jag förmodligen brustit någonstans. Som tur var tyckte Svante att han var i gott skick. Några låsningar i bäckenet lossade han på och stretchade och masserade över rygg bog och hals. Lite oliksidig kunde han också hålla med om att han var, evetuellt på grund av den tidigare hovledsskada som spökat en del innan jag köpte honom. Men det var absolut inga allvarliga problem och det var himla skönt att höra! Han ville även kika på hur sadeln låg på Cosmo, vilket återigen gjorde mig nervös. Jag såg framför mig hur jag skulle bli tvungen att överge min galet sköna sadel som jag lagt dyra pengar på. Jag har varken tid eller råd att gå igenom en ny köpa-sadel-procedur nu, så när han tyckte att den låg bra på honom kunde jag andas ut ordentigt! För att göra det helt perfekt ska jag försöka få upp den en aning i bak, men risken är att jag påverkar sadelläget mer negativt än positivt då, så jag får se om jag kan hitta något bra underlägg/padd som kanske fungerar, annars kör jag på som vanligt så länge.

Svante tyckte också att jag skulle rida lite barbacka, gärna jobba honom i skritt och galopp. Jag påstod att han var galen och förklarade lite fint om min lilla flygresa och tvåveckors konvalecens efter Cosmos bockning tidigare. Han tyckte såklart inte att jag skulle sätta livet till för att rida barbacka, men "prova lite försiktigt!" ;) Får väl se hur mycket mod jag lyckas samla, så rapporterar jag sen hur det gått. Kom ihåg bara att om det dröjer med bloggadet dagarna framöver, kan det bero på att jag ligger på sjukhus, haha!  Nej, vi ska väl hoppas att vi slipper det, och jag hoppas han ska tåla att man kittlar honom lite på ryggen. Ska bli intressant att se om inte annat! Men resten av veckan blir i vilket fall som helst lugn för Cosmos del. Mycket skrittarbete, promenader och eventuellt tömkörnig. Tur att jag hann träna lite för Nonne igår, gick dessutom riktigt bra. Tjurade till emellanåt, men däremellan riktigt lydig och fin. Tränade lite på linjen med förvända i A1:an och gjorde lite skolor och en massa övergångar. Ett klassiskt bra recept för Cosmo helt enkelt!

Nu ska jag kolla klart på Norge-Danmark och sen sova. Tomas har smittat mig med sin jäkla förkylning, så jag ska försöka sova bort nästäppa och halsont tänkte jag. Vill verkligen inte var förkyld igen!! Förstår inte varför jag blir förkyld om och om igen?! Det är ju så tråkigt när kroppen inte är med en, så jag försöker boosta immunförsvaret hela tiden, men ändå lyckas de där förkylningarna atackera! Har du något bra recept för immunförsvaret, så snälla dela med er till mig!!

För övrigt kan jag meddela att jag bad mamma fota mig på programridningen i helgen.. Hon tog tre bilder på jättelångt avstånd. Den enda som hände var att Cosmo fick ytterligare chanser att bocka när han fick se en kamerablixt, så tyvärr har jag fortfarande ingen bra bild på oss.. Vi jobbar vidare på det helt enkelt!! Kramar!

Helgrapportering

Mycket har det varit och igår var det stallet från tidig morgon till sen kväll, jag var helt slut så jag orkade inte berätta hur allt gått då. Om vi börjar med fredag kväll blev det longering för Cosmos del, gick ganska bra, men han är ju så seg på lina!! Och sen kan han mitt i allt bralla iväg i världens caprioller och bocksprång.. Jag blir helt enkelt inte klok på den där hästen ibland! I lördags blev det i alla fall träning för Susanne, han var jättefin redan från början och kom loss jättebra på slutet. Avslutade med en avslappnad häst med jättebra påskjut och som verkligen rörde sig genom hela kroppen. Kul!!

Igår var det, som ni vet, dags för vår lilla debut. Med färre starter än planerat och en snabb domare hann jag inte riktigt med inför första starten och hade inte alls fått honom med på noterna. Dessutom hade ju någon satt upp ett slags vitt staket som Cosmo inte alls tyckte man behövde vara kompis med!! Han var helt okoncentrerad på mig och så fort jag petade på honom slog han och tyckte jag var tokjobbig. Det blev många djupa andetag för att inte brista totalt i tålamodet, men fortfarande fast besluten om att genomföra hela programmet, vilket vi också gjorde. Slutkommentaren från domaren var "spänd häst som glimtar till.." haha, spänd var verkligen bara föramnet, men det var ju kul att hon verkade se någon slags kvalitet i hans backutsparkar!! ;) Till nästa klass lyckades jag faktiskt ladda om, trots att jag tidigare varit väldigt långsint och ofta gett upp när jag mött motgångar på hästryggen. Men icke med Cosmo! Det är för övrigt ingen som helst idé med honom med tanke på hans egenheter, så det var bara att ta tre djupa och börja om från början. Och han lossnade faktiskt rikigt fint och tjurade bara till ett par gånger under framridningen till LA:1an (framsteg!) Nästa klass gick mycket bättre och vi fick hela 12 procentenheter högre, tänk om man skulle fortsätta i den takten med sina resultat ;) På det stora hela är jag faktiskt väldigt nöjd med vår prestation, framförallt för att han faktiskt kunde acceptera läget inför andra starten och slappnade av lite mer.

Nu blir det snart jobb och sen är det Nonneträning ikväll, ska bli kul! Ha det fint så länge!

Jogging

Igår blev det lite lätt arbete i ridhuset. Min oerhört snälla mamma hade hjälpt till precis som hon lovat, så jag behövde bara tänka på motionen för Cosmos del. Blev lite lätt jogging  i hoppsadel och med thermobyxor på, kändes oerhört proffsigt måste jag säga ;) Men han gick ganska bra, lång och låg och avslappnad på slutet. Jobbigt bara att vi inte kommer överens med bortre kortsidan.. Vet inte vad det finns som skräms så mycket där, men det går väl över det med så småningom. Ikväll tränar mamma igen och jag ska vara helt hästledig och träffa en vän som jag inte sett på länge. Ska bli jättetrevligt!! Hoppas bara jag slipper sitta på jobbet hela kvällen!!

Det blir förresten träning för Susanne på lördag eftermiddag, lite trimning inför söndagen, håll en tumme för oss!! ;)

Stressigt!

Hej igen! Mycket nu, det är så galet stressigt på jobbet att jag inte har energi kvar att blogga när jag kommer hem från stallet på kvällarna. Ledsen för det, ska försöka bättra mig ;) Mycket jobb har dessvärre drabbat Cosmo lite också som har fått ta det lite lugnare än vanligt. I måndags blev träningen för Nonne inställd för att vädret och framförallt väglaget var otroligt dåligt. Jag trimmade lite själv och red igenom A:1an. Jag kom ihåg programmet ganska bra iaf så jag var nöjd ;) Igår fick Cosmoliten vila. Dels var jag sen från jobbet, plus att ridhuset var upptaget hela kvällen, så vi borstade och gosade lite extra istället och han verkade riktigt nöjd med det faktiskt!

Sitter på bussen nu och har kastat i mig lite middag från 7-Eleven, ska till stallet sen och longera lite. Fick hjälp av min himlans snälla mamma som lovade att hjälpa mig med mockningen och att göra i ordning hans foder, så jag sparar lite tid förhoppningsvis, dvs mer tid för gos med Cosmo ;)

Nog för nu, vi hörs!!

Hektisk helg!

Ja, då blir det lite sn helgrapportering. Är på väg till jobbet denna trötta måndagsmorgon, tur att man kan blogga lite samtidigt!

Cosmo mådde mycket bättre på lördagen och jag red ut en sväng tillsammans med Pelle och Corkan. Skönt att det är lite varmare så man slipper förfrysa både händer och fötter när man är ute! Cosmo tyckte att det gick alldeles för långsamt och när vi satte igång i trav efter en halvtimmas skrittpromenad var han helt galet laddad och varvade backutsparkar med små hopp åt sidorna och annat bus. Han lugnade sig tack och lov efter ett tag, men den där hästen skulle behöva lära sig ta det lite lugnt ibland också! När jag var färdig i stallet åkte jag till hästaffären i Norrtälje för att kolla in andra tyglar till tränset. Tyvärr fanns det inga i rätt färg och rätt modell, men istället hittade jag ett superfint rundsytt träns i mörkbrunt med ljusa sömmar. Tyärr inget i rätt storlek hemma, men det kommer snart, så då får ni se ;) Blev en mörkare nyans på grimman också, med samma ljusa sömmar som på tränset. När jag ändå var där fick ett par vita lindor följa med hem också.

Igår blev det jobb i ridhuset. Han var riktigt följsam och fin på slutet! Såg också att det blir programridning nästa helg, så nu får vi träna in ett par program på en vecka ;) Mest intressant blir hur vi reagerar på dressyrstaket, publik och tävlingsnerver. Återstår att se helt enkelt! Kram kram!

En hängig Cosmo...

..mig tyvärr när jag kom till stallet idag. Han låg i boxen, något han annars bara gör på nätterna. Med möda tvingade han sig upp och var alldeles hängig. Hårremmen som vanligtvis är blank och fin, var alldeles matt och blicken var dåsig. Efter lite rörelse verkade magen tack och lov komma igång och han blev piggare och piggare - Skönt!! Vi promenerade lite på ridbanan och det, tillsammans med lite extra vätska, verkade göra susen. Man blir ju så orolig så fort de inte mår som de ska! Har varit där innan det släcks för natten nu och ska ner imorgon bitti och se hur han har det. Mamma red igår och tyckte att han kändes lite tung och inte riktigt som vanligt, så kanske var det något på gång redan då?

Jag fick förresten ett jättefint träns och en grimma av mamma och pappa i födelsedagspresent ;) Precis vad jag både behövde och ville ha! Ska lägga ut lite bilder så fort jag kan, men jag måste försöka byta tyglarna till tränset först. Det ingick tyvärr gummityglar, så jag ska se om det finns andra med samma fina sömmar som på tränset. Ska åka imorgon och se vad jag kan hitta. Skulle inte förvåna mig om jag lyckas hitta något annat som jag "verkligen behöver" också. Jag menar, vem kan vandra runt i en hästaffär och gå därifrån tomhänt? ;) Jag meddelar hur det gick senare och som sagt kommer det bilder på det som får följa med hem också! Kram kram!

Jag har ramlat av!!

Men den här gången har det inte innefattat helikoptertur och en natt på akuten, inte ens ont någonstans!  Skönt att man kan ramla av utan att göra illa sig ibland också ;) (För er som kanske inte vet flög jag av för några veckor sedan - helikopterfärd till KS och en vecka hemma med hjärnskakning och morfintabletter mot ryggvärken, som tur var inga frakturer eller annat allvarligt). Idag var det hoppträning som gällde. Kände att han var taggad och testade lite till en början men sen gick det riktigt bra (bra för oss innebär att han bjuder på hindren och hoppar - låga hinder) ända tills vi skulle avsluta med en liten bana... Sista hindret, ett räcke med vattenmatta ur en ganska snäv sväng, enda hindret vi ännu inte hade hoppat. Han har hoppat vattenmatta förut, men idag ville han inte. Vi la ner bommen och fick lite draghjälp och så hoppade han. Så jag skulle bara ta det en gång ensam för att se att det funkar. Han bjöd riktigt bra och precis när han ska hoppa av slår han på en tvärnit istället. Jag fortsatte naturligtvis framåt över halsen på honom och när han började backa fick jag göra ett graciöst hopp ner i spånet. Snyggast var ju i alla fall att jag lyckades landa på fötterna ;) Nej, man kanske skulle ta och lägga ner det där med hoppning, det är ju farligt!! Som tur var gick det bra idag, men jag ska verkligen försöka hålla mig kvar i sadeln framöver istället ;)

Trots att man gjort en liten luftfärd är han så himla fin, min Cosmo. Imorgon tränar mamma för Sofia, jag ska försöka hänga med och titta lite. Vi hörs! Kram

Min duktiga duktiga häst!!

Åh vad jag är nöjd idag!! Red för Nonne igen, var fyra veckor sedan hon såg oss senast och jag hade förmånen att rida ensam idag (annars är vi två) och det var så himla roligt! Han var verkligen laddad idag höll på att kasta av mig med bakutsparkar och hopp när jag värmde upp, men jag bestämde mig för att försöka vända det till något positivt istället. Sagt och gjort, Vi jobbade oss igenom det och han blev otroligt energisk och elatisk och gick så himla bra!! Jag måste bara förbättra min sits ändå mer, men det händer saker hela tiden även där, så jag försöker fortsätta jobba med det. Motivationen är det inget fel på för tillfället i alla fall!

Imorgon får mamma hjälpa till med Cosmoliten. Har alldeles för mycket att göra på jobbet inför bokslut och med ett par sjukskrivna kollegor, så jag tar kvällen imorgon och sitter över på jobbet. Egentligen är jag med på körkurs i stallet också imorgon, men jag tvivlar på att jag ska hinna med det. Men vi får se hur det går. Cosmo slipper i alla fall en stressad ägare utan får lite tid och lugn och ro med mamma istället. Eftersom hon inte ridit på läge heller misstänker jag att hon är ganska sugen på att känna lite på honom ;). Det blir lugnt för honom i vilket fall som helst eftersom han trimmats nu ett par dagar. Nu blir det duschen för mig och sen lite sömn. Bjuder på en bild på min fina kille först!


Laddar för en ny vecka

Hej igen! Har bänkat mig i soffan med datorn i knät. Lite grönsaker och dipp har fått kvällen fulländad, så jag är nöjd :) I alla fall har jag tränat för Susanne idag. Var jättestressad och hade lite dåligt med tid för uppvärmningen, men det gick rätt bra ändå. Jättebra stundtals, blev riktigt fin i formen och gjorde några fina byten, men var lite okoncentrerad emellanåt också. Men vi jobbar på och gör framsteg hela tiden. Tittade lite på honom i boxen sen och konstaterade att han faktiskt lagt på lite mer muskler. Superroligt när man faktiskt ser att han utvecklas! Speciellt med tanke på att vi haft en del strul under tiden också. Det som är bra trots allt är att jag tycker så otroligt mycket om den där hästen, och jag blir mer och mer målmedveten för varje dag!

En liten plan för kommande veckan:
Måndag: träning för Nonne (ska bli kul att se vad hon säger eftersom hon inte sett honom sen före jul!)
Tisdag: Longering/tömkörning lättare jobb i ridhuset.
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Mamma tränar för Sofia B (Och min födelsedag!)
Fredag: Vila
Lördag söndag: Uteritt och ev Susanne-träning

Känns i alla fall som att ridhusbotten kommer bli bra så fort det blandas upp lite! Ska försöka mig på att lägga upp lite bilder på mina kära klubbkamrater som alla hjälptes åt igår!
. Tadaa!

Cosmo kollar in nya ridhusbotten


Söndag

Igår blev det heldag i stallet. Började med morgonfodring och utsläpp i -22 grader. Hästarna fick gå ut lite i omgångar för att temeraturen i stallet skulle hålla sig över nollan, så Cosmo fick komma in efter lunch och värma upp sig lite. Jag hade fullt upp med mockning och annat stallgöra hela förmiddagen och sen kom tre lastbilsflak med spån och tömdes i ridhuset. Vi såg framför oss att vi skulle stå och ösa spån hela kvällen och idag också dessutom, men icke! Med drygt femton hjälpsamma klubbmedlemmar, en traktor, skottkärror, krattor och skyfflar ansåg vi oss klara efter knappt två timmar! Då kan vi snacka om ideellt arbete! Och faktskiskt är det ju ganska roligt att jobba i stallet när man är flera som hjälps åt. Resultatet blev i alla fall jättebra så nu ska vi bara rida ner spånet i sanden. När det var klart tog jag ut Cosmo och longerade en stund. Han verkade tycka det var lite spännande med nytt underlag och sprang och busade lite. Det kommer nog bli ett riktigt bra underlag i slutändan med lite svikt istället för den hårda botten som det tidigare varit. Nu ska jag hem tll mamma och pappa en stund och sen blir det stallet och träning för Susanne senare i eftermiddag. Återkommer senare!

Kvällsfodring

Har varit i stallet och kvällsfodrat precis. Så skönt att höra hästarna mumsa på hösilaget och borsta och pyssla om Cosmo i lugn och ro. Fredagar är lite vilodag för honom och med stängt ridhus och nyskodd häst blev denna fredag inget undantag. La på BoT-lindorna också, för att förhoppningsvis få benen lite torrare nu när han vilar. Snart dags för lite sömn så man orkar upp imorgonbitti. Sover hos mamma och pappa i natt för att kunna låna bil imorgonbitti när det är morgonfodring och utsläpp. Börjar bli sådär äckligt kallt nu igen, så jag har ingen lust att gå till stallet vid 06:30 när det är -25 grader. Faktiskt!

Imorgon blir det nog heldag i stallet med fodringar, mockning och ridning. Sen kommer det ju ett par lass spån som ska spridas ut i hela ridhuset, för hand så klart - Härligt! Misstänker att man inte kommer undan från det, men just då skulle det kanske kännas bättre om inte ridhuset var 20*80 meter. Det kommer nog vara ett antal timmars arbete för oss. Får ladda upp med varm choklad och mackor så man har något att värma sig med! Ska försöka få till en ridtur i snön också, får se vad vi hittar på och framförallt vad man överlever om det ska vara så kallt som prognosen utlovat! Vi hörs!


Efter dagens pass

Precis hemkommen från stallet. I vanliga fall har jag lite ridledigt på torsdagarna när mamma får ta hand om Cosmo och tränar för Sofia B, men idag blev det jag istället. Sofia hade också en ersättare idag - Susanne, som jag tränar en del för. Red en tredagarskurs i helgen för henne, då vi började känna på byten och lite förberedelser för piruetter. Vi fortsatte träna några byten idag. Cosmo tycker verkligen det är roligt att jobba och ger allt när han väl förstår vad som gäller! Överlag kändes han rätt fin i idag. Ganska energisk och framåt, trots att han blev lite spänd stundtals. Alltid det där jäkla hörnet i ridhuset som inte går att passera i högervarv. Idag jobbade vi där på en volt, han gick förbi som en stålfjäder först några gånger, sen gick det bra ett par varv och sen var det spöken i hörnet igen. Han vet ju precis hur han ska göra för att få mig lite ur balans och tappa lite tålamod. Måste säga att jag fått lite längre stubin i all fall, ett par djupa andetag så är man rätt okej igen. Och som sagt, han jobbade riktigt bra idag trots det.

Imorgon kommer hovslagare, så då blir det lite lugn och ro för hans del. Det ska fixas i ridhuset i helgen också och läggas in spån, så det blir nog uteritter i snön förhoppningsvis. Nu blir det i alla fall några timmars sömn för egen del. Godnatt!

En liten presentation

Hej och välkommen!
Den här bloggen är till för dig som vill följa mig och min häst Cosmopolitan i vårt dagliga arbete. Cosmo har varit i min ägo sedan slutet av september 2009 och vi trivs redan väldigt bra ihop. Cosmopolitan är en fuxvalack född 2002 E. Wasteiner - Eloge - Slabang xx. Han är mycket persolig och lite speciell i tempramentet, troligtvis mycket beroende på att han blev utan mamma vid bara några veckors ålder. Ska lägga upp lite bilder på en urgullig liten fölunge som idag, snart åtta år senare mäter ca 175 cm över manken och är en riktig snygging!

Jag som ryttare heter Christin Friberg och är 22 år. Född och uppvuxen i Rimbo har jag, mycket tack vare min hästtokiga mamma, spenderat många år av mitt liv hitills i stallet. Lite olika hästar har det blivit genom åren, allt från shettisen Sessie Bong(-styrig!!) till ett par galoppörer, hopphästen Fenita (sto f 1992 E Feliciano - Robin Z) och nu dressyrhästen Cosmo. Senaste två åren har jag varit utan häst efter några tuffa år med sorgliga avsked av fyrbenta vänner. Efter ett par år i vila känner jag mig nu mer målmedveten och taggad än någonsin. Följ med mig ch Cosmo när vi tar oss genom hästlivets klurigheter och underbara stunder!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0