Liveblogg från speakerbåset!

Glad påsk önskas från Speakerbåset där jag huserar under dagen. Vi har tävlingar för ponny långfredag och påskafton, så idag är jag speaker under dressyren tills det är dags att åka och jobba.


Första parkett! Men lite energi behövs när man sitter som funktionär en hel dag, sen är det ju dessutom Påsk, så då kan man ju få unna sig en Kexchokla', eller hur?!

Vi har klarat av en och en halv klass nu och stämningen är på topp. Solen skiner och alla är glada. (Dock har jag bara hört talas om att solen skiner - jag sitter och fryser i ridhuset som fortfarande är lite rått) Men vad gör väl det när humöret är på topp i övrigt!? Fågeldansen dånar varje gång det rids ärevarv och Cupryttarna slåss om ett knallgult segertäcke med stans snyggaste kyckling broderad på ena sidan. Kolla så får ni se varför alla är som tokiga i det!! Nästan så att jag skulle försöka lura någon att Cosmo är max 148 cm och att jag ännu inte fyllt 18 - Jag vill ju också ha ett sånt där coolt täcke!!

Härligt prisbord, inte sant?! (Ni lär ju inte missa vilket täcke jag menar...;) Vinnaren i klassen får fleecetäcke, lindor, grimma och grimskaft, inte illa det heller!!)


Chicken Cup 2011
Ridklubben Rimbo Ryttare


Cosmo är i alla fall superfin nu, Mamma tränade igår och red igenom sitt program (hon åker ju och tävlar på måndag!) och hon var väldigt nöjd med honom. Mamma är förresten inne på att köpa ny sadel till oss. Hon tycker att min är lite för stor för henne, så hon har provat runt lite. Antingen blir det en likadan som jag har, men en halv tumstorlek mindre, eller så blir det en annan modell. Vi får se hur det slutar, men hon provred den andra modellen igår och var supernöjd med den. Jag satt upp och provade jag också och trots jeans och gymnastikskor (Jag var ju på väg till jobbet!) kändes det jättebra. Jag har verkligen haft svårt för andra sadlar sen jag köpte min nuvarande, men den här var riktigt bra, så det är möjligt att jag byter som sagt..

Nej, nu ska jag babbla vidare. Och Du! Har du vägarna förbi Rimbo i helgen så kom förbi hos oss! Det finns hästshop, äggförsöljningen är i full gång och grillen är redo för att tillaga din hamburgare! Vi ses!
Kram
/CC

Och sommarsolen dyker upp!

Härligt med lite skönt väder - äntligen!
Dock är det en svår tid för till exempel täcken. Hur gör man? Kalla nätter, varma nätter, blåsiga dagar, regnskurar och strålande sol? Jag blir knäpp på det här, hur gör ni med era hästar?

Cosmo är inte klippt men har världens kortaste vinterpäls. Superfin hårrem, men han blir lätt frusen istället, så det är inte helt enkelt att anpassa täcke efter vädret. Det kan ju skilja så mycket på temeraturen så här års, så det är svårt att få en bra lösning.

Cosmo får en lite lugn vecka nu. Mamma är superförkyld och jag kan inte rida på ett par dagar. Men idag ska jag försöka ta en promenad med honom och låta honom springa lite naken och rulla sig i hagen. Sen blir det jobb hela kvällen, så det är väl dags att packa sig iväg. Vi hörs gott folk!
/CC

-°C

Kallt! Våren var ju här nyss? Varför ska det bli kallt, grått, dimmigt och tråkigt då för?!
Man får väl bara stå ut.. Cosmo mår i alla fall bra trots kylan, han hade tydligen haft riktigt race med kompisen Roxy i hagen idag - bushästen!
Jag har förövrigt anmält mig till lite tävlingar framöver. Dock lyckades jag bara få reservplatser, men kanske är det någon av de som anmält sig som drar sig ur av en eller annan anledning. Det vore ju bra för min del! De tävlingar jag anmält till är längre fram i vår. Just nu är schemat alldeles för fullspäckat för att ens hinna med något utöver det vanliga. Jobb, häst, tävlingsplanering är mina missions just nu. Och som det ser ut blir det inte mycket traditionellt påskfirande i år, men kommer att bestå av mycket häst:
  • Skärtorsdag: Jobba kväll och piffa inför hemmatävlingen Chicken Cup 2011!
  • Långfredag: Chicken Cup 2011 drar igång: Det här har blivit Ridklubben Rimbo Ryttares tradition! Vi har en kombinationstävling för ponny som börjar långfredagen med dressyr (LC:1, LB:1, LA:1 - vi snackar alltså drygt tolv timmar dressyr på en tävlingsbana!) Fredagen avrundas för mig med jobb på kvällen!
  • Påskafton: Upp i ottan igen och låta ponnyryttarna visa framfötterna på hoppbanan också! Påskafton avgör också Cupvinnare utses och superfina kycklingtäcken delas ut till vinnarekipagen! Alla funktionärer firar tillsammans  i stallet med påskbuffé!
  • Påskdagen: Dressyrlaget div 1 rider första omgången och jag är mycket stolt lagledare för tre fina ekipage! Tävlingsdag på bortaplan hela dagen alltså!
  • Annandag påsk: Mamma rider andra omgången i div 3 på Värmdö. Jag är ju lagledare även där så planen är att jag ska åka med även då.
  • Påsken är slut nånstans här va?!
Om din påsk inte är lika fullspäckad som min, kan du väl dyka förbi på långfredagen/påskafton och göra lite funktionärsnytta hos oss? Vi har otroligt roligt trots mycket arbete, så häng på vetja!
Så här ser vi ut efter två dagars Chicken-Cup-firande. Underbart!
Bilden är från Google bildsök

Kram på er vänner!
/CC

Hästar på en söndag!

Ja, den här söndagen har varit fylld och överfylld med hästar! Eller nej, hästar kan man ju inte få för mycket av!! Det började tidigt i morse när jag begav mig till Rimbo för att åka med Angelica och NeeNee på hopptävling i Uppsala. Vi åkte vid halv sju och vid nio var hästen lastad för hemresa igen. Vi tog en fika och tittade på några unghästar innan vi begav oss hemåt. Man kanske ska ägna sig åt hoppning istället för långdragen dressyr helt enkelt!? Så korta tävlingsdagar vore ju nice! ;)

Väl hemma stod fler hästar på schemat. Jag lovade vara hästvakt till Madde idag så vi gick ut på banan och tömkörde en stund. Hon blev fantastiskt fin (..efter en stunds tjat och spring med huvudet upp i luften) och gjorde superfina ökningar, var har de där bakbenen gömt sig förut?! Dock kom tröttheten efter en stund, så vi höll inte på så länge. Men hon var fin som sagt, så jag var nöjd och det tror jag att även Madde var.

Därefter var det dags för Cosmo. Jag kikade igenom filmerna från när jag provred Cosmo i fredags och insåg att han var väldigt mjuk och fin och framåt då. Så jag har jobbat på att hitta samma känsla idag. Jag kände liksom att jag tappat det lite. Men idag som sagt ville jag hitta känslan igen och bara jobba på att hitta hans fina takt och schwung och bara hitta ett jämnt stöd i handen. Jag måste säga att jag tycker jag lyckades väldigt bra och är väldigt nöjd med oss! Att vi dessutom delade utomhusbanan med körekipaget Seija och Toby (vi pratar alltså häst, kusk och fyrhjulsvagn som passerar Cosmo utan att han ens vänder ett öra!!). Visst är det intressant att de där fyrbenta vännerna kan reagera i panik för en skugga, men när en stor vagn skramlar förbi visas ingen reaktion överhuvudtaget. Jag är stolt över min modiga fyrbenting! ;)

Nu väntar en mastig arbetsvecka, så uppladdningen nu med ost och kex känns riktigt bra!
Förövrigt har jag provkört nya bilen i helgen och jag har bestämt mig för att behålla den. Den gör ett riktigt snyggt ekipage med mitt släp sen ;)

Snart står alltså en grå fara framför det här snygga släpet!
Vi hörs!
/CC


Stöveldilemma

Gott folk, hoppas allt är bra med er!

Här är läget fint. Dock har jag ett dilemma, som rubriken avslöjar - Mina stövlar är trasiga.. Klacken på ena stöveln lossnade när jag var på träningstävlingen på Rådmansö. Jag försöker rida i mina "hoppstövlar" istället, men hur sjukt det än låter, kan jag inte sitta i sadeln med dem på! Knäppt, jag vet, men jag får verkligen inte samma känsla alls! Ska lämna in mina stövlar till skomakaren idag så jag hoppas det ordnar sig snart. Mina så kallade "hoppstövlar" är ett par tunna Umbriastövlar i mjukt skinn och med dragkedja. Perfekta att ha i hoppsadeln med korta läder och mycket tryck i stigbygeln. Men i dressyrsadeln funkar bara min underbara Levadstövlar. Klassiska, snygga och riktigt hårda och stabila. I love them!!


Hade ingen bild på fina Levadstövlarna, men här är i alla fall Umbriastövlarna. ;)

Ska jag hinna med allt jag har planerat borde jag kila iväg nu. Vi hörs igen!
Kram
/CC

Heja Rimbo!

Idag håller jag tummarna för alla mina klubbkompisar som visar upp dig på tävlingsbanorna - Heja heja!!

/CC


Fredag?!

Också denna vecka börjar lida mot sitt slut. Cosmo har gått bra, men inte superbra, den här veckan. Jag har pressat honom lite och ridit på banan (utomhus - underbart!!) tisdag, onsdag och torsdag och då tränat mycket förvänd galopp och trimmat på formen. Det har gått helt okej som sagt, men inga strålande toppnoteringar. Dock är tanken att han skulle jobba på ordentligt dessa dagar och sen få en relativt lugn helg med uteritter och lösgörande arbete. Idag är det dessutom välförtjänt vila som står på schemat och jag ska iväg och jobba hela kvällen, så det blir nog bra för oss båda.
Förresten blir det nog ingen tävling för oss nästa helg. Vi får inte ihop något lag och eftersom jag ännu inte hittat varken hästskötare, bil eller chaufför och jag känner att jag helst vill ut och tävla lite lättare lokaltävlingar, så att jag blir tryggare och dessutom får tävlingsträna Cosmo med mindre press på form och prestation. Det känns som ett smart beslut från min sida, måste bara ut och jaga andra tävlingar så jag får tummen ur och faktiskt ger mig iväg!
Nu är det dags att äta frukost och dricka morgonkaffe så man får fart på en här dagen också!
Kram på er!
/CC
Sjukt sugen på en Jennie-träning igen!!!

RSS 2.0