Bittert i advent...

Usch! Jag ligger här på soffan med feber! Hur värdelöst kan mitt immunförsvar vara egentligen!? Blir galen på de här satans förkylningarna som bara attackerar hela tiden! Ja, jag vet att jag är bitter nu, men...

Mamma skulle i alla fall se till att Cosmo mår bra idag, men han får vila idag också eftersom han fick ett par sprutor igår. Sjukt smidigt att kunna ta med hästen till veterinären. Jag klev in och lämnade vaccinationsintyget och efter en liten stund kom en trevlig veterinär redo med två sprutor. Hälsade på Cosmo i trailern, gav sprutorna och sen åkte vi hem igen. Smidigt, eller hur?! (Sen kan jag ju inom parentes berätta att min underbara mamma stod en bra stund med låsspray och en gnutta våld för att brotta sig in i släpet. Först var det ju låset som frusit, dörrarna gick inte att öppna, rampen gick inte att få ner och när vi väl fått in hästkraken, som dessutom dummade sig och kastade sig ut ur släpet flera gånger, kunde vi inte stänga luckan heller...) Well well, efter mycket om och men var ju allt klart och en nyvaccinerad häst fick gå ut i hagen igen.

Nu ska jag spendera kvällen med en bra bok och SVT och kolla in sändningarna från Globen.


Sjukt spännande bok som varmt rekommenderas om du inte redan läst den!

Kram!
/CC

Hårda dagar i snöoväder

Hej Vintervänner! Visst är det härligt att snön har kommit? Det är i och för sig svårt att köra bil i det här väglaget och blåsten kan jag klara mig utan, men det blir så himla fint överallt när snön bäddar in hela landskapet med sitt vita fluff. Jag börjar faktiskt få lite för-jul-känsla. Jag gillar verkligen vinter och advent och lucia och jul och allt härligt som stundar.

Cosmo gillar också snön, i alla fall när den väl ligger på backen! Veckan har varit intensiv och fylld med ganska hård träning. I tisdags när jag kände mig lite otaggad och inte alls visste vad jag skulle hitta på fick jag lösningen när jag kom in i sadelkammaren. Där hängde ju kandaret och bara väntade på att få användas! Så det blev lite trimning och Cosmo blev väldigt fin, kort och ihop med mycket energi, på slutet. Dock blev han så himla tung i handen, trots att jag i princip bara på bridongen. Men både jag och Cosmo måste nog öva oss lite mer med kandaret så kanske det blir bättre.

Igår var det hoppträning och Cosmo är så duktig på att hoppa! Jag är lika förvånad varje gång ;) Han blir dessutom mindre och mindre tittig, vilket jag tror beror lite på att hans positiva inställning övervinner osäkerheten mer och mer. Kul är det i vilket fall som helst!

Idag har jag ridit barbacka och jobbat mycket på min egen sits (jag menar, har man nåt val när man skumpar runt barbacka på stoooora Cosmo??) Cosmo kändes väldigt mjuk och uppmärksam, så jag hade en väldigt bra känsla under hela passet. Jobbade på i både trav och galopp i en dryg halvtimma och sen var mattes energi slut, så då fick det räcka!

Imorgon bitti ska Cosmo åka till farbror doktorn och få en spruta. Det är dags för årets vaccination, så jag och mamma lastar in honom och åker till vet.stationen. Smidigt det där, så slipper man betala dyra pengar för att veterinären ska ta sig till stallet! Eftersom man känner sig så fantastiskt rik som hästägare jämnt! (Hosthost!)
... I used to have money, now i have horses.. Sad but true!
Ha det gott och njut av vintervädret!
/CC

Svårplanerat!

Sitter här och funderar på vad jag och Cosmo ska hitta på idag. Ibland har man liksom ingen fantasi alls och ingen plan alls för hur träingen ska se ut. Kanske jag skulle ta och lägga ut ett par bommar på backen och rida över dem. Ska ju förhoppningsvis träna lite hoppning imorgon, så det kanske vore en idé. Vi får se hur det blir.

Igår var mamma Cosmotränare och red för Anna. Hon var nöjd och tyckte det hade gått bra, men det märks att mamma också börjar bli mer och mer noggrann och vill ha ut mer och mer av träningspassen, så då är det svårare att rida ihop med andra på en 20*40-bana. Vi får se hur det blir framöver. Kanske blir det träning framöver med bara mamma. Cosmo har ju liksom klivit upp ett par steg utbildningsmässigt och han ställer då också högre krav på oss som ryttare.

Nej, nu är det dags för lite städning så det blir fint till advent. Jobbar resten av veckan nu, så ska man ha lite fint så får man göra det i god tid. Helt sjukt vad tiden går fort! Vi börjar med julbord på slottet redan nästa helg. Julbord! Egentligen inte så konstigt eftersom det är jul om bara några veckor, men jag har verkligen inte insett det än. Galet! Kanske ska jag ta in lite granris och göra en liten adventsdekoration åt Cosmo, så han också får det lite fint till adventshelgen!


Apropå adventshelg är det ju Globen Horse Show i helgen. Skulle så gärna vilja dit och kolla på fantastisk dressyr, bara känna atmosfären och shoppa lite i annexet. Globen Horse show är ju helt fantastiskt och då får man lite skön start på advent och julkänslan brukar alltid smyga sig fram under globen. Tyvärr kan jag inte åka i år. Jobbar hela helgen och hur jag än försöker få ihop det, så lyckas jag inte pussla schemat för att hinna dit. Tråkigt men sant. Jag får ladda inför nästa år istället. Ska du till Globen?

Nu är det dags att sätta fart. Vi hörs!
/CC

Härlig helg med träning och uteritt!

Hej på er!
Hoppas allt är bra och att ni haft en bra helg. Min helg har varit toppen!  I fredags tog jag med Cosmo till ridhuset och tömkörde en stund. Cosmo var verkligen på tårna och knäppade sig en massa och fladdrade och flög med mig efter sig. Men stundtals var han i alla fall väldigt fin, så det fick väl duga ;)

Igår var Gustaf Svalling hos och och hade träningar. Jag och Cosmo har inte tränat för honom på väldigt länge (det var nog någon gång i våras tror jag?) och Gustaf tyckte att vi hade utvecklats väldigt mycket. Att Cosmo kommit upp i formen, fått fram gångarterna mycket och att jag sitter (och rider!) mycket bättre. Himlans roligt att höra!!! Vi ska dock jobba på hans skritt, att han inte får takta och att jag följer med ordentligt med min hand. Vad gäller min hand är bara skärping från min sida som gäller, men för att han ska fortsätta skritta fick vi ett bra tips av Gustaf: Att inte göra övergångar till trav och galopp från skritt, utan istället göra det från halt. På så sätt behöver han inte vänta på att något alltid ska hända ur skritten. I traven måste jag bli stabilare i överkroppen och i sätet, så att jag inte rör överkroppen i takt med traven och på så sätt rör händerna åt höger och vänster. Det låter ju riktigt simpelt, men är så himla svårt! Jag försöker bli stabil och stilla, men då tappar jag resten av sitsen istället och sen blir det bara pannkaka av alltihop. Men det är bara att jobba vidare, alltid när jag rider! Gäller att skärpa sig och verkligen rannsaka sig när man tränar själv. Jag vill verkligen fortsätta utvecklas och bli bättre och bättre, så att jag kan vidareutbilda Cosmo, men vägen dit är lång. Men trots det kan man ju bara komma dit genom att fortsätta framåt!

Idag har pappa och flera fantastiska stallpappor gjort en otrolig insats i ridhuset! Underlaget där består utav sand som är lite uppblandat med sågspån. Tyvärr har bottnen packats ihop lite för mycket sista tiden, så gubbarna har lånat till sig en rejälv harv och kört en massa varv med traktorn, mätt så att allt är rakt och gått och handjagat hörnen (som är hårdats packade) med spadar. Fantastiska ni, Ni är underbara!

Jag och Cosmo begav oss ut med Elin & Madde på en uteritt. Vi var ute i ungefär en timma i ganska lugnt tempo, med både skritt, trav och galopp. Dock blev det kanske inte så mycket galopp för Cosmo, Han gick som en gunghäst med galopp - bocksprång - galopp - bocksprång, och så vidare. Mot slutet gick det bättre och på hemvägen var Cosmo så modig att han vågade gå först och gjorde det i gott tempo!

Veckan blir ungefär som vanligt med lite olika inslag. Eventuellt blir det vaccination för Cosmos del, så då blir det väl lite lugn och ro på grund av det. Vi får se helt enkelt! Ha det bra, så hörs vi snart igen!
/CC



Dags för barbackadans!

Nu ska jag åka till stallet igen! Underbart duktiga Svante gick igenom Cosmobusen igår och precis som väntat hade han fortsatt utveklas i kroppen. Svante tyckte han blivit ännu finare och rörligare, och det tycker matte om att höra! ;)

Ikväll blir det lite lugn barbackaridning eftersom han är nybehandlad, men med tanke på att han inte gått stenhårt den här veckan blir jag nog tvungen att longera av lite överskottsenergi först. Eller så kanske det blir lite tömkörning, vem vet? Jag hann inte riktigt med den inplanerade tömkörningen igår, så det blev en promenad istället, vilket Cosmo uppskattade. Han är riktigt mysig att promenera med så länge han håller sig på backen. Han går liksom och "myser" med en och buffar lite på matte om man låter uppmärksamheten vandra iväg åt ett annat håll en stund. Sötnosen! Väl tillbaka i stallet tänkte jag att han skulle få springa av sig lite energi på ridbanan med lite lugn jogging bredvid matte (med tanke på min taskiga kondis var det ju i och för sig ingen risk att han skulle bli trött, men ändå...), men vips så var Cosmos turboenergi påslagen och han flashade och busade bredvid mig istället. Han blåste upp sig och spände upp nacken (sjukt snygg!!!) och hade helst fler fötter ovan mark än på backen. Sen gick han där och taktade bredvid mig som värsta hingsten och tyckte att jag skulle busa MASSOR med honom. Efter en stund var han lite lugnare och då gick vi in i boxen och gosade lite. Då var han nöjd min fina, fina häst! ;)

Hinner inte med mer nu, men vi hörs ju igen!
/CC


Zumbadans i stallets cafeteria

Hej!

Ja, igår var det full rulle i stallet! Varannan tisdag har vi "temakvällar" med clinics och föreläsningar och allt mellan himmel och jord. Det har varit dressyrclinic för Gustav Svalling, föreläsning med hovslagare Kenneth, hästjuridik, yoga, mm. Igår var det dags igen och då var det dags för Zumbainspirerat danspass. Zumba? Jag var precis lika frågande som ni förmodligen är just nu. Zumba är dansinpirerat med blandade danser från latin- och sydamerika. Det var salsa, magdans, flamenco, reggae, hiphop. Allt i en enda salig röra och trots att svetten rann, var det så roligt att man inte märkte att det också var rätt ansträngande. Jag kom dessutom direkt ifrån ett iskallt ridhus där jag hade haft träing för Elin. Att jag frös är en underdrift, så jag började Zumbaträningen med alla mina fyra tjocka tröjor på och efter varje dans rök tröjorna en efter en, tills jag slutligen stod där i ridbyxor och linne, haha ;)

Cosmo fick i alla fall vila igår. Jag hade ju kört slut på alla mina muskler och klockan började bli mycket, så jag ska åka till honom nu och tömköra lite. Sen kommer Svante ikväll och går igenom honom ordentligt. Cosmo har kännts väldigt bra och jag hoppas att Svante kan bekräfta min känsla med att han mår bra i kroppen.

Shoppade ju förresten en ny grimma till Cosmo förra veckan. (Han hade ju sönder två andra grimmor när vi åkte till Täby och tränade förra helgen) Tänkte att ni skulle få se den!


Denna är från Catago och blev min för 230 kr på Hästshopen

På Cosmos modellbild ser ni ju hur skeptisk han är mot den. Hans gamla fula gröna grimma var han absoluta favorit och när jag försökte byta ut den mot hans lädergrimma blev Cosmo missnöjd och saknade sin gamla gröna grimma... Personalen tiggde om att få tillbaka den andra grmman, eftersom han blev svårfångad både i hagen och i boxen... (Är min häst helt normal, verkligen?) När han nu haft sönder de båda andra och fått sin nya grimma skulle personalen ta in honom från hagen. Cosmo hade tittat på grimman och på Catta och på grimman igen: "Det där är verkligen inte min grimma!!!" Efter lite övertalning gick han med på att ha den nya grimman på och tillät sig att gå med in i stallet. Nu, efter nästan en vecka, börjar han acceptera den nya grimman. Men han saknar fortfarande sin gamla gröna. ;)

Vi hörs!
/CC

Ledig måndag efter en lång och intensiv vecka!

Åh, det är så skönt. Idag spenderar jag dagen hemma och gör absolut ingenting. Skönt! Helgen har också den varit intensiv, som avslutning på en intensiv vecka. I lördags tog jag med mig Cosmo på en uteritt tillsammans med Elin & Madde, precis som planerat. Erika och Palle hängde med också, och Cosmo skötte sig bra mestadels. Dock gjorde han precis som alltid när man är fler som är ute... När man ska börja trava, bara måste han grymta som en galning och stå och galoppera/bocka/göra krumsprång på stället innan han kan börja trava någotsånär normalt. Knäpphästen!

I fredags var mamma iväg med Cosmo och tränade för Jenny Larsson. Hon var väldigt förtjust i Cosmo och tyckte det var roligt att se en så stor häst med så lätta rörelser. Härligt! Men, allvarligt talat, om Cosmos storlek. Jag har aldrig riktigt upplevt honom som särskilt stor, men jag börjar inse mer och mer att han börjar bli rätt rejäl. Han har säkert ökat 100 kg sedan han kom till mig för drygt ett år sen. Han var ju ganska tunn då han flyttade till Rimbo och har lagt på dig både fett och muskler utan att bli rund om magen. Han äter fortfarande extra protein som tillskott för hans ordinarie fodergiva, som består av hösilage av god kvalitet (i princip fri tillgång) och ungefär fyra kilo krafftfoder (havre och Krafft Grund), betfor samt mineraler, fördelat på tre mål (morgon, eftermiddag och kväll). Det känns som att han fortfarande breddar ut och behöver en hel del mat för att alla små celler i hans stora kropp ska orka växa och röra sig. Det blir dock mer och mer häst att rida, men han blir också snyggare och snyggare hela tiden ;)

Idag är det mamma som tar hand om Cosmo igen. Han fick sin vilodag igår eftersom det blev träning i fredags då han vanligen vilar, så jag kan tänka mig att han är lite extra taggad idag också. Imorgon ska Elin träna för mig och sen ska jag rida lite själv också.
Tänkte försöka trimma lite. Sen på onsdag kommer Svante igen och får gå igenom Cosmo och några av hans stallkompisar.

Vi hörs!
/CC

Tight planering som klaffade!

Efter en mycket intensiv dag som började med punktering på bilen, lyckades jag ta mig till stallet försenad och irriterad. Förväntade mig att Cosmo var färdigskodd enligt den planen som fanns, men Cosmo var fortfarande ute i hagen och skulle snart få träffa hovis, så ut i hagen direkt och hämta in honom. Kände lite press över att det skulle bli tight innan träningen, men bestämde mig för att det får gå som det går och förhoppningsvis går det bra. Hovslagare Kenneth frågade om det var jag som hade "huggormen", som skulle skos härnäst. Jajamensan! Det är min Cosmo det ;) KnäppCosmo, han får ju skärpa sig när jag inte är med! (vilket jag vanlitgtvis inte är vid skoningarna) Dra på sig sådana öknamn!!

Tiden går och minuterna bara tickar iväg. Bara fortsätta tänka positivt! Med en träning inplanerad 14:30 och planen på att ta ut hästen vid 14-tiden för att hinna rida fram ordentligt, fick jag vackert se på när klockan passerade 14:10 när sista gammelskon togs bort. 14:20 var sista nya dojan på, så då var det bara att slänga på sadeln och bege sig ut i ridhuset 14:25. Puh! Som tur var var också ryttarna före mig lite sena, så jag hann i alla fall rida fram en liten stund.

Träningen gick i alla fall bra. Vi jobbade honom mycket på fyrkantspåret och i ett friskt tempo. Fortsatte jobba mycket med min sits och insåg också att min timing behöver bli bättre. Jag måste kunna göra flera saker samtidigt och reagera snabbare på vad som händer och vilken effekt hjälpgivningen ger.

Ikväll ska mamma åka och träna med Cosmo för Jenny Larsson. Så tråkigt att jag inte kan åka med och titta! Jag ska i alla fall passera en hästaffär och köpa en ny grimma till Cosmo. Han hade ju sönder båda sina andra grimmor i transporten i söndags...

Dags att sätta fart då kanske. Imorgon ska jag och Elin ta en uteritt med Cosmo och Madde (Kolla Elin, jag kommer ihåg så här långt i alla fall!!) Hoppas bara vädret blir lite roligare och att underlaget är bra.

Ha en toppenhelg och glöm inte pappa på söndag!  
/CC

Pigg häst med trött ryttare!

Ikväll har vi hoppat! Kuligt, tyckte både matte och Cosmo. Mest Cosmo tror jag, för han visade sin glädje i form av att enda möjliga gångarten var galopp så fårt bommarna som använts vid framridningen höjdes ett par centimeter över marken. Charmtrollet, Det är ju så roligt när hästarna visar känslor inför uppgiften! Något som Cosmo gör ofta, till mattes stora förtjusning!

Cosmo har i alla fall skött sig alldeles utmärkt hela passet. Han har hoppat väl och med stor entusiasm hela tiden. Det enda som inte var helt bra idag var matte på ryggen... Sara påpekade att "hoppning är en färskvara" och jag är mycket villig att hålla med henne om det. Jag kände att timingen från min sida inte var den bästa och att jag tyvärr störde Cosmo lite på grund av det. Men på det stora hela gick det i alla fall väldigt bra och Cosmo var superduktig! 

Nu blir det en varm dusch och sen några timmars sömn innan det åter är dags att besöka Cosmoliten. Han ska få nya skor i morgon förmiddag och sen ska jag träna för Traudi Björling igen framåt eftermiddagen. Ska bli roligt!

Ha det toppen så hörs vi senare!
/CC


Kall måndag - värmande inspiration!

Burr! Idag är ju vintern här på riktigt! Kallt är det, men det är ganska skönt att det blir lite minusgrader så man slipper det där blöta rusket. Men oavsett väder, det hade kunnat storma runt mig, har jag bara gått och gjort mig påmind om hur bra det gick igår och kommit på mer och mer saker som ska tänkas på och som jag ska jobba på nästa ridpass. Kul att ni såg lite av hur fin han var trots vår suddisuddiga bild! Det där var ändå den bästa, så ni kan ju tänka er hur de andra (två) såg ut! ;) Man skulle anlita en fotograf som koncentrerar sig på att just fotografera. Nej, jag förstår faktiskt mamma. Det är svårt att komma ihåg och koncentrera sig på fotografering när man är intresserad av att titta på träningen!

Trots att jag nu är så inspirerad måste jag hålla tillbaka lite i veckan. Jobbar helt galet mycket nu, så mamma rycker in och hjälper till att få tiden att räcka till. Planen för lillCosmo ser ut som följer:

Måndag: Mamma rider lektion precis som varje måndag. Får förhoppningsvis rapport om resultatet snart!
Tisdag: Mamma tar hand om Cosmo. Blir lite lugnare markarbete eller joggingpass
Onsdag: Förhoppingsvis hoppträning på kvällen!
Torsdag: Cosmo ska få nya dojjor på förmiddagen. Därefter ska jag träna för Traudi Björling igen, spännande!
Fredag: Mamma ska förmodligen ta med Cosmo på ett träningspass för någon som hon inte kom ihåg namnet på. Eftersom jag jobbar tyckte hon att hon kunde låna hästen och träna själv. Kul!
Lördag: Jag rider på förmiddagen. Vore skönt om man hinner rida ut en sväng med lite sällskap.
Söndag: Blir nog vilodag för lilla Cosmo. Enligt den här planen har han ju ett ganska bra schema, så då kan han få en vilodag på självaste fars dag! Mamma skulle ta hand om honom och gosa lite med honom. Kanske syrran hänger med och då kanske tar en skrittsväng med honom. Det skulle ju inte göra nån skada!

Skickar med en gulleCosmo som säger hej!
/CC

Peppad efter många Aha-upplevelser!

Aaaa! Helt sjukt roligt var det att träna för Camilla Toll idag! Fick igång rörelserna i Cosmos söta fötter helt fantastiskt och kom åt flera saker som jag inte riktigt tänkt på tidigare. Tränare har ju alltid sitt sätt och Camilla är rakt på sak och mycket ridning. Ett sånt där pass där man kliver av hästen med benen som gelé och dyngsur av svett. Precis var jag behöver!!! Vi jobbade med att Cosmo ska vara RAK, framförallt i övergångrna skritt-galopp. Gjorde en del enkla byten och när jag fick göra dem på medellinjen mot spegeln blev det så tydligt hur mycket Cosmo verkligen kastar ut bakdelen och på så sätt kommer undan att fatta under sig. Vi jobbade också mycket med slutor och det var så vi kom åt problemet i fattningarna. Jag måste också bli kvickare i mina hjälper och framförallt i handen, så jag får effekt av tygeltaget och inte blir "hängande".

Åh, det var så himla roligt och världens finaste Cosmo var liksom ännu finare under passet. Nu vill jag bara fortsätta jobba med mer energi och en smart sak som Camilla sa, var att jag gärna bromsar honom lite vid hörnpasseringarna. Något jag absolut inte tänkt på, men som blev väldigt annorlunda när jag drev honom mer framåt i hörnet, då red jag mycket bättre genom hörnet och fick då hjälp av hörnpasseringen att få honom mer eftergiven. Ni skulle sett oss! Det blev så bra!!! På slutet skulle vi göra en travökning på diagonalen och när Cosmo började galoppera istället för att öka traven, blev jag instruerad att bara fortsätta driva på framåt (istället som jag började göra - förhålla för att han skulle återgå till trav, egentligen helt ologiskt, det är ju framåt han ska, men...) och tredje gången gillt - vilken jäkla ökning vi fick till!!! Bredaste leendet i det ridhuset tillhörde just då Christin och det blev en toppenavslutning på en riktigt givande träning. Mamma var med och provade agera fotograf... Det blev både få och dåliga bilder, totalt tror jag vi fick ihop tre stycken (- tre fler än ingen!)

Allvarligt talat, nog för att bilden är grynigare än grynigast, visst får man i alla fall lite känsla av hur bra Cosmo gick!?



Nu ska jag i alla fall titta på film. Kram på er!
/CC

Dagarna som bara går...

Ja, nu är vi mitt uppe i svensk höst och novemberkylan har ett järngrepp om oss. Cosmo och jag mår i alla fall bra, men jag tycker inte det skulle göra något om det kom lite minusgrader så man slipper komma till stallet och börja med att borsta av ett lager lera av Cosmos annars så fina päls. Rackans häst som gillar att rulla sig i de största lerpölarna jämnt!

Igår trotsade vi både rädsla och regn och gav oss iväg på en uteritt med två andra stallkompisar. Vi tog skrittsvängen vid Näset så vi fick lite skydd från regnet av träden. Kändes bra att ha andra hästar och ryttare med sig. Känner mig inte jättesugen på att ge mig ut själv när det gick som det gjorde sist, men med sällskap kändes det genast bättre.

Tisdagen blev ett träningspass i ridhuset. Han kändes sjukt fin stundtals och riktigt motsträvig andra tillfällen. Jag försökte tänka på vad Traudi sa på träningen sist och det kändes bra ibland, men ibland kändes det helt galet. Ni vet när man ska ändra något i exempelvis sin sits och verkligen jobbar på det; Då kan man lätt hamna lite ur balans och tappa andra delar som tidigare fungerade bra. Då känns det mest som man sitter och rider helt utan kontroll och knappt vet vad en häst är längre.. Något som var härligt var att jag fick uppmuntrande kommentarer från stallkompisarna om hur fin han såg ut, så det kanske inte såg lika illa ut som det kändes ;) Härligt att man har så fina stallkompisar som kan muntra upp en!

Idag har vi tagit ett lättare pass på ridbanan. Så skönt att vi fått upp superbra belysning över ridbanan så man kan använda den hela kvällen. Eftersom jag hade lite brådis idag tänkte jag bara ta ett joggingpass och då är det skönt att ha lite större yta att röra sig på. Cosmo kändes mjuk och fin och jobbde på bra. Vi gjorde några byten och jobbade hela tiden i ett ganska friskt tempo i lång och låg form.

Resten av veckan ska vi bara ladda upp inför söndagens träningspass. Måste tvätta lite schabrak också och lägga om däcken på transporten, så man är redo och lite snygg när man kommer dit ;) Ska i alla fall bli fantastiskt roligt att få träna för Camilla! Så här såg jag och Cosmo ut när vi precis kommit därifrån den 25 september 2009 och den översta bilden är bilden vid annonsen på www.camillatoll.se:






Nu är det dags att sova så man orkar upp till jobbet imorgon.
Vi hörs!
/CC

Hästbloggar!

Eftersom bloggar är ett himla trevligt sätt att fördriva tiden med söker jag ibland nya hästbloggar som man kan inspireras av. Men jag tycker de är lite svåra att hitta. Har ni några bra tips på bra hästbloggar?

Jag tänkte i alla fall tipsa er om några trevliga hästbloggar som jag brukar läsa!

Emelie Brolins Hästblogg
Ett proffs som jobbar heltid med hästar - Kan det bli bättre?! Jag tycker Emelie gör roliga och inspirerande inlägg som alla kan ta del av. Både tips för ridningen, hanteringen och vården av hästar.

Sofies Dressyr
Den här bloggen har jag följt ett tag och blev lite startskottet för att jag själv startade min blogg. Trevlig dressyr- och hästblogg som jag tittar på med jämna mellanrum!

Charlotte Stenströms Hästblogg
Klubbkompis med en härlig veteranponny, en gullig ungponny och en supersnygg unghäst. Här får man hänga med på tävlingar och träningar i alla discipliner - Hoppning, dressyr & fälttävlan. Duktiga och ambitiösa Charlotte som dessutom bjuder på tekniskt oklanderliga inlägg och sjukt snygga bilder!

Veronica & Teddy
Här får man hänga med Veronica och hennes söta fjordor Sindarve Lukas, "Teddy" på äventyr. Teddy bor där jag och Cosmo spenderade sommaren i Ekeby. Kolla in!

Elin & Madde
Stallkompisarna Elin och Madde som tränar lite för mig. Elin är otroligt duktig och ambitiös tjej som skriver om hennes utmaningar i hästvardagen med ett sto med mycket bestämda åsikter och som inte alltid vill göra samma sak som Elin ;)


Tipsa om fler braiga bloggar vetja! Och då pratar vi naturligtvis hästbloggar!
Kram på er!
/CC

RSS 2.0