Hostan sitter i och mamma rycker in - igen!

Ja, här blir det inte roligare än så här. Jag har riktigt jobbiga host-attacker emellanåt, så jag orkar inte rida och kommer att vara hemma från jobbet resten av veckan. Suck vad tråkigt! Jag blir alltid sugen på att röra mig mer än någonsin när jag inte kan eller får. Jag är vanligtvis en stor motståndare till allt vad löpträning och jogging heter. Tycker det är uppriktigt jättetråkigt helt enkelt. Men när jag till exempel är skadad eller har världens dunderförkylning som nu, Ja, då kan man ge sig sjutton på att jag inget hellre vill än att dra på mig löpardojjorna och ge mig ut på en milslång runda i skogen. Är man inte bra knäpp?! Jag äger inte ens ett par "löpardojjor"!
Nej, dags att rycka upp sig. Ska i alla fall till stallet idag. Mamma kommer rida idag igen, men jag ska ha styrelsemöte och tänkte hjälpa mamma med mockningen i alla fall. Också måste jag ju få pussa på min lilla älsklingsCosmo! Saknar honom som bara den och jag längtar verkligen tills man är fräsch nog att rida ordentligt igen.
Nej, det får vara nog med pessimism från min sida nu. Vi hörs, helt enkelt!
/CC

Träning - med mamma

Hej på er!
Hoppas ni mår bättre än vad jag gör. Förkylningen har tagit ett riktigt järngrepp om mig, och jag går omkring och fryser, hostar och snorar. Jag har i alla fall gjort lite nytta idag och strukit en del från min "att-göra-lista". Skönt! Bland annat har jag köpt mig en teoribok för BE-körkort, så nu är det bara att börja plugga igen. Det var ett tag sen sist, så det ska bli intressant att se om jag kommer ihåg hur man gör!

Mamma ska i alla fall träna idag. Tur att man har henne när man själv inte kan rida. Cosmo har känts bra och jag ska eventuellt ta mig tid att åka och titta på dem när de trimmar. Igår fick Cosmo en lång uteritt tillsammans med mamma. De var ute i drygt en timma och hade hållt bra tempo med mycket trav och galopp. Jag hjälpte till med mockning och foder medan hon red. Skönt att man kan göra lite nytta och få andas lite hästluft när man inte är frisk. Det tror jag hjälper en att bli frisk, eller vad säger ni?

Cosmo börjar bli riktigt fin i kroppen igen. Har ändrat lite i kraftfodergivan från i våras och han verkar svara fint på det. Han äter mer havre och mindre krafft än tidigare. Tidigare åt han ungefär halva givan med krafft Grund och halva med havre. Nu äter han istället en tredjedel Grund och två tredjedelar havre. Dessutom äter han fortfarande extra proteintillskott i form av Krafft Protein (som nu får nytt namn: Krafft Muskel) för att få lite extra protein i hans stora kropp. Mineraler får han också naturkigtvis och under pälsfällning och -sättning får han även tillskott av B-vitamin. Till detta har han i princip fri tillgåg på hösilage. Han fodras med mellan tolv och femton kilo hösilage beroende på hur kallt det är. Cosmo är inget matvrak och lämnar gärna lite av maten när det finns roligare saker att göra än att äta.


Bilder:
http://www.spikgardarna.com/Images/Havre.jpg
www.krafft.nu

På Kraffts hemsida finns mycket bra hjälp och analyser över innehållet i alla deras foder.
Klicka här för att komma dit! Vi hörs!
/CC

Höst - Hosta och nya ryttare!

Usch! Jag tycker det är rätt mysigt att hösten är på gång oc kvällarna blir mörkare och svalare, men vad jag inte gillar är att när alla återgår till skola och arbete ska alla jäkla förkylningsvirus attackera alla och var en. Inklusive mig. Jag har ju varit halvrisig hela veckan, men nu är det så illa att jag inte kan åka till jobbet. Kan det inte bara gå över och försvinna?! Usch usch usch!!!

I vilket fall som helst mår i alla fall Cosmo bra. Igår fick min syster svinga sig upp i sadeln och tog en skrittur runt Näs tillsammans med sällskap. Hon har ju inte ridit så mycket på länge, men tyckte det var väldigt trevligt att ta sig en tur på Cosmoliten. Dessutom fick lilla Mira också komma upp i sadeln! Härligt! Stolt mormor berättade att hon sken med hela ansiktet och tyckte det var jätteroligt! Härligt med ytterligare en hästtjej i familjen!

Igår var jag och Tomas på IKEA och handlade lite nya möbler och annat till vår lägenhet. Det är så skönt att kunna inreda och köpa saker som man verkligen vill ha och som faktiskt gör skillnad hemma. I veckan ska jag hämta en matbord också och kasta lite skrot på tippen, sen har vi det snart komplett!

Nu ska jag krypa upp i soffan med lite te och göra mitt bästa för att bli frisk. Vi hörs!
/CC

HoppetossCosmo

Ja, ytterligare ett namn att lägga till Cosmos redan alltför långa lista med saker jag kallar honom. Cosmo har fått vila tisdag och onsdag eftersom jag varit (är) väldigt förkyld och har dessutom jobbat en hel del. Orken har liksom inte räckt till utan jag har däckat totalt när jag väl kommit hem. Men men, jag tänkte också att det kunde vara ett litet test att se hur Cosmo blir av att vila två dagar. Jag vill ju ha honom piggare. Han måste liksom vilja lite mer framåt, just nu känns han lite trög och utan bjudning, så jag vill liksom hitta den där "gnistan" igen. Så idag blev det ett test när jag åter la sadeln på hans rygg och svingade mig upp. Och resultatet -  en häst som mest befann sig en par-tre decimeter ovanför marken de första 20 minuterna av passet. Fortfarande lika ovillig framåt, det var ju uppåt som gällde.
- Jahapp, då har man i alla fall försökt.
För övrigt har jag haft en lite(n) stallhjälp idag i from av kollegans hästtokiga (verkligen hästtokig tjej, här ligger vi andra i lä kan jag säga!) dotter Ebba. Hon ville mer än gärna hjälpa mig att borsta och göra i ordning Cosmo inför min ridning och eftersom Cosmo faktiskt har blivit lite mindre valpig och lite mera manlig (med betoning på lite, men än dock!) fick hon vara med och hjälpa mig. Raraste! När hon stod på tå och höll borsten så högt hon kunde nådde hon halvvägs upp på Cosmos bog. Hon nådde inte ens upp till nedre delen av schabraket när hon sträckte sig så mycket som möjligt. Men vad jag var imponerad över Ebba som är så modig! Jag hade nog aldrig vågat borsta en häst som var så stor i förhållande till min egen storlek! Hon hjälpte till och med mig med benskydden och hade hon bara kunnat, hade hon nog gärna velat både sadla och tränsa också!
Ridskolans lilla Jänta, 90 cm i mankhöjd är vanligtvis
Ebbas favorit i stallet. Och lite mer lagom i storlek!
www.rkrr.nu

Dessutom är jag otroligt imponerad över min kära häst! Han var så duktig och stod stilla när Ebba sprang runt benen på honom med borsten i högsta hugg! Det har liksom hänt något under sommaren. Han har vuxit och blivit stor. Inte på höjden för där är han redan mer än tillräckligt med sina dryga 175 centimetrar, men han har mognat och är inte riktigt lika kaxig längre. Han har accepterat mig på ett annat sätt och kan uppskatta en riktig gosstund utan att behöva skämmas för polarna. Han börjar helt enkelt komma ur fjortisperioden tror jag minsann! Och det tycker matte är härligt!

Vi hörs!
/CC

Bilder från hoppningen!

Tur att man har lite fotografer omkring sig ibland! En vän hade kameran med sig och fotade lite under lördagens hopptävling och jag fick låna dem för att visa här på bloggen. Tack Cia!


Storhoppare på framhoppnningen



Inte helt snygg stil, men över ska vi!

Första hindret på tävlingsbanan


Stort hopp över oxern!


På väg över räcket

Det var allt för nu. Nu ska jag åka och pussa på Cosmoliten. Han får vila idag och sen kör vi mer resten av veckan. Vi hörs!
/CC

Intesiv helg med framgångar på flera plan!

Ja, det har varit en rolig, men mycket intesiv helg. Så nu sitter jag här med världens förkyling och hostar och äter halstabbletter så gott det går. Men vad gör väl det när man är nöjd med flera tävlingsresultat under samma helg?!

Om vi börjar med lördagen kändes han otroligt fin på framridningen. Inte en tendens till att backa utan var pigg och framåt hela tiden. Väl inne på tävlingsbanan var han också taggad och framåt. Så när jag vände upp mot första hindret, blev han lite paff över att vi faktiskt skulle hopp det och kanske sig åt sidan.. Jag tar på mig det fullstänndigt.. Men men, på det igen bara! Sen hoppade vi hela banan med ett pet på ett räcke som vi kom lite för stort och flackt över. Eftersom det var bedömning Clear Round gjorde vi en omstart och nollade. Min lilla hoppehäst, han är ju duktig han!

Lördagen avslutades naturligtvis med jobb. omkring halv fem på morgonen kom jag i säng och bara tre timmar senare stod mamma vid sängkanten och väckte mig. Trött och med massa halsont gav vi oss iväg. Och jag har det bra som har världens bästa coach och hästskötare med mig - Mamma! Hon är toppen! Hade egentligen räknat på att vi skulle åka vid tiotiden och då tyckte jag Cosmo kunde få gå ut i hagen en stund innan. Men när jag på lördageftermiddagen insåg att startlistorna var omgjorda och att jag startade först i min klass istället och då vr tvungn att åka drygt en timma tidigare. Cosmo hade såklart rullat sig också, men mamma tog borsten i högsta hugg och jag med gummisnoddar och mankam, var han snart i tävlingsskick igen. Skönt att han har en lättskött hårrem!

Cosmo verkade mer taggad än vanligt på att åka iväg. Kunde absolut inte stå still och trampade runt som en cirkushäst på stället. Under framridningen var han lite lång och framtung, vilket blev bättre i collectingring, där man hade de sista tio minuterna innan start. Innan vi fick startsignal busade han lite, men kändes ändå framåt och fin i formen. Väl under programmet tappade han bjudningen en del, vilket gav lite missar på en del punkter. Han blir ju så stor att valsa runt när han inte bjuder framåt. Min stora seger i går var i alla fall att han inte hittade på några som helst dumheter på tävlingsbanan! Vi landade på drygt 56% men jag är jättenöjd med att han inte dummade sig alls. Skönt att vi i alla fall kan gå lite framåt ibland också!

Ja, en toppenhelg, men som sagt, har det tagit knäcken på mig. Så nu ska jag jobba på att kurera mig. Mamma ska träna ikväll i alla fall, skulle vara roligt att åka och titta. Får se hur jag mår och hur det blir med det.

Som avslutning vill jag skicka en jättestor grattiskram till Elin och Madde som debuterade i LA:1 i lördags. Och vann! Första starten i LA, första segern och oj, vad de är värda det!!! Är så glad för er skull! Grattis!

På återseende!
/CC

Uppladdning

Kvällens uplladdning består av god middag hos mamma och pappa, hemresa, en varm dusch och nu lite choklad i soffan. I sällskap av mig själv ;) Känns som ett riktigt guldupplägg, eller vad säger ni?! Det är i alla fall bestämt att jag ska hoppa imorgon. Var lite osäker i och med att vi inte hoppat på länge, men idag har vi tränat och han gick bättre än aldrig förr. Så utan några som helst krav tänkte vi alltså hoppa en liten Clear Round 0,90 meter på hemmaplan imorgon.

Hoppningen för Cosmo och en lång jobbkväll/-natt för min del får också bli uppladdning inför söndagens dressyr. Ska bli intressant att se hur det fungerar efter lite hoppning. Trots att jag jobbar sent kvällen innan har jag en bra känsla inför söndagens tävling. Det vore så roligt om han bara kunde funka på tävlingsbanan.. En dag kanske?

Jag har i alla fall gjort lite kompletteringar av tävlingsgarderoben idag. Besökte Hästshopen i Norrtälje och införskaffade en plastrong och en kortärmad tävlingsskjorta. Skjortan var på rea och tanken är att det kan vara ganska skönt på hopptävlingen (för vem vet om det blir fler framöver?) och på lite finare träningar och sånt. Nej, nu är det i alla fall dags för lite sömn. Ska försöka rapportera tävlingsresultaten så snart som möjligt. Kan dock inte lova när jag ska ha tid och ork efter denna mastodonthelg som väntar. Bäst att sova nu så man har en liten chans att orka med allt. Sov gott!
/CC


Det där med försäkringar...

Idag har jag varit i kontakt med mitt ombud på Agria för att eventuellt göra lite förändringar i Cosmos försäkring. Vilken service egentligen att man har en personlig kontakt som man bara kan ringa och fråga som har koll på ens försäkringar. Hon är ju toppen! Dessutom fick jag en massa goda nyheter om vad som ingår i min försäkring idag. Från och men första januari i år har man nämligen ändrat möjligheten till ersättning för hältor och dess utredningar i veterinärvårdsförsäkringen. Det ligger numer som en egen del i ens försäkring. Ett tips är att ni kollar upp det med era försäkringar, så man inte står där en dag med en halt häst och inte får ut något på sin försäkring. Jag förstår att försäkringsbolagen var tvungna att göra något, men det blir ju lite dyrare för oss hästägare. Har man problem med sina hästar är det ju i nio fall av tio hältor det rör sig om. Tyvärr.

Jag tänker ofta på hästar och hur de rör sig och beter sig i vilt tillstånd, när jag till exempel planerar träningar och foder och hur man hanterar hästar som är knepiga i humöret. Hästar är ju liksom inte gjorda för att gå i en och samma form på en ridbana sju timmar i veckan. Jag försöker variera träningen och underlaget för hästarna så mycket som möjligt och undvika underlag som inte är bra för dem. Cosmo är väldigt tydlig med vad han tycker om underlaget och det är skönt att veta att han litar på underlaget eller ej. Då vet man vilka underlag man kan rida på och vilka man bör undvika. Som tur är verkar han inte ha något problem med underlaget i ridhuset eller på ridbanan hemma. Och det är ju bra!

Nej, nu ska jag göra ett besök hos Cosmokatten. Blir nog ett pass på ridbanan idag med lite genomgång av programmet inför söndag. Men vi hörs väl!
/CC

Onsdagsregn och vilodag på ridfronten

Tack Charlotte! Skönt att höra att det inte bara är min knasiga häst som är lite schitzo... ;)

Mamma ska i alla fall få rida lite idag, så det är jag som får en vilodag. Men jag laddar istället för ett långt jobbpass. Försöker även ladda upp inför helgen och har kollat in startlistorna för söndagens dressyrtävling. Väldigt få starter totalt sett (drygt 30 starter på två klasser!), men jag rider ganska sent. Skönt eftersom jag jobbar väldigt sent kvällen innan. Ska försöka förbereda allt på fredag och lördag så allt är klart att packa in och åka på söndag. Får se hur jag gör med hopptävlingen på lördag. Ska hoppträna på fredag, så jag får se hur han går och bestämma mig då. Har ju bara anmält mig till en 0,90 m Clear Round, så det är ju inga grand prix-banor direkt.

Nej, nu ska jag ta mig till trafikskolan och köpa mig en teoribok för BE-körkortet. Här ska pluggas!

Ciao!
/CC


Kan en häst vara schizofren?!?

Allvarligt, jag tror att min käre häst Cosmo lider av det i så fall. Eller så är det kanske jag?! Jag blir helt förvirrad på honom när det gäller tävling i alla fall. Något händer så fort vi kliver innanför de där vita staketen. Första klassen blev det totalt motorhaveri när domaren blåst och vi red in på meddellinjen. Och en stor häst utan motor blir, för er som kanske inte vet, en JÄTTEstor häst. Att manöverera en sådan på en 20*40 metersbana känns som att få en elefant att dansa i en tändsticksask.. Ni fattar, typ omöjligt.. Infr nästa klass bytte jag till ett par längre, raka sporrar och red fram ganska kort och intensivt. Känslan var betydligt bättre inför starten i LA:1, men när det återigen blv dags, satte sig Cosmo på tvären istället. Efter halten med hälsningen skulle han inte gå framåt utan visade upp sina backutsparkar istället. Men domaren verkade inte gilla det... Konstigt!

I alla fall tog jag mig hemåt och laddade vidare inför nästa helg istället. Började med en liten träning igår kväll och på förslag av en vän proppade jag Cosmos öron fulla med bomull och satte en mössa under tränset. Bingo! Inte vet jag om det var bomullens förtjänst eller tack vare god hjälp från Anna, men Cosmo gick Bra! Det var så enkelt, han följde mina rörelser och lyssnade koncentrerat hela tiden. Vilken härlig känsla! När jag var klar kände jag bara "Det där var väl ingen match, det var ju lätt som en plätt!" Åh, tänk om han kunde vara så jämnt! Jag ska i alla fall träffa en coach snart som ska hjälpa mig med lite mental träning för att se om vi kan göra något åt min och Cosmos tävlingsvanor. Behöver nog lite jäklar annamma och lära mig att verkligen fokusera. Jag tror det kan hjälpa mig en hel del faktiskt, så det ska bli spännande!

Idag har i alla fall Cosmo fått en lång skrittur i skogen. Han skötte sig bra och tyckte nog det var skönt att lufsa lite. Tog kandaret bara för att han ska få introduceras med det lugnt och försiktigt. Skrittade hela tiden på lång tygel, men han har i alla fall  inga problem attacceptera kandaret. Och det är ju skönt!

Knäppt är det i alla fall. Men nu ska jag kolla om det kommit ut några startlistor inför helgen. Då jäklar!
/CC

LÖRDAG KVÄLL TJUGOTRE:TJUGOTRE...

...Planerar jag att ta och vinna en sån här imorgon



Och ett par segertäcken, det skulle behövas i min stallgarderob. Cosmo behöver något att glönsa lite med ;)
Kram på er!
/CC

Laddar inför morgondagen - Säsongsdebut!

Ja, nu är det uppladdning inför morgondagen. Känner mig lugn och laddad, på ett så där lagom sätt! Ska snart bege mig till stallet och göra alla förberedelser, men jag tänkte att Cosmo får gå ut i hagen så länge som möjligt och sen blir det lite ridning senare i eftermiddag/kväll. Han ska dessutom badas, manen ska ryckas (har ännu inte gjort det sen sommarbetet, så den är väldigt lång och ojämnt sliten. Fy skäms på mig!), all utrustning ska putsas och alla tävlingskläder ska packas ihop och så vidare och så vidare. Jag behöver inte känna mig sysslolös idag i alla fall! Jag startar som nummer 35 i LBn, räknar att jag kommer starta omkring halv två och därefter har jag väl en par-tre timmar till starten i LA. Skönt att det inte är någon lång väg dit i alla fall. Det är grannklubben som arrangerar, så det känns bra att inte ha så långt dit och hem.

Nej, nu ska jag ta och åka. Men vi hörs ju, eller hur?
/CC

Mot nya utmaningar!

Ja, faran är över. Cosmo mår prima, har inte haft tendens till feber ens och har inte hostat alls. Skönt! Den hosta som jag oroade mig över (på annat stall) är dessutom avblåst av veterinär och Cosmo har alltså inte smittats. Jag känner mig lättad, framförallt för de som finns i det stall där de hade den misstänkta smittan. Det måste kännas jätteskönt för dem att veta att det inte är någon fara. Usch, man blir så nervös när man hör om hästsmittor. I alla fall blir jag det. Men å andra sidan, jämför med oss människor som har en förkylning om året!? Nej, jag vet att jag blåste upp det här lite för mycket, tur att det finns vettigt folk som kan ta ner en på jorden igen ;)

Så, nu återgår vi till vardag och uppladdning inför tävling. Cosmo känns jättemjuk och fin och framförallt lugn. Energi har han fortfarande, men är inte så där spattigt knäpp, som han kan vara ibland. Å det är ju himlans trevligt! ;) Idag blir det en liten tur ute och sen tänkte jag rida igenom programmen inför säsongsdebuten på söndag. Jag är förresten lite på jakt efter en transport nu och igår skickade jag in ansökan om körkortstillstånd. Dags att ta BE-körkort när man har storhästen Cosmo. Spännande att börja läsa körkortsteorin igen, ska ringa trafikskolan nu och försöka göra lite syntest och inhandla böcker. Men, som alltid, vi hörs!
/CC

Ändrade planer...

Jahapp, då hade man sett fram emot ett ordentligt ridpass, men istället får Cosmo vila och ska tempas ordentligt ikväll. Har fått reda på en mystisk hosta som cirkulerar och Cosmo kan ha drabbats tyvärr. Han har hostat till ett par gånger när jag ridit, men det var inget jag direkt reagerade på förrän jag hörde om att fler hästar gått runt med någon mystisk hosta. Igår red mamma och då hade han inte hostat någonting, så förhoppnngsvis är det ingenting, men man blir så nojig när man fick höra att fler hästar var lite krassliga, särskilt eftersom Cosmo faktiskt har hostat. Det gör han ju liksom aldrig annars. Han är i alla fall väldigt pigg och glad, så jag hoppas verkligen att han inte smittats av något och i så fall också hur många han har hunnit smitta.

Nej, nu blir det mycket kontakt med veterinärer och hästfolk för att se var denna mystiska smitta (om det ens är en smitta?) beger sig. Det är ju hopplöst med hästar som fått/får någon smitta. Isolering, ingen kontakt med andra, klädbyte, tvätt mellan hästkontakt, och så vidare, och så vidare... Usch! Hoppas de får bukt med detta snart!

Vill du ha hjälp när din häst är sjuk, eller bara veeta mer, har Agria en bra sida med information om hästens olika sjukdomar. Klicka in här och läs mer!

Kram på er!
/CC

Schwungfull häst utan stöd?!

Ja, igår var utbildningsskalan inte riktigt med oss.. Cosmo var jätteenergisk och fin, rörde sig fantastiskt under mig - Schwung! Problemet var bara att han var så öppen i formen och tog inte riktigt något stöd, förutom korta stunder. Men vad fin han kändes ändå. Det gjorde liksom inget att det blev lite öppen form, han lyssnade på mina hjälper och rörde sig Underbart! Jag är övertygad om att sommarvilan har gjort honom mycket gott, fysiskt, men också mycket psykiskt. Han har liksom fått landa lite efter ett intensivt år. Jag har ju snart haft honom ett år (!) och dessförinnan sattes han igång vid den här tiden för att kunna säljas efter ett längre uppehåll som konvalecent och med mycket vila. Men han har jobbat på bra och utvecklats hela tiden. Men det märks att det hänt något de här veckorna i sommarhagen. Han är fin min grabb!

Idag tog jag fram kandaret för att rida in det lite grann. Han är så fin i det! Jag skulle verkligen vilja visa er, men jag har ju ingen kamera! Min mobil just nu består av en mycket (väldigt mycket) gammal Nokia som har häftiga funktioner som spelet Snake och T9-funktion.. Ja ni fattar. Kamera är lite mycket begärt av denna high-teck-nalle och någon "vanlig" kamera äger jag tyvärr inte. Men jag lovar att ni ska få bilder så fort som möjligt!

Cosmo var i alla fall himla fin idag också. Bättre stöd än igår och formen satt där den skulle, trots att varken han eller jag orkade bibehålla den särskilt länge. Vilken träningsvärk jag hade från igår och efter passet var jag helt slut i kroppen! Att man tappar så fort! Jag har ju ändå ridit lite, men inte trimmat formen och haft seriösa träningspass på honom ordentligt. Dressyrsadeln har ju bara använts nån gång och då under uteritt med lite lägre krav. Nej, nu är det hårdträning som gäller för min del!

Imorgon ska mamma ta hand om Cosmokatten (Så gick det med min hårdträning, haha) och jag ska vara barnvakt åt systerdottern Mira. Vi får väl ta en rejäl promenad eller så ;)

Nej, nog för nu! Kram på er ;)
/CC

Ridsugen efter nattajobb

Jaaa, nu ska jag snart åka till stallet och rida! Ska bli himla skönt att komma up i sadeln igen. Får se vad vi hittar på, men det vore skönt att känna lite på honom på banan i alla fall. Cosmo fick komma in från regnet igår eftermiddag och har fått stå inne under natten, ätit ordentligt med mat och är på väg in i sina vanliga rutiner igen. Matte har dock inte mycket till rutiner just nu. Kom hem så sent (tidigt) som sex i morse och somnade som en klubbad oxe. Men efter åtta timmars Törnrosasömn och en stadig frukost, mår man prima igen och är laddad för en ridtur. Härligt!

Nej, jag bloggar mer sen när jag kommer tillbaka hem ikväll. Vi hörs!
/CC

Sömnbrist kanske?

Ja, om man somnar vid tio och vaknar av telefonen när klockan är halv elva så har man nog sovit lite risigt dessförinnan. Eller vad tror ni? Jag tippar på det i alla fall. En mycket trött Christin begav sig hemåt från jobbet fredag eftermiddag och tog sig till stallet tillsammans med mamma. Hängde släpet på bilen, lastade in sakerna och hästen och begav sig tillbaka till Rimbo. Lastade ur hästen vid hagen, släppte ut hästen i gamla hagen tillsammans med kompisarna som kommit hem ett par timmar tidigare. Lastade ur grejorna i stallet och sen bar det av direkt hem till soffan och sängen. En riktig Törnrosasömn kan jag lova! Skönt, sa Christin!

Ja, som sagt, Cosmo fick flytta hem och har nu återtagit herraväldet i sin gamla hage tillsammans med kamraterna Roxy och Knasen. Tråkigt att man inte har möjlighet till större hage, men han har i alla fall gott sällskap och en av de bättre hagarna som finns att välja på. Han får nog vila idag också och sen ska han igång ordentligt i veckan.

Jag har förresten bokat in ett par tävlingar framöver. Vi börjar redan nästa helg på Lovisedal när grannklubben välkomnar till lokal dressyrtävling. Vi rider LB:1 och LA:1 och satsar mest på att han ska sköta sig på tävlingsbanan. Det är dessutom en utomhustävling, så det ska bli intressant att se hur han beter sig då. Sen har vi lokal hoppning på hemmaplan lördagen helgen därpå, så då får han nog gå en 0,90-bana om vi hinner med ett par träningar. Söndagen kommer vi rida en LA:1 i Hallstavik.


Så, nu har vi uppladdning i veckan. Blir lite bättre ordning på jobbet nu också när kollegrna kommer tillbaka från semestrar, så det ska bli skönt att få lite mer tid och energi över till Cosmo. Kram på er! Vi hörs!
/CC

Nödvändigt, men för vem?

Hej på er!

Cosmo gillar tydligen regn. Det visade han tydligt igår när jag gjorde ett snabbt besök i hagen. Jag tog mig ut i regnet och hade ingen grimma med mig eftersom jag inte tänkte ge mig ut på en ridtur i ösregnet. Tänkte mig att Cosmo skulle vara sugen på att få komma in och torka lite, men där mistog jag mig allt. Han och hans nyfunna kärlek NeeNee stod lite för sig själva och njöt av regnet, maten, livet. Cosmo verkade mest tycka att jag kom och störde honom när jag kom och ville klappa lite. Jahapp, det är tacken det för att man kämpar sig ut i ösregnet och tigger om lite kärlek frå sin häst!? ;) Men det är ju underbart att se att han mår så bra.

När man sen funderar på att man så ofta lindar in sin häst och skyddar den från allt och ingenting med täcken och skydd och allt vad det kan vara. Jag gör precis likadant och kan dessutom uppleva att Cosmo är en av de känsligare hästar jag haft och därför lindar in lite extra. Men under sommarbetet har jag insett att hästar än dock alltid är hästar. Och hästar är verkligen skapta för att vara ute med sin flock, röra sig på rejäla ytor och leva. Första veckan hade Cosmo sin flughuva på, när han en lördagseftermiddag hade tappat den och jag insåg till min förskräckelse att jag inte skulle kunna få tag på en ny förrän tidigast måndag förmiddag. -Hur ska han klara sig?! Jodå, han klarade sig alldeles utmärkt! Han har inte haft flughuva alls sen dess. Regntäcket som jag haft med åt honom ligger lika vackert nedpackat fortfarande. När det regnat har jag ofta jobbat eller så har det regnat hela natten och då är det ju alldeles för sent att lägga ett täcke på en häst som redan är blöt. Och han har ju klarat sig alldeles utmärkt trots regnet. Han har ju haft mat och ytor att röra sig på för att hålla igång cirkulationen och värmen. Dock kommer Cosmo förmodligen lindas in lite mer när han kommer tillbaka hem. Mycket beroende på att hagarna är betydligt mindre och han inte har samma typ av skydd som han har nu. Nödvändigt eller ej?

Vad tycker ni? Lindar vi in våra hästar för mycket? Vad är egentligen nödvändigt och hur mycket gör vi för vår egen skull, För att det är status, för att täcket är såååå snyggt, eller för att vi är oroliga att hästen ska frysa med "bara" två täcken, när vi själva går utan långkalsonger och har tagit av jackan? Eller kan det vara tvärtom också?


http://grand-prix.se/                                                  http://www.hedmanshast.se/catalog/images
images/Globus_equestdralonsweden.jpg                      /capriatibenlindor.jpg
Tyck till! Vi hörs!
/CC

Ruskigt väder

Ja, håll med om att det märks att sommaren börjar lida mot sitt slut? De här dagarna med regn och rusk är verkligen inte uppiggande. Det känns skönt att få hem Cosmo till helgen så han får täcke på när det regnar och kan få komma in och äta mat ordentligt. Näringsvärdet på betet blir ju lägre och lägre hela tiden och dessutom har de ätit upp det mesta vid det här laget. Ska också bli skönt att komma igång med träningar och rutiner igen.

Red ut en sväng på vägarna kring stallet som var alldeles mjuka och fina efter måndagens regn. Dock kändes Cosmo lite stel, förmodligen efter skoning och jag gissar att han också blev lite kall i måndagens regn också, vilket påverkade honom lite. Han var i alla fall precis lika busig som vanligt och när vi skulle passera en hage med stutar fick han tokspel och trodde snarare att de där stackars kossorna var stora lejon istället. Plutten, ibland skakar man bara på huvudet åt den där hästen.

Jag måste förövrigt införskaffa ett nytt innetäcke till vintern. Ska köpa ett nytt Bucastäcke med lite mellanmycket fodring. Har ett tjockt 400-500 gramstäcke som åker på de allra kallaste dagarna, men jag vill ha ett med typ 200 grams fyllnning som han kan ha de övriga dagarna. Ska bara ta mig i kragen och komma till skott. Skulle ju ha köpt ett i våras när de reades ut, men vem tänker på nästa kalla vinter när solen äntligen börjar lysa efter tre månader i mörker?!

Well well, nu blir det stallet och jobb, vi hörs!
/CC

Flyttlasset går!

Hej på er!

Jag sitter nu i soffan i mitt nya hem faktiskt! Känns himla bra och kaffet är precis färdigbryggt. Jag och Tomas har dragit med oss vårt pick och pack till hans lägenhet i Norrtälje. Nu undrar ni kanske om Cosmokatten också ska få flytta, men det ska han inte. Jo, han ska flytta tillbaka hem till sig i helgen eftersom han inte kunde åka hem när jag hade planerat. Jag skulle ju rida hem honom i lördags för att han skulle skos på söndagen, Men då hade han tappat en baksko och kunde inte ridas hem. Planerna ändrades och mamma skulle ta med sig Cosmo till hovis under söndagen när jag jobbade istället. Då bestämde vi också att han får gå kvar med kompisarna en vecka till. Dock blev det inget hovslagarbesök på söndagen heller, utan hovis kom till oss igår. Så nu kan Cosmo flasha i hagen med sina nya dojjor ;) Det var verkligen nödvändigt på hans stackars fossingar, men det blev himla bra. Han är duktig våran hovslagare!

För övrigt var Cosmo inte alls sugen på att komma in när jag skulle hämta honom. För er som kanske inte vet hur vädret var här i rimbotrakten igår, så kan jagberätta... Det regnade. Efter typ femton försök att fånga odjuret Tvingade jag ut Tomas i ösregnet också, med en havrehink som muta åt Cosmo. Cosmo tyckte havren var intressant, men ville inte riktigt gå med på att grimman skulle på innan belöningen kom... Det tog typ fem minuter till, så lät han sig fångas och han fick sin havre. Jag var verkligen genomsur - Både sur av allt regn och sur på att han inte gick att fånga. Tur att han är söt och lätt att tycka om.. ;)

Nu är det dags för kaffe, sen ska jag åka och rida och därefter väntar jobbet. Kram på er ;)
/CC

RSS 2.0