Så blev Cosmo en hopphäst!

Jodå, ni läste rätt ;) Cosmo var så duktig på hoppträningen igår!!!Han stannade en enda gång, och det var endast för att jag fiskade efter en tappad stigbygel och var lite okooncentrerad. Duktiga duktiga hästen! Jag är fortfarande jättestolt över oss. Vi brukar normalt sett vara de som hoppar de lägsta hindren i gruppen och brukar hålla oss mellan 50-60 cm. Igår hoppade vi några språng på 110 ;)  Inte så förvånade att Cosmos långa ben kunde klara det, utan mest häpnadsväckande med det var helt klart att jag vågade rida an och hoppa utan några som helst problem! Det märktes verkligen att Cosmo tyckte det var roligt och då blev det ju ännu roligare för mig såklart! Jag gick runt och log hela kvällen sen, och ler fortfarande när jag tänker på det!! KUL!

Ikväll rider mamma sista träningen för Sofia. Hon kommer fortsättningsvis rida för Nonne på måndagarna istället för mig. Självklart tråkigt att inte ha Sofia med mer, men i och med att det inte passar med grupperna för henne, provar vi så här resten av terminen.

Till helgen kommer Sus igen så jag laddar för träning. Dessutom ska vi ha styrelsemöte också, jag är ju nyinvald i styrelsen för RkRR nu, så det ska bli spännande!

Förresten fick jag ett härligt mail i veckan från min tidigare hästs (Fenita -92 E.Feliciano-Robin Z) ägare. Fick en bild på vackra Fenita med hennes fölunge, så himla söt! Var tyvärr tvungen att sälja Fenita när hon triangelmärkts efter en hagskada, en jättevrickning i kotleden med ordetliga pålagringar som följd. Med tanke på hennes fina avelsvärde såldes hon till någon som ville avla på henne. Hon bor nu på södra Öland hos en jätterar familj där hon har det jättebra! Så ja, jag har haft ett förflutet då jag satsade mer på hoppningen också, trots att det inte märks med tanke på min höjdskräck för alla hinder över 70 cm!! Tänk att man skulle skaffa sig en dressyrhäst för att övervinna den rädslan, haha  ;)

Nu ska jag kolla in ett par andra hästbloggar och inspireras lite! Vi hörs!

Laddar inför kvällens hoppträning

Hejhej!

Är på väg hem och till kvällens hoppträning. Ska bli roligt att busa lite, bara Cosmo också kan va lite positiv och inte blåvägra på vissa hinder bara för att.. Men det ska nog gå bra, med en positiv inställing klarar man det mesta, eller hur?! Jag har varit lite otaggad senaste dagarna pga den här jäkla kylan som attackerat vårt land igen. Med nästan 30 minusgrader är det inte roligt att rida ens. Hästarna blir stela, vi blir stela, alla kläder gör en helt klumpig och känslan försvinner nästan helt. Men men,  förhoppningsvis ska vi väl få till lite värme snart.

I måndags var det planerad Nonneträning, men hon var inte där utan hade Anna F som ersättare istället. Jag fick dessutom rida ensam så vi körde ett lite kortare pass. Cosmo var dessutom stel och jag, som red utan stövlar för att kunna ha långkalsonger och ridstrumpor på, var lika stelfrusen ändå. Vi försökte jobba på trots kylan och mot slutet blev han riktigt fin. Kul att rida för Anna också, som inte har sett honom sen jag precis hade gjort min ordentliga avramling. Hon tyckte han har byggt på sig bra och hittat formen mycket bättre. Kul kul, trots att jag var så stel så jag inte alls kunde ge oss rättvisa när jag knappt kunde sitta på honom... Behöver lite värme nu så vi kan få tina upp ur den här vintervilan. Längtar efter att få rida på mjuka ridvägar med tunna kläder och solen som värmer!

Hittade förresten denna blland bilderna... Min sadel och mitt "nya" schabrak. ledsen att jag är lite seg på att hålla det jag lovat i bildväg!!


Ännu mera snö!

Hej

Sitter på jobbet under lunchen och försöker värma mig med varm soppa och jackan på. Är ca -20 grader, men soligt och fint väder. Dessvärre är det helt otroligt kallt inne på kontoret! Är ju inte okej när man måste ha jackan på sig för att inte förfrysa! Då är det bättre när man klär på sig med thermobyxor, mössa, underställ och vantar och är i stallet, tänk så mycket kyla man klarar då bara för att få vara där bland hästarna!

Helgen har bestått av snö, snö, snö, blåst, kyla och lite sol. Lördagen var verkligen inte rolig när det i princip var snöstorm med snö och blåst. Jag som hade tänkt rida ut, insåg att det inte var någon idé när jag hämtat Cosmo i hagen och tvingats blunda och krypa in i jackan så ångt det gick för att stå emot blåsten och snön. Jag märkte att Cosmo och de andra hästarna inte heller gillade vädret, så vi gick in i ridhuset istället. Skulle trimma lite inför söndagens tävling, men Cosmo var inte alls intresserad av att samarbeta. Han gick emot nästan allting, var tung i handen och ovillig helt enkelt. Red i alla fall igenom programmen, och trots att det var spöken i vissa hörn, så fick vi i alla fall till ett par av övergångarna fint, så då avslutade vi. När vi sen ridit färdigt fick jag reda på att man dessutom ställt in programridningen pga snöovädret. Inte mig emot med tanke på hur Cosmo gått och att jag hade lite annat att tänka på. 

Söndagen väntade jag mig snöoväder, men istället hade solen tittat fram och blåsten avtagit. Perfekt! Det blev en uteritt för mig och Cosmo. Han fick jobba på ordentligt när vi tog ett par galopper i den snön, som nästan nådde bringan på honom på vissa ställen. Men han tyckte det var himla roligt i alla fall och det gjorde jag också! Trots att vi bara var ute ganska kort stund, han vi båda bli ganska svettiga. Skönt att man fortfarande kan hitta det positiva i det här vita vinterlandet trots allt!

Ikväll blir det träning för Nonne igen. Hoppas han kommer loss lite igen. Snart är det dessutom dags för Svantes nästa besök. Ska bli otroligt spännande att se vad han säger om min lilla Cosmo!


Passa på att galoppera i snön medan den är kvar!!!
Vi hörs :)
 

 

Äntligen helg!

Är på väg hem efter veckans sista arbetsdag, skönt! Hoppas bara trafiken rullar på hemåt nu, i morse tog det en och en halv timma för mig att komma dit, suck! Tänk att det fortfarande kan bli fel när det kommer lite mer snö?! Jag trodde vi hade vat oss vid det här llaget, men tydigen inte. Olyckor, avåkningar och stillastående var ett tydligt faktum i Stockholmstrafiken!

Just nu ser jag fram emot att få komma hem och äta middag hos mamma och pappa, tillsammans med Tomas, syster och underbara systerdottern Mira. Efter maten ska jag åka och ta hand om buscosmo. Han får vila idag och jag har lovat att hjälpa till med kvällsfodringen, så jag tar nog med mig mamma och pappas hund och går en promenad med djuren. Ska bli skönt att bara ta det lugnt och umgås med sina nära och kära! Resten av helgen blir det nog mycket stall, precis som vanligt, med programridning, årsmöten och annat på gång ;) Hoppas verkligen att vädret ska vara lite vänligt mot mig, det blir så himla kallt med heldagar i stallet annars!!

Cosmo och jag tränade i alla fall för Sus igår. Han kändes lite trött och okoncentrerad till en början, inte ritktigt det där härliga trycket som har varit så bra senaste tiden, men han var jättefin ändå och kom igång mer och mer under passet. Mycket av att det inte blev helt perfekt berodde troligen också på att det var lite trångt i ridhuset (ja, det kan faktiskt bli det även i ett 20*80 ridhus!) eftersom halva ridhuset var upptaget för lektioner och vi var ett några stycken som samsades på den andra delen. Vi jobbade mycket med övergångar, framförallt i galopp och förberedde lite för piruetter. Vi var båda ordentligt svettiga när vi var klara, men jättenöjda ;)

Imorgon ska vi försöka ta oss ut i skogen, jag å Cosmo. Hoppas bara den nya snön gjort lite gott åt underlaget.. Börjar bli lite tröttsamt med den här vintern även för mig som älskar snön... ;) Ha en trevlig fredagkväll så hörs vi!

Ryttarens dagsform påverkar verkligen!

Godmorgon!
Sist pratade jag ju lite om att vi ryttare i många lägen missar att ta hand om oss själva när vi istället lägger all energi och omtanke på våra hästar. Jag var tyvärr ett tydligt exempel av det fenomenet igår. Stressad från jobbet, kastade jag i mig ett par mackor och åkte ner till stallet så fort jag bara kunde. Var fortfarande stressad när jag gjorde iordning Cosmo. Jag vet ju egentligen hur dålig inverkan det har, men har man väl börjat stressa inför något är det verkligen inte lätt att bara slappna av och ta det lugnt. Med en hoppträning som väntade och tiden som bara sprang iväg, var oddsen dåliga för att jag skulle kunna ta det lugnt. Cosmo blev också otålig och "bråkade" lite på gången, ville inte stå stilla och surade till.

Ridningen blev naturligtvis också påverkad av att jag var så stressad. Det gick absolut inte dåligt, men Cosmo är verkligen tuff i skallen och utnyttjade verkligen min svaga punkt i det läget -  tålamodet. Vi hoppade det mesta utan problem, allt utom en (liten) trippelbarr. Helt okej att han inte gjorde det första gången med tanke på att han inte är hoppad mycket alls och att han inte är helt övertygad att man ska överleva om hindret ser lite annorlunda ut än ett vanligt räcke ;) Han ville helt enkelt inte hoppa just det hindret. Han utnyttjade naturligtvis min svaga dagsform och vägrade att hoppa, fjärde, femte, sjätte gången... I det läget var jag riktigt sur och helst ville jag ge upp, men tvingade mig själv att fortsätta få honom över det där. Ett par gånger till och ett i princip helt nedbyggt hinder fick gå för Cosmo, sen hoppade han det flera gånger jätteduktigt, utan problem. Ja, vad säger man? Fortsättningen gick bra, tills vi skulle hoppa denna omtalade trippelbarr igen. Cosmo tyckte nog han var färdig med det. Vi fick bygga ner hela hindret igen och ge det en sex-sju anridningar innan han tänkte hoppa. Suck, Jag var helt slut när vi var färdiga!

Det är ju tyvärr så, att är man inte riktigt pigg själv, är det en omöjlighet att kräva att allt ska gå felfritt i ridningen. Trots att jag predikade det här så fint sist, märker man det inte själv när man är mitt uppe i det. Jag kom på det här först när vi var klara igår och jag stretchade och gosade med Cosmo. Det var först då jag egentligen slappnade av och tog lite tid till att tänka igenom hur dumt jag faktiskt gjort. Och det gick ju faktiskt jättebra med allt annat igår, så jag och Cosmo var nog rätt nöjda ändå. De här dagarna när man är trött och sliten själv, får man verkligen se till att ta med sig det positiva. Lära sig av det som gått mindre bra, naturligtvis, men sen gå vidare och ta med det som faktiskt gått bra. Mitt mest positiva igår, var faktskt att jag insåg mitt misstag och lärde mig hur jag inte ska göra, och att vi fick till ett par riktigt bra språng igår.

Idag ska Cosmo få två nya hagkompisar. Han och Knasen brukar gå bredvid två vita ponnykillar som nu ska släppas in tillsammans med dem. Jag blir alltid så nervös vid nya hagsällskap, men det ska nog gå bra. De här fyra har gått bredvis varandra hela vintern och vid något tillfälle har dessutom de vita rymt in till Cosmo och Knasen och det har inte varit några problem mellan dem i alla fall, så jag hoppas verkligen det ska gå bra.

Här är Cosmo på väg till hagen och tillsammans med hans hagkompis Knasen


Vi hörs, Kramar!

Tackar Svante, magnesium och stretch!

Ja, det är ju inte bara en tillfällighet, Cosmo börjar bli riktigt riktigt fin nu. Jag tackar Svante för behandlingen, tipset om Magnesium och enkla och effektiva stretchövningar. Om magnesiumet också gjort honom lugnare kan jag nog inte riktgt avgöra. Många ger ju sina hästar magnesium av just den anledningen, men jag kan inte se att det gjort några mirakel på den fronten. Cosmo har ju aldrig varit stressad på det sättet, utan har bara en hel massa överskottsenergi som han på ett eller annat sätt måste göra sig av med. Tränade ju för Nonne igår och vi var verkligen nöjda allihop. Skolorna var riktgit energiska och fina också red vi delar av LA:1, som också gick jättebra. Det är roligt att rida programdelar för Nonne, som också är domare. Hon brukar "sätta poäng" på de övningar vi gör och det höjer verkligen ambitionen, i alla fall för mig. Man vill liksom sätta den där ökningen, göra volten perfekt och tänker också mycket mer noggrant i hörnpasseringar och på linjerna. Bra för mig i alla fall ;) Igår när vi var duktiga, fick till en nia på en volt, sjuor och åttor på skolorna oh så vidare. Jag var nöjd, Cosmo var nöjd och Nonne var nöjd - Kan det bli bättre?

Nu när vi ändå är inne i vårt flow, har jag tagit mod till mig och löst licens för både Cosmo och mig. Hästkraken hade ju tyvärr ingen sen tidigare. Är bara startad ett par lokaltävlingar, så det har inte varit nödvändigt för tidigare ägare. Men nu är det i alla fall gjort, så nu har jag inte mycket mer att skylla på. Förhoppningsvis blir debuten på hemmaplan 28 mars. Denna vecka laddar vi såklart för träningstävling på söndag. Hoppas han har lite lättare att acceptera dressyrstaket, domarbord och uppståndelsen nu, jag tror faktiskt det blir lite lättare än sist. Dock har vi ju lite nackdel av att göra allt på hemmaplan jämt. Jag har ju ingen egentlig anledning att åka iväg för träningar, träningstävlingar och så, men det vore bra inför tävlingssäsongen. Ska se vad vi kan förbättra på den fronten! Några tips på närliggande träningstävlingar kanske?

Nu är jag snart hemma och ska åka och ta hand om min fina grabb. Blir lite lätt jobb idag och med tanke på att ridhuset är upptaget hela kvällen kanske vi tar oss ut på ridbanan en stund. I annat fall blir det en promenad för oss och lite massage efter det.

Är det inte intressant vad vi gör för våra hästar egentligen? Vilka resurser vi lägger ner på vårt intresse och vår fritidssysselsättning, medan vi väljer att sätta oss själva i andra hand. Jag lägger betydligt mer tid och pengar på Cosmos välbefinnande än mitt eget. Jag är noga med vad han äter och hur han tränas, samtidigt som jag själv kan stressa hem från jobbet, kasta i mig en macka och byta om, bara för att kunna spendera en timma extra i stallet. Och jag vet att jag verkligen inte är ensam om det! Det är något speciellt med hästlivet. För det är verkligen inte bara en hobby, det är en livsstil, som för en icke-hästintresserad kan verka idiotiskt, men som för oss hästfolk är helt underbart.

Lägger upp en dålig bild på oss på Sustrännigen i söndags. Håll tillgodo, jag försöker städigt få till bra bilder på oss tillsammans så det kommer så småningom!
Kram sålänge!


Extremt stolt hästägare!

Oj vilken duktig häst jag har!!! Tränat för Sus idag och det har gått super! Han hade sånt fint tryck i sig och jobbade verkligen bakifån. Bytena var så bra idag att vi fick prova på flera byten på diagonalen. Jag satt bara och log där uppe och det var så roligt!! Red även ett par galoppslutor på diagonalen, travöppnor och övergångar. Jag är helt slut nu ikväll och kommer förmodligen ha rätt bra träningsvärk imorgon. Men oj vad det är värt det ;) Är så stolt över min fina fina häst, som bara vill lära sig mer och jobba hårdare hela hela tiden. Mamma var där och tittade tillsammans med en stallkompis och vi fick till och med en applåd när vi var klara! Fina, fina, fina Cosmo. Det här kommer jag leva på länge!

Tidigare idag hade vi avslutning med körkursen med en liten precisions- och maratonbana. Jag körde fina Pascal, som var riktigt fin i formen idag. Dock blev jag för mycket koncentrerad på form och tempo än vart jag skulle, så jag slarvade lite i hindren och fick se mig slagen av Jennifer (Grattis, ni var helt klart värda det!!) Men det var jätteroligt och jag har lärt mig en massa nytt genom kursen. Tack Marie och Irre för det! ;)

Nu blir det lite lugn och ro i TV-soffan en stund innan det är dags för sängen. Imorgon är det Nonneträning igen och resten av veckan består av lite av varje. Lätt jogg/promenad på tisdag, hoppning på onsdag, eventuellt Susträning på torsdag alternativt mammas träningsdag, och sen laddar vi inför träningstävlingen på söndag.

Önskar er alla en skön söndagkväll!
Kram kram!

Inspiration! Inspiration!

Inspireras av massa duktiga ekipage med hjälp av Youtube ikväll. Edward Gal, Adeline Cornelissen, Andreas Helgestrand, Jan Brink, och många många fler. Jag blir så glad när jag ser de här duktiga ryttarna med sina otroligt fina hästar! Så himla tråkigt att Andreas Helgestrands fina sto Matiné gått vidare till de evigt gröna ängarna. Verkligen synd på en så otroligt fin häst! Kolla in de här rörelserna!!!
http://www.youtube.com/watch?v=imgX3qERu3A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zKQgTiqhPbw&feature=related
Jag har varit i Uppsala idag och köpt ett träns till Min lilla Cosmo. Det blev dock inte riktigt som jag tänkt mig, men det blev i alla fall helt okej. På bilderna på nätet var tränset rödbrunt med vitt foder, jättefint och skulle matcha min sadel utmärkt. I verkligheten är det mörkare brunt och med beige foder.. Det är fint, men som sagt inte riktigt som jag tänkt mig. Men men, han var fin i det i alla fall, så det blir nog bra ;) Skulle fota så ni kunde se, men Cosmo var inte alls sugen på att vara modell, så vi får prova igen i morgon.
Jag red en stund i ridhuset och han var super i formen!! Så där riktigt bra tryck i honom och verkligen samarbetsvillig. Stolt matte idag alltså ;) Hade ju tänkt ta ut honom i snön, men det var blåsigt och lite isig snö som slog i ansiktet, så vi var inne istället och han verkade nöjd med det. Red inte så länge eftersom han var så fin, så vi sparar lite på krafterna inför Susträningen imorgon. Förresten fick ett nytt schabrak följa med hem från affären också, svart med guldpasspoal. Klassiskt och snyggt tycker jag!
I morgon ska jag köra också. Har varit med på en körkurs som vi ska avsluta med en liten tävling, vilket ska bli jätteroligt! Jag ska köra Pascal, Marie och Erikas superfina ridponny. Håll en tumme för oss! Mest för att vi ska kunna slå Jennifer och Jänta! (Eller hur Jennifer?!) Mycket att se fram emot för morgondagen alltså! Godnatt ;)

Veckorapport!

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Jag mår toppen för jag har träffat min favorittjej Mira idag, så häftigt att vara moster!! Jag och Fia tittade på några foton från BB, Mira var så liten då ju! Jätteroligt när man ser det så där tydligt hur hon växer och blir större. Hon är ju för söt!!

Skönt att man kan ha en dag i veckan när man hinner träffa lite vänner och ta det lite lugnt. Mamma tycker också det är så roligt att träna lite med Cosmo och det går riktigt bra för dem. Idag har de tränat på den förvända galoppen och mamma var nöjd. Men jag saknar faktiskt Cosmo när jag inte får pussa hans mjuka mule och busa lite med honom, Min gullunge där i stallet!

Igår, ondag hade vi hoppträning som gick himla bra! Okej lite tjaffs i början, men vad är väl det ;) Det är lite Cosmos signum, att inte göra något utan att först protestera lite. Irriterade och helt underbart. Det är det som gör honom extremt jobbig, men samtidigt det som visar hans personlighet och gör att man älskar honom ännu mer. På slutet gick han verkligen jättebra igår och flöt över vår lilla bana, med lite kluriga vägar och vinklar. Och han tyckte det var roligt, då gör ju jag också det såklart!

Imorgon tar mamma hand om Cosmoliten igen, jag blir kvar på jobbet hela kvällen, så då kunde mamma rycka in. Planen för helgen är snöpuls och jogg på lördag och sen kommer Sus på söndag. Ska verkligen blir kul att träna för henne igen! Är alltid så nöjd när vi tränat och har nya utmaningar att jobba mot. Vi har också anmält oss till en programridning nästa söndag, tänkte rida samma program som sist, LB:1 och LA:1. Vi har dessutom en lokaltävling i slutet av mars som förhoppningsvis ska kunna passa oss. Om han bara håller sig på backen går han ju som en dröm, men han har ju lite svårt att hålla sig i skinnet emellanåt. Som igår till exempel, när han hoppade och studsade som mest. En kvinna stod på läktaren och tittade på, när jag saktade av vid dem sa hon "Vilken otroligt vacker häst du har!" Jag tackade så mycket och klappade om min fina busgrabb, men varför ska han alltid hålla på sådär först!? Jag måste ju erkänna att han blir extra snygg när han showar sådär, men man blir ju för trött på honom. Det är som att han måste dra till sig all uppmärksamhet igen om alla inte tittar på honom heeela tiden. Haha, vet ni att jag sitter och ler när jag tänker på hans beteende, Knascosmo... Min himla fina!

Vackrast!

Lyckat träningspass!

Ja, det var det verkligen igår! Cosmo var jättefin och trampade verkligen genom hela kroppen igår igen, förhoppningsvis börjar det lossna på riktigt nu! Har gått lite för bra för ofta för att det bara ska vara en engångsföreteelse. Och det vore ju roligt om det är på riktigt och tänker hålla i sig! Vi red lite övningar med öppna längs långsidan och diagonalsluta från medellinjen. Öppnorna är riktigt bra nu, tidigare har han tappat så mycket auktion i skolorna, trots att ställning och takt finns där. Slutorna har vi lite kvar att jobba med innan han trampar på även där, men det går verkligen bättre och bättre för varje gång! Sen red vi lite enkla byten också, något jag måste trimma till innan vi ger oss ut på tävlingsbanorna. Han blir så trippig i övergången och det blir liksom ingen egentlig skritt. Mest bara små trippsteg..Inte bra! Men vi måste ju ha något att jobba med, så det blir perfekt att träna lite extra på framöver, både från marken och vid ridning.

Det är så kul med Cosmo för han vill så mycket och är verkligen sugen på att göra nya saker hela tiden. Det går helt klart lättare att träna när man har en häst som vill mer och tycker det är roligt med jobbet. Vi har verkligen utvecklats, både jag och Cosmo, sen jag köpte honom och det är jätteroligt när man ser hur han byggt muskler och kondis. Jag tror att han mår riktigt bra och det är skönt när det märks att han är nöjd! Jag är så stolt över honom, min fina fina häst!

Hoppning, kyla och trimning!

Hej!

Återigen rapportering från bussen en tidig måndagsmorgon. Igår var det hoppning på klubben under förmiddagen. Massor med duktiga ekipage på olika nivåer. Vi hade allt från en åsna (!) till modiga unghästar och erfarna hopphästar och -ponnyer. Dessutom hade vi en hel del ridskoleekipage med och de var jätteduktiga!! Superroligt att det flöt på så bra och att vi dessutom samlade in ungefär 6500 kr till Läkare utan gränser - Haiti!! Alla var så positiva och det gör så mycket ;) Det enda negativa var kylan för min del.. Att sitta stilla i ett oisolerat ridhus och inte ens kunna ha tjocka vantarna på sig (för jag var ju tvungen att sköta micken och skriva för varje start) blev en aning svalt! Cosmos täcke lindades såklart runt kroppen, men efter ett par timmar var man ändå stelfrusen. Men det var iaf himla roligt, och det är ju huvudsaken!

Under hoppningen sms:ade Susanne och meddelade att hon var sjuk så vi kunde inte träna igår.. Tråkigt, men så är det ibland. Hoppas du kryar på dig Sus! Jag var ju superladdad för lite trimning, så jag tog med Cosmo till ridhuset och trimmade lite själv. Han var extremt taggad och var verkligen på tårna. De dagarna brukar det gå väldgt bra om man lyckas jobba igenom honom och få honom koncentrerad på uppgiften - och det gick fint igår ;) Så himla roligt när han bara väntar på vad som ska hända härnäst och ger allt i varje steg. Ibland blir han nästan lite för ivrig, men hellre det än att han backar! Tiden bara flög iväg och vi trimmade lite på bytena och galopparbetet överlag. Börjar sitta riktigt fint till höger nu, men lite jobb kvar åt vänster. I och med att Susanne inte kom, avbokade jag Tomas fotografering också.. Tog dock ett par bilder på sadeln och schabraket, men nu lyckades jag såklart inte få över dem från mobilen, så de får läggas upp senare helt enkelt.

Ikväll är det Nonneträning som gäller, kanske kan jag anlita fotografen då. Väl värt ett försök åtminstone! Vi hörs!

En galopp i snön

Idag har jag varit riktigt hurtig, gick upp strax efter sju så jag skulle kunna vara i stallet vid åttatiden. Tog med Cosmo ut i snön och lät honom pulsa på ordentligt. Det var riktigt skönt väder också, så vi hade verkligen trevligt med Cosmos jätte-knälyft för att ta sig igenom snön. Det blev inte så lång tur med tanke på hur jobbigt det blev för honom, men den där hästen har rätt bra kondition, lite för bra för mitt bästa tror jag. Han kanske inte skulle orka bralla så mycket om han blev trött lite tidigare?? ;) Nej, det är bra att han orkar med ;) Imorgon kommer Susanne igen så då blir det lite trimning. Jag är laddad och det ska bli jätteroligt!!

Förresten har jag uppdaterat lite i Cosmos garderob! Jag och Carro smet från jobbet över lunchen i fredags och besökte Hästbiten på söder. Införskaffade ett schabrak från Schockemöhle och TIBs pälsglans. Min absoluta favorit och dessutom luktar det ju så himla gott också ;)

Efter morgonens ridning åkte jag med syster och Mira till Norrtälje. Lämnade tillbaka det träns som var för litet och kikade lite efter ett annat, men jag hittade inget som riktigt föll mig i smaken. Antingen är det rätt färg och fel modell, eller fel färg och rätt modell. Är himla svårt med brunt, jättesvårt att hitta rätt nyans! Det ska ju matcha sadelns bruna, så det är det som är problemet. Men men, jag letar vidare. Kanske ni kan hjälpa mig förresten!? Jag ska försöka ta en bild på sadeln imorgon (så får ni se schabraket också!) Men hittar ni något snyggt träns i bra färg så kan ni jättegärna tipsa! ;)

Igår var förresten Tomas med i stallet, vilket innebar att han kunde ta ett par kort på mig och Cosmo tillsammans... Nu förstår jag varför alla säger att han är stor! Han upplevs ju inte stor när man rider, så jag tänker aldrig på att han är så stor som han faktiskt är, men på bilderna syns det ju verligen!! Jag ser ju pytteliten ut bredvid honom!!!! :)



Jag har dessutom anställt Tomas som fotograf för morgondagens träningspass, så förhoppningsvis ska vi kunna få ihop lite bilder då också!

Imorgon har vi pay & jump på klubben, "Hopp för Haiti", allltså inga rosetter eller liknande kommer att delas ut, utan alla pengar går oavkortat till Läkare utan gränser- Haiti. Så himla fin idé tycker jag! Eftersom jag och Cosmo inte riktigt är mogna för hoppbanora än blir vårt bidrag att jag ska vara domare och speaker under tävlingen. Har ni vägarna förbi i Rimbo, så kom förbi ridhuset och titta på hoppning och köp en kaffe - för Haiti! Kolla in www.rkrr.nu. Vi ses!





Hoppis & Skuttis

Godmorgon, hoppas allt är bra med er! Jag sitter på bussen och hoppas att jag ska kunna nå jobbet så säkert som möjligt. Känns dock lite svårt en sån här morgon med temperaturen runt nollan, snön som vräker ner och snorhala, oplogade vägar! Vi får väl se hur det går!

Igår hade jag och Cosmo Hoppis & Skuttis! För andra kanske det heter hoppträning eller så, men jag ock Cosmo har lite bustid på onsdagarnas hopplektioner, så det blir lite omväxling för oss och oftast har vi himla roligt! ;) Kraven är inte mer än att vi ska ha just rolligt, så då släpper vi loss lite och vi busar runt. Igår red vi på lite olika linjer och Cosmo var jätteduktig. Tills vi skulle hoppa den där jäkla vattenmattan... Vi har ändå gjort det helt okomplicerat tidigare, så jag fattar egentligen inte varför. Det är säkerligen jag som på något oförklarligt sätt säger åt honom att inte hoppa, trots att jag verkligen försöker få över honom. Igår blev jag till slut ganska arg på honom när han bara fjollar. Det hjälpte ;) Så när vi hade hoppat det ett par gånger skuttade vi runt en liten bana (utan vattenmattan, för det hade han ju redan hoppat duktigt och jag tyckte vi hade bråkat färdigt, tillbaka till det där roliga var min plan!) och han skötte sig bra, speciellt i slutet av banan. Åter till hoppis & skuttis och hans matte var nöjd ;)

Ikväll tränar mamma igen. Ska bli kul och se vad hon tycker, var ett par veckor sedan hon satt på honom. Själv ska jag förmodligen besöka käraste syster och min favorittjej Mira! Kram kram!

Cosmoliten

Lovade ju när ajg startade bloggen att jag skulle lägga upp bilder på bebiscosmo. Här kommer de! Visst är han bara för underbar?!

   

Här är han med sin uppfödare Ulla och med en reporter från Expressen. Som liten och moderslös blev han tydligen lite av Tierps kändis, så han fick ställa upp på att bli matad och fotgraferad av diverse reportar och fotografer.


Nonneträning och tisdagsbekymmer

Godmorgon! Hoppas allt är bra med er! Själv är jag utvilad och jättestressad. Vaknade nämligen imorse och insåg att klockan inte ringt och det var ljust ute. Går vanligtvis upp vid sextiden och då är det mööörkt! Bad Tomas kolla klockan, som visade 02:25! Den där jäkla sattelitklockan har jag använt för sista gången. Åh vad sur jag blir!! Man köper grejer som sksa vara moderna och dyra och välfungerande och sen orsakar de förseningar som bara den! I själva verket var klockan nämligen 8, då är jag i vanliga fall på jobbet redan. Det är de här gångerna man känner att ett jobb närmare hemmet skulle underlätta. Då kanske man kan glida in en kvart försent och låtsas som ingenting. Med jobb i Stockholm inkluderas ju en resa på en timma när man ska dit, så det blir nästan en och en halv timmas försening för mig idag (tur att bussen gick nu, så jag inte behövde vänta på en också!!). Inget man bara kan skylla på en långsam busschaufför eller lite extra trafik för... Men men, nu sitter jag iaf här på bussen och det är ju en himla tur att jag kan uppdatera er med gårdagens träningspass så länge!

Det var ju Nonneträning igår som vanligt på måndagarna. Han var fin igår, min lilla häst. Gick på fram med bra påskjut och var lyhörd för hjälperna. Han tyckte det var roligt att få jobba lite och det var härligt att känna! Tycker nog han var lite mer under sig än vanligt också och han tappade inte energin i skolorna som han gjort lite annars. Vi var hur som helst väldigt nöjda när vi kom tillbaka till stallet!

Nu blir det jobb för min del. Vi hörs!

RSS 2.0