Ibland är man inte på humör..

Nej, det är ju så ibland. Speciellt inte när ens fina häst inte mår bra. Cosmo har blivit sämre och idag var såret kladdigt av tjockt var och han var svullen strax ovanför kotan och hela vägen ner till hoven. Jag har lagt om ett ordentligt spritomslag idag och hoppas verkligen det ska hjälpa till att dra ur. Han har i alla fall ingen feber, men blir han inte bättre till imorgon är det nog dags att en veterinär får titta på det så han får lite specialhjälp. Jag ska ringa och avanmäla tävlingen också under morgondagen. Å andra sidan gör inte det något, jag har ändå inte känt mig särskilt taggad inför den på grund av mycket jobb och annat som stört tankarna sista veckan. Ibland går man liksom in i någon slags svacka. Hoppas bara man får komma ur den snart. Inget roligt att gå omkring och känna sig nedstämd och bitter hela tiden, eller hur?!
Jag ska i alla fall försöka pigga upp mig lite inför imorgon. Det är ju ändå
Valborgsmässoafton och dessutom Tomas födelsedag!
Måste gå nu, ska ordna lite med presenten, Schhh!
/CC

Stundande betessäsong!

Jodå, snart är det dags för sommar och grönbete för våra fyrbenta vänner. Igår var jag och Cosmo ute och tjuvtränade på lite vårfärskt gräs. Cosmo var överlycklig och liksom hets-åt nästan till en början. Han verkade inte tro att han skulle få äta en stund utan var tvungen att kasta i sig så mycket som möjligt så fort det bara gick. Han fick beta i kanske 20 minuter och sen tog vi en liten promenad. Han fick dessutom göra detta utan badaget på, för att lufta såret lite. Det blev rikitgt bra under den tiden han var utan, men eftersom jag var tvungen att släppa in honom i en box full med torvströ, var jag tvungen att lägga om ett nytt bandage igen. Såret är så pass stort att det måste få läka lite mer innan jag kan ta bort bandaget. Men jag hoppas kunna lufta det ordentligt ikväll igen, vi får se hur det går. Såret var fortfarande lite rinnigt igår, men det blir bättre och han har fortfarande inte ont, vilket är skönt! Så bökigt med sår på hästarna. Man kan ju inte riktigt be dem hålla det rent och säga till om det gör ont eller om bandaget känns obekvämt.

Jag hade förresten en liten söt bild på Cosmo gräsätare, men nu vill inte min bluetooth-funktion fungera, så jag lyckas inte få över den till datorn. Men men, en annan gång kanske.

I måndags hade Elin förresten lite träning för mig. Det var superroligt för hon och hennes ponny Madde har utvecklats jättemycket senaste veckorna! De var så duktiga båda två, vi kände lite på några enkla byten och jobbade framförallt med att ha ordentlig koll på yttersidan hela tiden. Förhoppningsvis kommer vi träna lite mer under våren, vilket ska bli jätteroligt! Det är himla nyttigt att ha lite egna träningar ibland också. Ibland när man rider för tränare själv, förundras man över hur de kan se saker som sker på hästens "andra sida", till exempel att jag spänner mig i knät på yttersidan eller har ytterskänkeln i ett felläge. Men efter att ha haft lite egna träningar förstår man hur tydligt det blir! Där går det inte att luras inte!! ;)

Nu jobbar vi ett tag så hörs vi!
/CC

Men läk nu då!

Hej igen!
Uppdateringen har legat lite efter, jag vet. Cosmo Blåfot är fortfarande just Blåfot. Såret läker, men har blivit lite infekterat, så tyvärr blir jag nog tvungen att ha bandaget ett tag till för att det inte ska komma in en massa smuts i det. Det är kanske tre centimeter långt och en centimeter brett, men är inte särskilt djupt. Så det måste till en ordentlig sårskorpa och sen ny hud däröver, men det kan nog ta ett tag eftersom det är mycket hud som saknas tyvärr. Vi får se hur det blir med tävlingen på söndag, jag börjar tvivla på att jag kommer kunna åka. Tråkigt, men viktigast är naturligtvis att Cosmo mår bra.

Eftersom han fortfarande inte visat några tecken på hälta har han fått skrittas ute under helgen och igår. Mamma har varit ute med honom både i lördags och igår och i söndags tog jag en tur tillsamans med syrran, som lånade en häst av ridskolan. Han har blivit mer och mer taggad för varje dag.. Den där hästen är inte riktigt nöjd med att gå i en liten sjukhage och inte få gå ordentligt!! Men jag vågar inte släppa ut honom i hagen tillsammans med kompisarna så länge han har bandaget på, vi får se hur det blir mot slutet av veckan kanske. Jag får se vad jag gör med honom ikväll. Han skulle behöva vara stilla med tanke på såret, men för att han inte ska explodera totalt snart (vilket jag har mycket dålig erfarenhet av med Cosmo) skulle han behöva jobbas rikitgt ordentligt, men det går ju inte. Nej, det är inte lätt att ha ett energiknippe till häst när de är sjuka.

Nu ska jag jobba några timmar, så hörs vi senare. Kram!
/CC

Cosmo Blåfot

Hej! Visst är det härligt när solen lyser på oss! Jag har precis kommit hem från Norrtälje där jag har spenderat dagen tillsammans med Tomas, systeryster och Mira. Vi har fikat och druckit en massa kaffe, tittat lite i affärer och jag införskaffade lite toppar och ett par nya arbetsskor.
Mamma har varit och tittat till Cosmo på förmiddagen och skulle ta ut och skritta honom en stund på eftermiddagen. Själv ska jag åka till slottet och jobba alldeles snart.
Så här såg en nybandagerad och mycket rastlös Cosmo ut igår. Låt mig presentera Cosmo Blåfot!
Vi hörs!

Fredagsförslag!

Åh, äntigen får man åka hem denna fredag och fira in helgen! Solen har lyst så vackert hela dagen och nu när det är dags för hemgång - ja då kommer molnen och lägger sig som ett tjockt bomullstäcke och hindrar solen från att lysa på oss. Men jag har hört att det ska bli fint väder imorgon, så jag håller en tumme tills dess. Jag har i alla fall trevliga planer för kvällen!

Så fort jag kommer hem ska jag åka och hämta upp mamma så vi kan åka och ta hand om Cosmo och hans skadade fossing. Bandaget måste läggas om igen och jag hoppas verkligen att såret ser ännu bättre ut idag. Bandaget hade i alla fall suttit riktigt bra i morse och han hade inte varit svullen eller haft ont, så jag tror det ska gå bra.

När vi är klara ska jag äta middag tillsammans med mamma, pappa, syster och systerdotter. Det blir en riktig familjemiddag utan grabbarna! Därefter bär det vidare av till goda vänner och sen vet man aldrig var kvällen slutar. Det ska bli jättetrevligt att få träffa lite vänner igen! Det var alldeles för längesedan sist. Jag har haft fullt upp med dubbla jobb, häst och styrelsearbete. Och sambon vill tydligen också ha lite uppmärksamhet ibland!? (Stackars er män som träffar oss hästtjejer, ni har det verkligen inte lätt!) Det är verkligen knöligt att få ihop allt och prioriteringen är inte så lätt att lyckas med. Men ikväll har jag i alla fall bestämt mig för att träffa vännerna och det ska bli jättetrevligt!

Jag känner mig allmänt optimistisk idag, trots att Cosmo inte är tiptop. Dels för att jag tror (och hoppas) att han snart kommer att bli bättre och kommer kunna ridas igen , men också just för att jag ska unna mig lite tid i gott sällskap ikväll. Jag börjar också inse att mitt byte av jobb verkligen närmar sig med stormsteg. Jag har bara drygt två veckor kvar innan jag slutar mina långa dagar med pendlande och pappersvändande och istället börjar på heltid på Rånäs Slott. På måndag börjar utbildningen av min ersättare på kontoret, en jättegullig tjej som säkert kommer att lyckas jättebra. Det känns som att jag har en spännande vår framför mig med fortsatt utveckling både med Cosmo och inom jobbet.

Nu blir det nog en liten tupplur innan jag är hemma, vi hörs!
/CC

Skadad häst kräver ny bloggdesign!

Om vi börjar med det positiva! Visst blev det ganska fint, eller vad tycker ni?!

Något som är mindre roligt är att Cosmo är skadad. Han har fått ett sår under kotan på ena frambenet och går nu med bandage på benet. Såret sitter inget vidare med tanke på hur mycket leder och senor som kan påverkas där, men det ser fint ut och det verkar inte finnas några fickor eller annat där smuts och infektioner kan komma in. Jag fick hjälp av mamma att lägga om ett ordentligt bandage som jag hoppas ska kunna hjälpa till att hålla rent och torrt och stödja upp. Mamma skulle åka förbi imorgon bitti och kolla till honom och sen får han gå ut i sjukhagen tills det börjar läka lite.


Så tråkigt när hästarna är skadade. Nu tror jag det kommer läka ganska snabbt det här, men det är alltid ett orosmoment när såren sitter intill känsliga delar. Jag håller rapporten uppe om hur det går för honom!

Nu ska jag sova och hoppas att Cosmo mår bättre imorgon. Vi hörs!




Jadå, vi kan hoppa också!

Jajamensan, idag har vi haft en riktigt rolig hoppträning! Precis som jag planerade satte jag lite tryck i Cosmo redan från början och det gav verkligen resultat. Jag lät honom gå i lite mer öppen form och vi galopperade på ordentligt fort på långsidorna, för att senare ta ner honom lite i tempo och göra många, kvicka övergångar i galoppen. Men det är svårt att släppa den där "dressyrgaloppen" när man rider, men idag jobbade jag verkligen för att få till det, och ja, det blev riktigt bra!

Vi började hoppa fram lite och den fina känslan bara stärktes. Cosmo har inte, under hela passet, tvekat en enda gång mot något hinder. Och det är verkligen en vinst för oss! Jag vågade till och med rida på mer på vissa linjer och då minska antalet galoppsprång, något som jag annars gärna fegar ur med och klämmer in fler språng istället. Vi avlsutade med en bana på omkring 0,90 m och Cosmo verkade nästan besviken när han insåg att vi inte skulle hoppa mer. SötCosmo, vi har verkligen roligt tillsammans han å jag!

Ja, jag lever nog på det här ett tag till. Trots att det till och med snöar (!?!) idag och allt är grått och tråkigt, har jag fått världens mest effektiva energikick och jag tror dessutom att jag lyckats sprida lite glädje omkring mig också!

Min trogne fotograf Elin hittade förresten mer i sina gömmor! Här är två bilder från min start i LA:1 på hemmaplan för ett par helger sen.

Han var som en stålfjäder och slog mot allt och ingenting, så ridningen var inte på topp, men det är ju alltid roligt med bilder, eller hur?!

Tack Veronica för fina kommentarer! Det gör det så himla mycket roligare att blogga vidare. KRAM till dig!

Hoppig onsdag

Yes, ikväll är det dags för hopplektion igen, ska bli spännande! Cosmo har varit så fin senaste dagarna, förmodligen Svantes förtjänst även denna gång, så jag hoppas han är lite taggad för hoppning!

Jag måste verkligen tänka på att rida honom mycket framåt redan från början idag. Jag tror att jag tenderar att rida honom i lite för mycket dressyrform även när jag sak hoppa. Istället måste han ha farten med sig och vilja framåt i en lite mer öppen form. Men det är svårt att rida fort på en stor och långbent Cosmo, för det känns som att det går fortare än det gör på grund av hans långa ben, men jag ska i alla fall göra mitt bästa för att få till ett roligt oh bra pass ikväll.

Igår tog vi en skrittur i ungefär en halvtimma och sen jobbade vi lite på banan efter det. Han var väldigt låg och fin i formen i alla gångarter och galoppen var som alltid finast. Jag la mig på en åtta och tränade lite byten, vilket gick himla bra. Det krävs verkligen träning för det där med byten. Jag känner att jag lär mig mer och mer för varje gång jag gör (eller försöker göra) ett byte och det är verkligen roligt. Det blir så tydligt var vikten ligger, hur mina förberedelser och min timing avgör hur bytet blir. Från vänster till höger gör Cosmo klockrena byten, det är svårare åt andra hållet, då måste jag verkligen göra allt perfekt för att bytet ska bli bra. Vi återkommer alltså återigen till höger bak, där Cosmo har lite kämpigare att sätta under sig. Men det blir verkligen bättre och bättre hela tiden, så snart så!!

Tyvärr är ju också jag oliksidig och är naturligtvis svagare i samma sida som Cosmo. Är det inte typiskt?! Istället för att kunna komplettera varandras styrkor och svageter, så förstärker vi det starka och försämrar det svaga. Men därför är det också viktigt att man som ryttare inte glömmer bort sin egen kropp. Jag försöker gå på massage och naprapatibehandlingar så ofta som möjligt, eftersom jag vet om att jag är aningen oliksidig och lätt får ont i rygg och nacke. Jag skulle ha fått en behandlig på jobbet idag, men den blev tyvärr inställd, så jag får klara mig ett tag till. Nu är ju i och för sig ridning väldigt bra träning för bålstabiliteten, men det räcker inte alltid. Annan syrke- och konditionsträning, massage- och naprapatibehandlingar och en väl balanserad kost är sådant som får oss att må bra. Och mår vi bra och inte har låsningar och spänningar, har vi också lättare att utvecklas som ryttare. Jag önskar såklart att jag var bättre på allt detta, men det är svårt och kräver en hel del både tid och pengar, men målet finns där och jag jobbar ständgt på att bli bättre.

Tankar en tisdagsmorgon

Hej vänner!

Jag blir så trött! Hade suttit och skrivit ihop en hel radda med saker jag skulle lägga ut igår, men när jag skulle publicera det så försvann allting och som utkast fanns bara första raden kvar, så då orkade jag inte skriva om allting, utan fyller på idag istället.

I söndags var Cosmos förra ägare, Jessica, på besök. Tillsammans med sonen Otto och en kompis tog de sig till Rimbo för att hälsa på Cosmo och mig. Jag skulle träna och satt och värmde i ridhuset när de kom. Och varmt var det! Ridhuset hade tagit in en massa värme från solen utanför så det var riktigt skönt. Det känns som evigheter sen man kunde rida i kortärmat, så det var verkligen välkommet! Och både jag och Cosmo fick jobba riktigt hårt, så vi var helt svettiga när i var klara. Vi jobbade mycket i galoppen och mot slutet var han riktigt fin, när han började få med bakdelen ordentligt under sig och då kom traven naturligt igång också. Det tog dock sin lilla tid. Cosmo var ganska spänd till en början och lyssnade på allt som hände utanför istället för på mig. Jag var förmodligen också lite spänd inför våra besökare, men tillslut blev det riktigt bra som sagt.

Igår red mamma för Nonne som vanligt på måndagar. Jag kunde inte låta bli att åka ner en liten sväng precis när de ridit klart, trots att Tomas tyckte att jag var knäpp som inte utnyttjade min hästfria dag bättre. Svårt att förklara det där för någon som inte är hästintresserad! Det hade i alla fall gått bra för mamma, tyckte både hon och Nonne.

Förresten hittade jag en massa bilder från tävlingen på Ekerö i min mailbox! Det var Elin som flitigt fotat under dagen. Ber om ursäkt för min dåliga sits på vissa av blderna. Han var ju som ni vet inte helt nöjd på tävlingsbanan. Nästa tävling ska jag nog be eventuella fotografer att bara på framridningen, haha!

ganska duktig!


Här fick vi en 8:a på skritten, faktiskt ;)

Ja, som sagt, sitsen och ridningen..Var tog de vägen?

Solig söndag

Hej på er!
Jag har tagit sovmorgon idag. Himla skönt att kunna unna sig det ibland, eller hur? Cosmo har gjort lite av varje de senaste dagarna. I och med att det blev vila på torsdagen och jag lyckades komma hem lite tidigare från jobbet på fredagen tog vi oss ut på ridbanan en stund. Han kändes fin, jag höll honom bara lång och låg och jobbade mycket lösgörande, vilket han verkade tycka var skönt.
Igår åkte jag till stallet strax efter åtta och tog ut honom på en liten tur på en nästan helt snöfri banvall (Underbart!) Det är ju toppen att ha flera kilometer sandväg utanför stallet, som är mjuk och fin att rida på. Cosmo hade dessvärre vaknat på fel sida igår och tjafsade på gången, kunde inte stå still, busade och retades med sin matte, vars stubin inte är alltför lång när hon precis klivit upp ur sängen... När jag tillslut kom upp i sadeln fortsatte det naturligtvis. Men efter mycket om och men och ungefär en halvtimmas ridning gav han upp och blev jättefin istället. Trägen vinner, det är väl så det heter? Snacka om att man måste ha en ängels tålamod när man har med Cosmo (och egentligen alla hästar) att göra. Jag bet ihop och så, tillslut, fick jag ju honom med mig. Titta vad härligt vi hade det!
Från Cosmos sida sett


Titta vilken härlig vår vi har! Härligt när man får se vacker natur från hästryggen.
(Ja, det är snödroppar det där gröna i mitten. Svårt att komma nära när man sitter på en otålig häst!!)

Fantastiska varelse

- Det är ingen mindre än Como det! Han är bara för underbar, min käraste Cosmo. Igår var det möte med delar av styrelsen så jag fick lite tight med tid för Cosmoliten. Som tur var hade mamma redan pysslat lite med honom, gjort iordning all mat och mockat åt honom. Så jag behövde inte ta den lilla tid som var till att tänka på annat än honom tills det var dags för hans kvällsfodring. Jag tog med honom ut i ridhuset i grimma och grimskaft och busade runt lite med honom. Gick lite framåt, bakåt och åt sidorna och han följde mig hela tiden. Vi sprang lite också, ökad trav var tanken, vilket Cosmo tyckte var jätteroligt. Mest för att jag rusade som en galning för att hålla jämna steg med långbenshästen och att jag dessutom var helt slut efter en repa längs ridhusets ena långsida. Kondisen är ju inte den bästa tyvärr, så jag får kanske jobba lite på den under våren nu. Haha, men Cosmo var ganska nöjd i alla fall när vi kom tillbaka till stallet.

Veronica: Svante kommer till anläggningen var sjätte vecka ungefär, nästa gång är 18 maj. (Bor i Gislaved) Vill du, eller någon annan, vara med nästa gång han är här så hör av er till mig så fixar jag det. Länk till hans hemsida finns här.

Äntligen är det fredag igen, ska sätta mig på jobbet och försöka få igång lite fredagsmys på kontoret med ett par trevliga kollegor. Vi hörs!

Oliksidighet

Som ni vet var Svante på besök i tisdags. Han hade behandlat hästar hela dagen och när han kom vid sextiden fick han ytterligare fem att behandla. Men jag förstår att han har mycket att göra - Han är verkligen duktig! Han tycker Cosmo fortsätter utvecklas i rätt riktning, vilket är skönt att höra. Han hade återigen en låsning i höger bak och var därför också lite stel i sitt vänster fram. Precis som jag konstaterat i och med att han är lite svårare att få ihop och under sig i högervarvet. Han har liksom jobbigare åt höger, en bra dag märks det knappt, men en dålig dag blir allt superläskigt i högervarv och det är svårt att få honom rund och sätta sig på höger bak och komma runt med vänster fram.

På grund av att han är lite oliksidig måste jag verkligen koncentrera mig när jag rider, annars är risken att jag bara kommer över i vänstervarv hela tiden. Det går liksom av bara farten och jag vet egentligen inte varför. Min teori går ut på att så fort jag ligger i högervarv krävs det mer, vilket gör det mer bekvämt att gå över till vänster igen och tänker jag då inte på vad jag gör hamnar jag snart i vänstervarv utan att jag egentligen är medveten om det. Så det krävs verkligen tanke i allt man gör med hästarna och är man inte på topp själv, är det lätt att man tappar koncentrationen och slarvar. Jag försöker hela tiden jobba Cosmo lika, jobbar jag med en övning åt höger försöker jag därefter göra samma arbete åt andra hållet. Då tycker jag också att det blir lättare att verkligen få igenom en övning. Jag har lätt att bli lite väl ivrig när jag tränar själv och vill göra alla saker samtidigt. Det går såklart inte, utan gör då istället att vi gör många saker halvdant och utan att få igenom hjälperna ordentligt, istället för att göra lite färre saker under ett träningspass och kunna gå in och finslipa på övningen.

Nej, det är inte lätt det där. Man måste som sagt koncentrera sig hela tiden och ha en plan för sin ridning, och det är verkligen inte lätt när man har haft en stressig dag på jobbet eller känner sig trött och hängig. Men det känns skönt att få bekräftat att vi jobbar på åt rätt håll i alla fall.

Igår tog jag ut Cosmo på ridbanan och jobbade lite i skritten barbacka. Vi höll på i ungefär en halvtimma och det var precis lagom. Han börjar verkligen hitta rätt form nu också, han bär sig på ett helt annat sätt, får upp ryggen och tuggar ordentligt på bettet. Han blir starkare och starkare hela tiden och jobbar bättre och bättre för varje vecka, det är verkligen roligt när man märker vad som händer med hästarna och hur de utvecklas. Det är mycket därför bloggen finns, för då kan man hela tiden gå tillbaka en tid och se vad vi gjorde då och hur vi utvecklats sedan dess.

Ikväll blir det nog lite lugn jogging för Cosmo. Jag har ett möte med delar av styrelsen först så vi får se vad vi hittar på sen och vad klockan är då. Skönt är ju i alla fall att vårsolen är framme, vilket gör det mesta mycket enklare. Ljusare kvällar, varmare väder och både hästar och människor verkar betydligt gladare när solen är framme och visar upp sig! Så passa på så mycket ni kan och njut av härlig vårsol! Kram på er ;)

http://www.flickr.com/photos/23196209@N04/3365874012/


En dag av återhämtning

Hej och godkväll. Jag har precis kommit hem från stallet. Mamma har tränat för Nonne, men jag tog en promenad med systern och Mira till stallet och tittade på när mamma red. Cosmo var trött idag efter en lång och intensiv dag igår, inte optimalt med ett träningspass idag, men han fick gå relativt lågt och mamma ställde inga jättekrav idag, så det var helt okej. Imorgon kommer Svante och ska behandla Cosmo igen så resten av veckan blir rätt lugn som ni förstår.

Nu när mycket av snön äntligen försvunnit från banvallen hoppas jag vi ska kunna ta härliga promenader och ordentliga uteritter snart! Skulle verkligen behöva träna lite övergångar och trycka på honom lite i ökningarna. Man har ju ofta så mycket bättre grund i hästarna ute och får man dem att jobba ordentligt där kan man få till riktigt bra gång! Skönt i alla fall att ridbanan hemma blivit så bra under vintern. Underlaget har verkligen satt sig under vintern och är riktigt bra. I höstas var den alldeles för tung så jag ville knappt rida på den alls då, men nu har den blivit jättebra. Hoppas det håller i sig!!

Nu har sambon fixat te och knäckemackor, så vi hörs imorgon!

Trött efter två avklarade starter

Hej

Nu är jag på väg hem från Ekerö, där vi varit och ridit andra omgången i allsvenskan div III. I sista sekund fick vi ihop en tredje lagdeltagare, men egentligen hade det inte behövts för Cosmo och jag sinkade laget totalt. Vi red andra klassen på pinsamma 40 %. Jag är så beskviken på Cosmo, som var strålande fin på framridningen, hade skött sig bra under första klassen och jag bara laddade inför lagklassens start med gott självförtroende och en jättebra känsla. Vi kommer in i ridhuset och Cosmo ställer sig på tvären totalt. Så fort jag la om skänkeln, tryckte han sig mot mig och la öronen bakåt och bara tjurade. Det var så frustrerande, men jag bestämde mig för att genomföra klassen i alla fall. I protokollet stod det "Bättre lycka nästa gång..." Ja, vad säger man? Surt!

Men men, jag har faktiskt lite positivt att berätta också. Cosmo har skött sig jättebra idag i övrigt och jag har fått en hel del kommentarer om att jag har en himla snygg häst, vilket såklart är superroligt! Han har dessutom varit duktig i transporten och har ätit, druckit och gjort sina toalettbesök ordentligt. Han har varit toppenfin på framridningen till båda klasser. Första klassen gjorde vi ett hyfsat resultat strax under 60 %, vi hade ett par 8:or och en hel del sjuor på det mesta som gjordes åt vänster. Det vi gjorde i högervarvet  däremot fick vi icke godkända poäng på för då var alla hörnor och blommor helt plötsligt livsfarliga! Tröttsamt, och det var också därför jag var så taggad inför andra klassen där jag ville göra ett ännu bättre resultat. Men men, jag får helt enkelt ta nya tag. Just nu känner jag mig bara trött och bitter. Ska få hem Cosmo ordentligt, äta lite middag och sen blir det TV-soffan för min del.

Jag har haft fotografer med mig idag, så jag ska försöka få upp lite bilder så snart jag kan! Vill också passa på att tacka för hjälp och stöd under dagen och speciellt tack till Eva och Elin som stöttar oss! KRAM!

Överst på önskelistan

Godmorgon kära läsare, hoppas ni har det bra trots att regnet trillar ner frå en grå himmel. Det är ju faktiskt fredag idag, känns inte alls så eftersom veckan började en tisdag. Konstigt det där, det känns verkligen som att man tappat en dag - fast det är ju himla skönt att det redan är fredag och dags för helg igen!

Igår blev det träning på kandaret för Cosmo och mig. Fia och världens goaste Mira var på besök tillsammans med mamma pch pappa. Fia har inte sett honom så mycket så hon ville se när vi red, men eftersom Cosmo var grå (igen) tog det sin lilla tid att få honom ren och på med utrustningen så hann de inte titta så mycket. Han var i alla fall ganska fin och arbetsvillig. Han tar kandaret jättebra i alla fall. Verkar tycka det är lite konstigt när han får in betten i munnen men under ridningen går det jättebra. Jag skulle bara vilja ha ett annat kandar. Jag har ju mammas gamla i grovt läder och med tjocka tyglar. Dessutom är det på gränsen till för litet för Cosmos stora huvud. Nosgrimman kan han inte ha alls så det får jag låna från ett annat träns, vilket såklart inte blir snyggt för varken färg eller modell är lika. Jag har ett sånt här på önskelistan: Rundsytt i brunt och med en lite annan nosgrimma med vitt foder...Vad tycks?

Nu måste jag stänga av för annars klappar datorn ihop av för lågt batteri. Vi hörs!



Snabbhoppning

Hej och godmorgon! Hoppas allt är bra trots att himlen är aningen grå denna torsdagsmorgon. Jag har just fått igång datorn och sitter och ska plugga in LB:0 inför söndagen och lyssnar på isländsk musik på Spotify. Jättefint, men jag förstår inte ett ord! Så himla synd, för det är verkligen musik som passar mig perfekt, men det vore ju roligt att veta vad det handlar om också.. En dag kanske man får lära sig isländska, vem vet?!

Igår var det hoppträning, som egentligen började 19:00. Jag var dock tvungen att vara med på ett möte med delar av styrelsen innan och kom naturligtvis för sent till min hoppträning. Mötet var ju i stallet, men jag kom inte ut till Cosmo förrän strax efter sju och skulle bara försöka få på honom utrustningen lite snabbt och smidigt... Lättare sagt än gjort! Det jag möter i boxen var betydligt lerigare än det jag visade igår. När man tog av honom täcket, såg det ut som att han fortfarande hade ett täcke på för han var totalgrå överallt där han inte varit täckt. Suck, det var bara att ta fram borsten och sätta igång. Jag kom ut i ridhuset vid halv åtta, red fram och skuttade över ett par språng och sen en liten bana. Och han var faktiskt himla duktig, min fina Cosmo. Jag försökte rida på ganska mycket framåt och det var nog bra, för han fick igång lite "hoppgalopp", om ni förstår vad jag menar? Han var i alla fall duktig och trots att det bara blev en dryg halvtimmas ridning var han himla duktig och hade jobbat på bra.

Ikväll tänkte jag trimma lite inför helgen. Möjligt att jag tar fram kandaret också och känner lite på det. Ska försöka rida igenom programmen imorgon och sen jobbar jag på lördag, så mamma ska träna för Susanne då. Förhoppningsvis hinner jag hem och kan titta på dem, skulle vara jätteroligt att se dem! Tyvärr missar jag en massa roligt i stallet den här veckan. Igår hade Ungdomssektionen käpphästhoppnning, förstå vad roligt! Jag hade jättegärna varit med om det inte var för att man tvingades sitta på kontoret just då. Sen kommer Gustaf Svalling på lördag fm och har träningar. Hade varit med om jag hade kunnat, eller åtminstone tittat på, men då är det slottet som kallar istället. Det kommer väl fler möjligheter i och för sig. Jag hoppas verkligen att nytt jobb (slottet på heltid!) kommer att ge mer tid över till annat. Ska bli jätteskönt att slippa pendla drygt två timmar om dagen och likaså att slippa jobba alla vardagar jämt. Gillar inte riktgt "8-17 mån-fre" rutinerna, så jag ser fram emot att få lite andra arbetstider. Kommer att börja mot slutet av maj tror jag. Har inget fast datum än, men förhoppningsvis så snart som möjligt. Ja, det var väl allt för nu. Nu ska jag plugga program! Kram på er ;)

Förresten, kan bjuda på ett par bilder på en Cosmo som precis var nyanländ till Rimbo! De här är tagna av Tomas föräldrar som är duktiga på att ta med kameran!! Detta var alltså september 2009 och jag hade bara varit stolt hästägare ett dygn!



Bra att se lite äldre kort på honom, då kan man verkligen se vad som utvecklats! Han har till exempel musklat på sig ordentligt, speciellt över ryggen! Han var alldeles tunn över ryggen på de här bilderna ju och lite väl lite hull just då. Svårt att se på bilderna kanske, men..

Hörs!

Vår är lika med lera...

Jo tack, våren är här. Kolla bara in de här bilderna på Cosmo lermonster! Hans täcke var täckt med lager av lera och på halsen var han alldeles grå. Med tanke på all snö som varit den här långa vintern fröstår man ju att det måste bli blött och lerigt, men det är fortfarande så himla tråkigt!!!



Ganska många borsttag senare...

Haha, ledsen at jag inte sätter på fina grimman när vi ska fota.. Bjuder på den ;)
Vi hör imorgon!!

En bloggares bekännelser...

Ja, vad kan jag säga?  Jag är verkligen ledsen att jag varit en sån urusel bloggare sista veckan. Förlåt!!! Jag ska inte skylla ifrån mig, men det har varit mycket.. Väldigt mycket att göra. Men nu är jag i alla fall tillbaka och jag ska göra allt jag kan för att fortsätta uppdatera så ofta som möjligt!

Vad är det då som är så viktigt och har upptagit all min tid och energi? Jo, Chicken Cup, jobb och Cosmo så klart. Fast Cosmo har nog också tyckt att jagvarit lite tråkig den här veckan så han har strulat, busat och hållt på strula en massa. En kort rapport över veckan som gått:

Onsdag Hoppning på schemat. Vi var många i gruppen och Cosmo var verkligen inte på humör för att hoppa över några löjliga pinnar, vattenmattor och annat tjaffs. Han ville heller inte lyssna för skänkeln, rösten, handen eller något anat heller för den delen. Vi hoppade (egentligen inte värt att kalla hoppade eftersom han började strula fyra meter före hindren och sen kastade sig över som att det satt ett hungrigt lejon bakom varje bom) kanske fem språng och sen gav jag upp. Jag tog honom till bortre delen av ridhuset och skulle försöka jobba loss honom lite, men då var det kortsidan på ridhuset, en pall, de andra hästarna som hoppade, folk på läktaren, med mera, med mera, med mera som helt plötsligt också blev lejon och var livsfarliga, på riktigt!! Det var längesen jag var så upprörd på honom, men som tur är går det i alla fall över fort igen.

Torsdag blev det ridning på utomhusbanan som var mjuk och fin - Så härligt att kunna rida utomhus igen!! Också får man sånt fint tryck i hästarna ute när de är lite mer framåt och "på tårna" per automatik.

(Lååång!-)Fredag & Lördag fick Cosmoliten vila sig. I och för sig hade han fullt upp med att kolla in alla ponnyekipage som var och tävlade hos oss. Chicken Cup var i full gång och det gick verkligen bra. Verkligen jätterolig tävlingshelg utöver det vanliga och jag tror faktiskt att både vi, ryttarna och publiken har haft det roligt, trots att det var en lång och intensiv helg. Fredagens dressyr höll på effektivt i dryga tolv timmar (!) Vi hade första start 08:00 och sista startande var färdig 20:12 och då hade vi ändå alla prisutdelningar utomhus för att spara tid. Härligt men intensivt som sagt! Lördagen gick betydligt fortare, men kräver därför ett högre tempo rakt igenom. Den dagen var jag verkligen mångsysslare. Jag servade funktionärer, byggde bana, servade sekretariatet, sladdade ridbana och grillade hamburgare. Dessutom åkte jag och jobbade på eftermiddagen och slutade inte förrän 01:00. Kanske inte optimalt nej..  Och jo, jag var fruktansvärt trött sen..

Söndag tog jag med Cosmo på en uteritt. Det blev mest skritt eftersom det fortfarande var knaggligt på banvallen med all snö som fortfarande låg kvar. Lugnt och skönt i ganska fint vårväder

Måndag blev också uteritt. Cosmo var strulg och var "rädd" för i princip allt som gick att spänna sig inför. Han var verkligen spänd som en stålfjäder och trippade fram i någon slags taktpassage med galoppinslag och skutt från ena sidan av vägen till den andra. Inte roligt... Efter mycket om och men och mycket tjat från mig lossnade han faktiskt. Han slappnade till och med av på slutet och kunde gå med lite lång tygel och frusta. Skönt att det i alla fall går att lirka med honom och att det ger resultat!

Idag ska mamma ta hand om Cosmo, hon är ledig i veckan så jag kan tänka mig att de tar sig ut en stund i vårsolen. Resten av veckan ska jag försöka trimma ihop Cosmo lite inför tävling på söndag. Ända till Ekerö ska vi åka, så det blir en lång tag från tidig morgon. Nu blir det jobb ett tag, Vi hörs!


RSS 2.0